Consell Nacional

STEPV anuncia mobilitzacions del professorat per a negociar la reversió de les retallades

També es convocarà una manifestació el pròxim 9 de febrer a València per a continuar exigint la consolidació i l’estabilitat del professorat interí

Una imatge del Consell Nacional celebrat a Algemesí

dilluns 28 gener 2019 16:43 h

El Consell Nacional de STEPV, màxim òrgan de decisió entre congressos, ha acordat iniciar una sèrie d’accions per a continuar exigint a la Conselleria d’Educació la reversió de totes les retallades al professorat i la millora de les seues condicions laborals.

licitat una reunió urgent amb el Conseller Marzà per a exposar-li personalment el posicionament del Sindicat sobre aquests temes

Després de més d’un mes d’haver tractat el calendari de negociació per al present curs en la Junta de Portaveus del passat 14 de desembre de 2018, la Conselleria encara no ha facilitat als sindicats els temes que es negociaran en les meses sectorials del que queda de curs (i de legislatura). La Conselleria va plantejar un calendari basat majoritàriament en temes de tràmit per a l’inici del curs que ve (instruccions d’inici de curs, adjudicacions, comissions de serveis, etc.), però no recollia cap proposta sobre les condicions laborals del professorat.
STEPV va insistir en la Junta de Portaveus en què calia negociar ja alguns temes pendents, com les plantilles de professorat, la recuperació del poder adquisitiu, la reducció horària en totes les etapes educatives, la reducció de ràtios, l’equiparació salarial del professorat tècnic de FP amb el de Secundària, l’abonament de triennis i sexennis per al professorat en pràctiques, la dotació del personal administratiu i de consergeria necessaris, la recuperació completa del tutor/a en primària, plans d’actuació per a la millora d’ensenyaments com educació especial, centres rurals agrupats, ensenyament d’adults, ensenyaments artístics o la negociació de diversos temes pendents en les escoles oficials d’idiomes. També cal que la Conselleria garantisca la continuïtat en el treball del professorat interí després de les oposicions massives que queden els pròxims anys.
Aquests són els temes fonamentals que el Sindicat considera que cal negociar abans que acabe el curs, tenint en compte, a més, que també finalitza la legislatura. No són temes nous, ja que des de l’inici de la legislatura en juliol de 2015 el Sindicat ha estat reclamant any rere any la negociació de, pràcticament, tots aquests temes.
STEPV ha sol·licitat una reunió urgent amb el Conseller Marzà per a exposar-li personalment el posicionament del Sindicat sobre aquests temes i proposar-li un acord de negociació durant el que queda de curs per tal d’avançar en la reversió total de les retallades i en la millora de les condicions laborals del professorat, així com de l’estabilitat del professorat interí.
El Consell Nacional de STEPV va acordar iniciar una sèrie de mobilitzacions per tal de reclamar la negociació d’aquests temes i una campanya informativa en els centres educatius. Així, el pròxim dissabte 9 de febrer el Sindicat convoca una manifestació a València de professorat interí per a reclamar la consolidació (al Ministeri) i l’estabilitat (a la Conselleria) com a primera acció de carrer, en el context de la negociació de les oposicions a secundària i altres cossos que s’està produint en aquests moments.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR