Arranjament escolar

Pujada salarial d’un 1’5% que s’aplicarà en la nòmina de desembre als docents de la concertada amb efectes retroactius de l’1 de gener de 2022

divendres 11 novembre 2022 13:57 h

El DG de Centres ens ha explicat que es farà efectiva en la nòmina ordinària de desembre la pujada salarial de l’1'5% als docents de la concertada.

Cal recordar que el passat 7 d’octubre STEPV-Iv ja va demanar al DG de Centres concertats que s’implemetaren totes les mesures necessàries des de la Conselleria d’Educació perquè es fera efectiva en els docents de la concertada la pujada salarial aprovada recentment pel govern central i que s’aplicarà en nòmina als funcionaris durant el període del 2022 al 2024. Aquesta pujada suposarà un augment addicional en les nostres nòmines d’un 1’5% amb efectes retroactius des de l’1 de gener de 2022.

Adjuntem enllaç de la notícia: https://stepv.intersindical.org/noticies/article/stepv_iv_exigeix_lhomologacio_de_lincrement_salarial_de_l15_per_al_personal_en_pagament_delegat_de_la_concertada

A continuació s’ha negociat les instruccions que fixen els criteris sobre la modificació d’unitats concertades en Infantil 2n Cicle, Primària i Educació Especial del curs 2022/23

Les instruccions regulen el procediment per a realitzar les modificacions sobre les unitats, llocs de treball i altres característiques en centres de titularitat de la Generalitat en què s’imparteix educació infantil (2n cicle), educació primària i educació especial, per al curs pròxim. Així mateix, es regula el procediment per elaborar la proposta, a efectes de planificació educativa, per a la modificació del nombre d’unitats concertades en els centres docents privats concertats.

Per a STEPV aquestes instruccions fonamentalment deurien tendir a la reducció de la ràtio en tots els nivells de manera generalitzada, a més hauria d’anar lligada a la negociació de les plantilles del sector prevista per a gener del 2023, perquè done resposta d’aquesta manera, a les necessitats actuals atenent a la normativa d’educació inclusiva i per potenciar la qualitat en l’ensenyament, per tant pensem que deurien haver-se negociat ja les plantilles abans que aquestes instruccions.

D’altra banda, és sabut que l’STEPV va registrar a les corts Valencianes el passat mes de juliol la PROPOSICIÓ DE LLEI D’INICIATIVA LEGISLATIVA POPULAR D’ADEQUACIÓ DE LA RÀTIO MÀXIMA D’ALUMNAT PER AULA A LES NECESSITATS DEL SISTEMA EDUCATIU VALENCIÀ, i que ha sigut acceptada per les Corts el passat 22 de setembre. Seguidament hem argumentat que totes les normatives esmentades en el preàmbul d’aquestes instruccions que estableixen el nombre màxim d’alumnat a les aules en les diferents etapes educatives, no impedeixen unes ràtios menors. Les comunitats autònomes tenen competència per a reduir-les i adaptar-les a les seues necessitats. És sabut que un dels factors que incideix en la qualitat dels processos d’ensenyament-aprenentatge i en l’èxit escolar és la proporció d’alumnat per unitat, grup d’escolarització i docent. A més, s’ha pogut comprovar que les ràtios elevades provoquen, entre altres conseqüències, una minva important en la qualitat de l’educació. En eixe sentit, la baixada de la ràtio màxima és un dels elements que contribueix de manera eficaç a la millora de la qualitat educativa. En la ILP presentada pel Sindicat es proposa una reducció de ràtios d’acord amb la Xarxa d’Atenció a la Infància de la Comissió Europea.

Adjuntem enllaç de la ILP baixada de ràtios:

http://ilp-ratios.org/proposta/

Al torn obert de paraula el DG ens ha explicat que convocarà a la comissió per a la signatura de la pròrroga de l’acord de Jubilació Parcial i de l’acord de Lactància abans de finalitzar l’any.

 

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR