Professorat interí

STEPV insta a la Conselleria perquè garantisca una vacant al professorat afectat per les adjudicacions

La Conselleria hauria de reflexionar sobre el què ha passat en les adjudicacions i donar solucions en lloc de culpar al professorat interí de la situació

Concentració a Alacant el passat 3 d'agost en protesta per les adjudicacions

dilluns 06 agost 2018 17:29 h

Les dades de l’estudi que va realitzar STEPV sobre l’adjudicació del professorat interí del cos de mestres demostren que la combinació de les oposicions massives, l’opció de repetició de centre i la catalogació de llocs amb el B2 d’anglés han rebaremat la borsa de dalt a baix.

A més, STEPV es reitera en la necessitat d’un pacte d’estabilitat que garantisca la continuïtat en el treball

Així, segons l’estudi, entre els mil primers participants es van quedar sense vacant 354 persones, mentre que l’any passat només 65. I entre el 1000 i el 2000 de la borsa, 621 no tenen vacant per al curs que ve mentre l’any passat s’hi van quedar sense 189. I així fins les 11000 persones que formen part de la borsa del cos de mestres.
Alguna cosa ha passat, doncs, en aquestes adjudicacions que la Conselleria es nega a reconèixer. En lloc d’això, culpa al professorat interí de la situació, que no sap demanar places en les adjudicacions. Per tant, STEPV insta a la Conselleria a reflexionar sobre el què ha passat i a rectificar en la mesura de repetició de centre, que ha reordenat les borses de forma molt significativa. El Sindicat insta, igualment a la Conselleria a garantir les places necessàries a setembre perquè el personal afectat obtinga una plaça i puga continuar treballant com fins ara, tal i com es va comprometre la Conselleria quan va anunciar les oposicions massives.
Igualment, el Sindicat demana al Ministeri d’Educació i a la Conselleria canviar de dalt a baix el model de concurs oposició i aplicar els processos de consolidació recollits en l’article 61.3 del TREBEP, per tal de donar plenes garanties al professorat interí de consolidar en el treball.
A més, STEPV es reitera en la necessitat d’un pacte d’estabilitat que garantisca aquesta continuïtat en el treball, perquè no torne a repetir-se aquesta situació en el futur. Això també passa per ampliar les plantilles i fer extensibles al conjunt del professorat les mesures que s’aplicaran el curs que ve, anunciades per la Conselleria després de la celebració de tres jornades de vaga de professorat interí i la convocatòria d’una vaga general per part de STEPV.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR