Consell Nacional

STEPV publica dues resolucions de suport a Jaume Sastre, i Carlos i Carmen

El docent Jaume Sastre està en vaga de fam des de fa 38 dies per reivindicar l’obertura d’un procés de diàleg entre govern balear i els Comités de Vaga, mentre que Carlos i Carmen poden ser empresonats per participar en un piquet en la vaga del 29 de març de 2012.

diumenge 15 juny 2014 11:10 h

El Consell Nacional de STEPV, reunit ahir a Bellereguard (Safor) va subscriure dues resolucions de suport a aquestes persones que, ara mateix, són exemples de resistència a l’arbitrarietat del govern balear, i a la política de repressió sindical i ciutadana que usa el govern espanyol per a atemorir la població que planta cara a l’austericidi.

solidaritat jaume sastre
Membres del Consell Nacional expressen la seua solidaritat amb la lluita de Jaume Sastre.

Per a STEPV,

la negativa del govern conservador del PP presidit per Bauzà a negociar amb la representació del professorat n’és una mostra del seu tarannà autoritari, antidemocràtic i catalanofòbic.

A més, el Sindicat considera que

la política del govern balear respon, igual que la política del govern valencià i espanyol, a l’intent d’aniquilar l’ús social del català a tots els territoris de parla catalana. Una genocidi lingüístic que, des del nostre punt de vista, ha de ser combatut des de la unitat i mobilització de les organitzacions i la població de tots els territoris

No a l’empresonament de Carlos i Carmen!

Durant la vaga del 29 de març de 2012, Carlos i Carmen van ser identificats aleatòriament per la policia en un piquet a la sortida d’un bar que no havia tancat les seves porte; al seu interior no hi va haver amenaces ni actituds violentes i no se li va impedir a ningú que treballara mentre el piquet estava allí. La propietària del local va denunciar la presència del piquet davant la policia.

solidaritat carlos i carmen
El Consell Nacional, amb el cartell “STOP repressió sindical i ciutadana”.

Al maig de 2013, el fiscal va demanar en el judici una “sentència exemplaritzant, no només per a ells sinó perquè a ningú se li acudira fer res semblant”. Finalment, el jutge els va condemnar a 3 anys i un dia de presó per un “delicte contra el dret dels treballadors” quan, paradoxalment, ells i elles van sortir a defensar aquests drets, i que no se li va impedir a ningú treballar.

STEPV vol recordar que no es tracta d’un cas aïllat i que

centenars de persones han estat condemnades en judicis polítics per participar en piquets durant la vaga general del 29M pel mateix “delicte”. […] El 2014 hi ha més de 40 processos penals oberts contra persones per participar en vagues, sumant un total de més de 140 anys de presó les peticions de pena de la fiscalia.

Llegeix les resolucions completes:


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR