Dignitat del professorat
STEPV es reuneix amb la Conselleria per abordar les agressions al professorat
La reunió ha tingut lloc amb la Directora General d’Innovació i Inclusió Educativa. STEPV li ha traslladat una sèrie de mesures per a evitar i actuar en casos d’agressió
Cartell de convocatòria de les concentracions per al 26 de març
La Direcció General d’Innovació i Inclusió Educativa es va posar en contacte amb el Sindicat per a convocar una reunió aquest matí per a tractar la problemàtica de les agressions al professorat.
La DG d’Inclusió s’ha compromés a continuar treballar per a erradicar la violència a les aules
La primera qüestió que ha plantejat el Sindicat en la reunió ha estat referida a les actuacions de la Conselleria davant l’agressió d’aquesta setmana a la professora de l’IES Ramon Muntaner de Xirivella. La resposta de la Directora General, Xaro Escrig, ha estat que des del primer moment han estat en contacte amb el centre, la UEO i l’Ajuntament de Xirivella i han oferit tots els mitjans de què disposen per tal d’atendre la situació i ofereixen tots aquests recursos a la docent agredida.
A continuació, la Directora General ha explicat totes les actuacions que s’estan duent a terme per a fer front a aquestes situacions:
- Han ampliat l’àmbit d’especialització de Convivència i Conducta a totes les UEO (Unitats Especialitzades d’Orientació) que fins ara estava només a Alacant.
- Han creat un grup de treball per a implementar les mesures corresponents a Educació dins del Pla de Salut Mental anunciat pel govern valencià fa uns mesos, en coordinació amb la Conselleria de Sanitat, on s’ha creat una Oficina de Salut Mental i Addiccions.
- S’està treballant en cursos de formació sobre salut mental que es duran a terme a finals d’aquest curs, en l’àmbit de les UEO.
- S’implementarà un especialista en Psicologia General Sanitària o Psicologia Clínica en tots els departaments de salut que tindrà contacte amb els centres educatius.
- També s’ampliarà la xarxa de Centres de Dia fins a 2027 en 27 centres nous.
- Respecte a les UET, s’està treballant per unificar el model, que ara presenta certes diferències (Unitats Educatives Terapèutiques).
- Es modificarà el Decret de Convivència per a implementar mesures d’atenció al professorat en casos d’agressió.
- Es millorarà la regulació del la figura del PT (professorat de Pedagogia Terapèutica) Escolta.
STEPV ha valorat positivament aquestes mesures però ha reclamat la publicació urgent del protocol d’agressions negociat en el mes de juny, que ha reclamant insistentment des del mes de novembre passat. La Directora General s’ha compromés a accelerar la publicació d’aquest protocol i contactarà amb la Conselleria de Funció Pública que també està afectada perquè també dona cobertura al personal no docent que depèn de Funció Pública.
A més, el Sindicat li ha traslladat un document amb una bateria de propostes (que adjuntem) per a intentar minimitzar les situacions de conflicte i les agressions a les aules i li ha demanat la convocatòria d’un grup de treball per a tractar-les amb les direccions generals afectades (Personal, Formació Professional i Inclusió Educativa). La Directora General s’ha compromés a estudiar-lo i a treballar conjuntament per a erradicar la violència a les aules i ens ha emplaçat a pròximes reunions per a continuar treballant.
STEPV valora positivament la reunió, però manté la convocatòria de concentracions als centres educatius i a la Conselleria d’Educació el pròxim dimarts 26 de març. Igualment, el Sindicat ha convocat una assemblea el pròxim dimarts 12 de març per a tractar la situació.
Consulta ací el document presentat a la DG d’Inclusió
Etiquetat com a
agressions professoratComentaris
Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.