Sistemes de protecció

STEPV considera adient la proposta de reduir la presencialitat de l’alumnat a les aules

La Ministra d’Educació ha fet declaracions en eixe sentit per tal de garantir el distanciament mentre no hi ha vacuna contra el coronavirus

STEPV

dimarts 05 maig 2020 13:17 h

Davant la proposta de la Ministra d’Educació sobre combinar el curs que ve l’ensenyament telemàtic amb el presencial fins que es trobe la vacuna contra el coronavirus, STEPV la considera una mesura adient.

La incorporació a les aules també ha de respectar les mínimes mesures de seguretat

De fet, en la Mesa Sectorial de dijous passat amb la Conselleria d’Educació en la qual es negociaven les directrius per a començar el curs 2020/21, el Sindicat ja va traslladar aquesta proposta a la Conselleria, és a dir, que es reduïren les ràtios a les aules per a garantir la distància de seguretat i que s’estudiara la possibilitat de combinar l’educació presencial amb la telemàtica, entre altres mesures.
La incorporació a les aules, com en qualsevol àmbit de la societat, també ha de respectar les mínimes mesures de seguretat per evitar qualsevol contagi en cas d’un possible rebrot de la pandèmia i, per tant, cal prendre mesures preventives, sempre d’acord amb l’evolució els pròxims mesos del comportament del virus.
En eixe sentit, la seguretat del nostre alumnat i del professorat han d’estar per davant de tot. La normalitat total, no només en l’àmbit educatiu sinó en qualsevol àmbit, no serà possible fins que es desenvolupe una vacuna eficaç.
Ara el que cal és estudiar com es pot dur a terme aquesta possibilitat de combinar les classes presencials amb les telemàtiques reduint al màxim l’assistència de l’alumnat i tenint en compte les diferents etapes educatives. Per al Sindicat això passa per una reducció de les hores lectives del professorat i, per tant, un increment del nombre de professorat, fet que ja estava pendent d’aplicar per al curs que ve en secundària, ja que el compromís de la Conselleria era passar de les 19 hores lectives actuals a les 18 hores, retornant a la situació de 2012, abans de les brutals retallades del govern del PP. Igualment, cal reduir les 25 hores lectives en el cas d’infantil i primària a, com a mínim 23 hores.

Etiquetat com a


Comentaris

Emilia Sales Alandes

06 maig 2020 / 10:47 h

No ho veig gens clar això, el veig com una improvisació de qualsevol manera i sense cap rigor, ho sento, però no estic gens d’acord, al menys per ara, sense que s’especifiqui més què es va a fer realment i sobretot com ens afectaria a l’hora de les adjudicacions de juliol.


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR