STEPV recorda que una part de l’alumnat escolaritzat en les UECO redueix la ràtio en les aules de referència

El Sindicat vetlarà per l’aplicació de les instruccions d’inici de curs i seguirà reclamant que la reducció siga aplicable a tot l’alumnat

dimecres 18 octubre 2023 12:24 h

El passat 11 de juliol es van publicar les instruccions d’inici de curs de les UECO (unitats específiques en centres docents ordinaris). Com a novetat després de sis cursos s’inclou part d’una demanda que STEPV venia fent tot aquest temps. Així, el resolc cinqué punt huit diu: «L’assignació al grup de referència de l’aula ordinària reduirà ràtio en aquest quan l’alumnat hi assistisca almenys el 60% de l’horari lectiu. Per al curs 2023/24, aquesta reducció podrà fer-se efectiva sempre que el grup ordinari no estiga a ràtio màxima i considerant que no pot comportar un increment d’unitats.»

STEPV valora positivament aquest avanç impulsat per l’anterior govern, però el considera totalment insuficient si realment volem vetlar per una inclusió real. De fet, ni tant sols s’equipara a la reducció que es donava fins al curs 16-17, la qual era efectiva si l’alumnat assistia el 40% de l’horari a l’aula de referència.

L’objectiu de l’escolarització en aquestes unitats és que l’alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu normalitze la seua escolarització en l’aula de referència del centre ordinari i, fins i tot, puga arribar a escolaritzar-se en un aula ordinària o almenys puga augmentar el nombre d’hores que està en aquesta, és per això que el Sindicat considera que la reducció de ràtio s’hauria d’aplicar en tots els casos, independentment de les hores inicials que l’alumnat estiga en l’aula de referència.

No hi ha cap normativa superior que impedisca aquesta reducció de ràtio, de fet, no aplicar-la sí fa que en determinats centres s’incomplisquen el DECRET 58/2021, de 30 d’abril, del Consell, sobre jornada lectiva del personal docent i nombre màxim d’alumnat per unitat en centres docents no universitaris, que estableix la ràtio màxima en 25 per a infantil i primària i en 30 per a secundària; i fins i tot l’article 47 de ORDRE 20/2019 per la qual es regula l’organització de la resposta educativa per a la inclusió de l’alumnat en els centres docents sostinguts amb fons públics del sistema educatiu valencià, que en el seu punt 2 diu: «En els centres que imparteixen el segon cicle d’Educació Infantil, Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat i Formació Professional el nombre màxim d’aquest alumnat és de dos per cada grup classe.» A més, repercuteix negativament en l’atenció a l’alumnat.

És per això que STEPV està demanant des de fa anys l’esmentada reducció i així ho ha manifestat any rere any en les instruccions d’arranjament, en les instruccions d’inici de curs i en reiterades reunions amb les DG d’inclusió i centres. Igualment ho ha demanat de forma reiterada en la junta de portaveus.

El curs passat no va ser una excepció i encara que en la negociació de les instruccions d’inici de curs el sindicat va valorar positivament que Conselleria es plantejara per fi aquesta necessitat, va tornar a insistir en la necessitat que s’aplicara dita reducció per a tot l’alumnat en les seues aules de referència i, en aquells casos que no fos possible per a l’actual curs, l’aplicació de la disposició transitòria segona del DECRET 58/2021. Malauradament, aquestes esmenes no van ser acceptades per l’administració.

STEPV seguirà treballant per una inclusió real i per aconseguir que tot l’alumnat de les unitats UECO siga considerat alumnat de les aules de referència i reduïsca ràtio en aquestes.

En cas que al vostre centre no s’estiga aplicant aquesta reducció de ràtio, us demanem que ens informeu per correu electrònic a .(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic) amb l’assumpte “Unitats UECO”.

Gràcies

 

 

Etiquetat com a

ueco

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR