Mobilitzacions

STEPV, CCOO PV i UGT PV animen el professorat a participar massivament en la vaga del 14-N

Els tres sindicats reclamen la fi de les retallades en ensenyament i un gir radical a la política educativa dels governs central i autonòmic

dijous 08 novembre 2012 17:12 h

Les organitzacions sindicals STEPV-Iv, FE CCOO-PV i FETE-UGT PV animen el professorat valencià a participar massivament en la vaga general del 14 de novembre, convocada per la Cimera Social –de la qual formen part els tres sindicats– contra les polítiques econòmiques i socials del govern del PP.

És important que el professorat valencià de tots els sectors educatius secunde massivament aquesta vaga

De motius perquè el professorat valencià hi participe, n’hi ha de sobra:

    Retallada del pressupost d’educació en un 14% per a 2013 (que se suma al 20% del 2012) per part del Ministeri d’Educació. Al País Valencià, el pressupost educatiu per a 2013 s’ha retallat un 9,6%.
    Augment de la càrrega lectiva del professorat en detriment de les hores complementàries per a tutoria individualitzada, atenció a pares i mares, biblioteca, etc.
    Augment de les ràtios en un 20%, que dificulta l’atenció personalitzada de l’alumnat.
    Pèrdua de milers de places docents en tres anys.
    Augment del nombre de professorat desplaçat o suprimit.
    Retard en la cobertura de les baixes del professorat que complica molt més l’organització dels centres i l’atenció correcta a l’alumnat.
    Reducció dràstica de beques i ajudes a l’estudi, tant en les quantitats com en el nombre.
    Augment desmesurat de les taxes universitàries i disminució dels programes R+D+i i dels contractes de ciència.
    Pèrdua del 25% del poder adquisitiu del personal de l’administració pública en tres anys i congelació salarial. Desapareix la paga extra de desembre en 2012.
    Increment de l’edat de jubilació.
    Privatització de nombrosos serveis educatius i increment dels acomiadaments del personal en serveis complementaris conseqüència de la reforma laboral i l’acomiadament massiu d’empleats públics en les administracions públiques, sobretot en les universitats.
    En la concertada, el professorat també pateix els efectes negatius de la reforma laboral: facilitats d’acomiadament, modificació unilateral de condicions laborals desregularització parcial de la jornada, etc.
    Futur incert per al nostre alumnat. Les polítiques d’austeritat dels governs del PP només han aconseguit més atur i s’ha abandonat a la seua sort el jovent, que no té perspectives de futur.
    L’avantprojecte de llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (LOMQE) no s’ha discutit democràticament amb la comunitat educativa. Permet la segregació de l’alumnat, el professorat i els centres. Devalua l’actual FP, no conté memòria econòmica, atempta contra la igualtat d’oportunitats i contra la cohesió social. Implanta unes revàlides que ens retornen al passat i desconfia del professorat perquè l’alumnat serà avaluat per agents externs. En definitiva, aplica sense miraments les polítiques neoliberals més retrògrades.

Per tot això, STEPV-Iv, FE CCOO-PV i FETE-UGT PV exigim un canvi radical de les polítiques per a fer front a la crisi i reivindiquem altres mesures que prioritzen la reactivació econòmica i la creació d’ocupació. En educació, exigim la fi de les retallades que estan empitjorant les condicions de treball del professorat i afecten molt negativament la qualitat de l’educació i, per tant, el futur del nostre alumnat, que està condemnat a l’emigració o a l’exclusió social.
I, per això, és important que el professorat valencià de tots els sectors educatius secunde massivament aquesta vaga laboral i social. Perquè el futur de tots i totes està en joc.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR