Meses de negociació

STEPV es ratifica en la Mesa Sectorial en el rebuig al calendari escolar

El Sindicat ha proposat un calendari que compleix el mínim de 175 dies, que consistiria en iniciar el curs el 12 de setembre de 2022 i finalitzar-lo el 21 de juny de 2023

dijous 02 juny 2022 13:19 h

Aquest matí ha tingut lloc la Mesa Sectorial per a tractar el calendari escolar del curs 2022/23. La Conselleria ha explicat que la proposta és impartir 178 dies lectius en infantil, primària, secundària i formació professional i ha justificat començar el curs el 8 de setembre perquè en aquests darrers ensenyaments ja no hi ha exàmens extraordinaris i, per tant, amb 5 dies hi ha suficient temps per organitzar el curs. Quant a la proposta que totes aquestes etapes finalitzen el curs el mateix dia, el 22 de juny de 2023, l’argument és el mateix, més la possibilitat de conciliar la vida laboral i familiar de les famílies que tenen alumnat en diverses etapes educatives.

No hi ha cap mesura compensatòria de les condicions laborals del professorat

STEPV s’ha oposat a aquests arguments perquè no s’ha tingut en compte que estem negociant ara tot el desenvolupament curricular de totes les etapes educatives, que compta amb assignatures noves i que s’han de desenvolupar amb el temps necessari per part del professorat (i encara no estan publicades al DOGV). A més, cal tindre en compte que al voltant d’un 30% del professorat canvia de centre cada any i necessiten un temps d’adaptació en el centre per poder iniciar el curs amb un mínim de condicions. El professorat ha estat dos anys refent constantment les seues programacions per adaptar-les a les situacions que ha anat marcant la pandèmia, l’organització dels centres, els processos d’avaluació, la manera d’atendre l’alumnat i les famílies, etc. Ara fem front a uns nous currículums i a noves assignatures derivades de la LOMLOE i que arriba en un moment d’esgotament mental i físic del professorat.
Quant a la finalització del curs, el Sindicat tampoc comparteix els arguments, especialment el de la conciliació de la vida laboral i familiar, perquè no es concilia la vida familiar posant més dies lectius a l’alumnat, si no tot el contrari. En realitat, el que s’està conciliant és la vida laboral de les famílies, convertint així els centre educatius en guarderies. És per això que el Sindicat ha instat al govern a treballar amb la patronal per tal de reduir les hores i dies de treball perquè les famílies puguen conciliar realment amb els seus fills i filles.
A més, no hi ha cap mesura compensatòria de les condicions laborals del professorat: ni reducció de ràtios, ni reducció de burocràcia, ni negociació de les plantilles, ni molt menys recuperació del poder adquisitiu perdut des de 2010.
Que en eixe context la Conselleria deixe només 5 dies a setembre per encetar el curs i que allargue els dies lectius s’interpretaria que no s’està pensant en el professorat ni en l’alumnat per a prendre aquestes decisions.
Com que la llei marca un mínim de 175 dies. STEPV ha proposat un calendari que compleix amb aquest mínim, que consistiria en iniciar el curs el 12 de setembre de 2022 i finalitzar-lo el 21 de juny de 2023.

 

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR