Mobilitzacions

La Consellera d’Educació falta, novament, a la veritat

Insisteix en la seua campanya de desprestigi del professorat i desacreditació de la mobilització.

dilluns 09 abril 2012 09:51 h

Ahir la Consellera d’Educació va fer declaracions als mitjans de comunicació en què fa una sèrie d’afirmacions respecte al professorat que no són certes.

Interessa desprestigiar el professorat davant l’opinió pública i desacreditar la mobilització social que està encapçalant

La Consellera afirma, segons la nota de premsa del seu gabinet, que “actualmente en la Comunitat Valenciana contamos con más de 58.000 docentes, entre funcionarios de carrera e interinos”. Això no és cert. En els millors anys, la plantilla va arribar com a molt als 55.000 docents. Enguany, dificilment arriba als 53.000 docents.
Seguidament, la Consellera afirma que “la dotación de personal no ha dejado de crecer, y en los últimos diez años ha aumentado en torno a un 20%, hasta superar los 51.000 docentes con plaza definitiva, sin que se haya adoptado ninguna decisión que merme estas plantillas, puesto que no hay que confundir el ajuste retributivo realizado con la dotación de plantillas”. Dues mentides en una sola frase. El curs 2010/11, la plantilla docent de la xarxa pública va disminuir, especialment de secundària i FP, tal i com porta denunciant el Sindicat sistemàticament. Una simple ullada a les estadístiques del Ministeri d’Educació confirmen aquesta dada. A més, la Conselleria va substituir unilateralment els acords de plantilles de secundària i FP per una ordre que van rebutjar els sindicats d’educació perquè retallava les plantilles, especialment els desdoblaments de FP. Ací podeu consultar amb detall com han afectat les retallades a les plantilles.
La Consellera també parla de les adjudicacions de professorat i afirma que “desde el 1 de enero se han adjudicado más de 2.300 plazas, y se destinan 63 millones de euros anuales a sustituciones de baja por incapacidad temporal, dado que el pasado año se registraron 15.732 bajas, lo que supone un índice de incidencia del 29% sobre el total de la plantilla”. És fals que s’hagen adjudicat més de 2.300 en 2012. Fins ara, portem 1910 docents substituïts des de l’1 de gener, 977 de primària i 933 de secundària i resta de cossos (FP, EOI, ensenyaments artístics). És a dir, 400 menys dels que afirma la Consellera. I novament insisteix en unes taxes de baixes del professorat calculades de forma interessada, quan els índex que aporten les direccions territorials estan pel 3-4%.
La Consellera torna a fer referència al calendari escolar i assenyala que aporta novetats com “la posibilidad de que el centro pueda implantar jornada lectiva de mañana y tarde durante los meses de junio y septiembre, adelantar las pruebas de septiembre a finales de junio y julio, clases de refuerzo para los alumnos que lo necesiten en el mes de julio, o la jornada continua para aquellos centros que lo soliciten”. STEPV ja va aclarir que l’única modificació respecte a la jornada continuada que s’introdueix és que desapareix de juny i setembre. Quant a impartir repàs en juliol no és el calendari escolar qui ho regula sinó el pla Èxit, i respecte a avançar les proves de setembre a juny o juliol, l’esborrany que té el Sindicat no diu absolutament res d’això. Tampoc no veiem per cap lloc que el nou calendari aporte millores per a lluitar contra el fracàs escolar com pretén vendre la Consellera en les seues declaracions.
Per què, doncs, menteix la consellera d’Educació? Perquè no tenen cap argument per contrarestar les massives mobilitzacions del professorat i de la comunitat educativa davant la política de retallades del govern valencià. Perquè volen enfrontar els pares i mares i el professorat pel tema del calendari escolar. Perquè interessa desprestigiar el professorat davant l’opinió pública i desacreditar la mobilització social que està encapçalant.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR