Reforma educativa

STEPV davant la modificació de l’EBAU

Després de més de 40 anys el Ministeri d’Educació presenta un esborrany que reforma de manera global les proves d’accés a la universitat, les conegudes com a EBAU

La nova EBAU tindrà menys exàmens i una prova de maduresa

dijous 28 juliol 2022 17:49 h

La proposta del MEFP adapta la futura EBAU als nous plantejaments i principis educatius aprenentatge de la LOMLOE i la modificació del currículum dels ensenyaments de les diferents etapes educatives.

Modificar el model d’EBAU no és suficient, ja que caldria ampliar les places de les universitats públiques

En síntesi seran menys memorístics, i s’avaluarà el treball per competències, entre d’altres. La proposta redueix el nombre d’exercicis i proves de la futura EBAU i introdueix una nova prova de maduresa acadèmica.

S’estableix un sistema transitori i progressiu que començarà el curs 2023/24 amb l’alumnat que el curs 2022/23 començarà a aplicar els nous currículums de la LOMLOE en 1r de Batxillerat, i finalitza el període transitori en el curs 2025/26 on ja s’implantarà de manera completa totes les noves propostes d’accés a la universitat.

Al mateix esborrany es contempla que la proposta es treballarà amb les diferents administracions educatives, universitats i professorat.

Valoració de STEPV

El Sindicat sempre ha estat crític amb les proves d’accés a la universitat perquè no deixen de ser un filtre més per a seleccionar l’alumnat davant els números clausus de les universitats. Per tant, modificar el model d’EBAU no és suficient, ja que caldria ampliar les places de les universitats públiques perquè tot l’alumnat que supera el batxillerat i vol accedir als estudis universitaris ho puga fer i, així, eliminar un sistema de proves que torna a avaluar el que ja s’ha avaluat durant el batxillerat.

Tot sistema de selecció i filtratge de l’alumnat limita les possibilitats d’aquest a veure satisfetes les seues aspiracions acadèmiques, especialment per a l’alumnat amb menys possibilitats econòmiques per poder fer front a les despeses que suposa finançar els seus estudis. En eixe sentit, caldria garantir un sistema de beques el més universal possible per poder satisfer aquestes expectatives.

Quant al professorat que s’implica en les proves de les EBAU, STEPV sempre ha reclamat una millora de les condicions laborals del professorat perquè aquest procés no supose una sobrecàrrega de feina. Aquestes condicions passen per una formació del professorat, una reducció de hores lectives, una baixada de ràtios i dotació de recursos als centres. En resum una major dotació econòmica del pressupostos del Estat per a l’educació.

 

Etiquetat com a

selectiu ebau

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR