Polítiques educatives

STEPV es reuneix amb els partits del Botànic per tractar els programes electorals

El Sindicat s’ha reunit amb PSPV, Compromís i Podem, per separat, i els ha traslladat les seues reivindicacions en educació pública no universitària, universitats i privada concertada

dimecres 27 març 2019 09:38 h

En tres reunions amb cada un dels partits, STEPV ha insistit en la necessitat de revertir de forma urgent les retallades al professorat que queden pendents i els temes que encara no s’han abordat en aquesta legislatura.

STEPV ha insistit en la necessitat de revertir de forma urgent les retallades que queden pendents

Així, en pública no universitària, el Sindicat ha reclamat als partits la recuperació de les 18h lectives en secundària i 23 en primària per al proper curs 2019/20; iniciar la recuperació del poder adquisitiu perdut: reduir encara més les ràtios en tots els ensenyaments i dotar de més personal les direccions territorials i la conselleria per tal d’agilitzar les gestions del professorat (nòmines, abonament de complements, resolució de borses de treball, habilitacions, etc.).
Igualment, el Sindicat ha traslladat la necessitat d’arribar a un pacte d’estabilitat per al professorat interí que garantisca la continuïtat en el treball si no obtenen plaça en les oposicions. Igualment, que traslladen al govern de l’estat la necessitat d’arbitrar processos de consolidació del col·lectiu.
En universitats, STEPV ha demanat que s’atenguen les peticions sindicals respecte a la negociació del conveni col•lectiu, paralitzat per la convocatòria de les eleccions autonòmiques. Aquestes propostes es concreten en millorar les condicions laborals del personal que treballa en les universitats i acabar amb la situació de precarietat de col•lectius com el professorat associat, ajudant doctor, etc.
En privada concertada, cal solucionar d’una vegada la situació de judicialització de la paga de 25 anys, aconseguir el pagament delegat del PAS i negociar unes noves plantilles en el sector.
Aquests han estat alguns dels temes, els més urgents, que STEPV ha traslladat als partits polítics del Botànic per tal d’abordar-los de forma urgent en finalitzar les eleccions autonòmiques del 28 d’abril.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR