Mobilitzacions

La defensa enfront dels atacs de l’administració marca el Dia Mundial dels i les Docents

Els sindicats de la mesa sectorial denuncien que el govern autonòmic no té voluntat de negociació

Un moment de la roda de premsa d'aquest matí

dijous 04 octubre 2012 17:32 h

En la roda de premsa que han oferit els cinc sindicats docents presents en la mesa sectorial amb motiu de la celebració del Dia Mundial dels i les Docents, han valorat el context actual en què es desenvolupa aquest treball, els resultats de la mesa de negociació d’ahir amb l’administració educativa, les mobilitzacions convocades al voltant d’aquesta diada reivindicativa i els efectes dels pressuposts estatals i autonòmics de l’any 2013.

El context en què s’està desenvolupant actualment la tasca docent a la nostra comunitat autònoma es pot resumir en una paraula: retallades. Aquestes retallades no solament recauen sobre el salari dels docents sinó també sobre la qualitat i abast de la tasca educativa, com succeeix en el cas de les beques, dels menjadors i del transport escolar. Val a dir, en aquest sentit, que l’administració ha rbutjat sistemàticament tots els temes que els sindicats hem demanat negociar relatius a les retallades que afecten les condicions laborals del professorat.
Respecte a la mesa de portaveus celebrada ahir, han subratllat que l’administració educativa no mostra voluntat de negociació i que molts dels temes que s’hi han abordat ja els tenia quasi tancats i fins i tot anunciats a través dels mitjans de comunicació. Han enumerat també alguns dels temes que els agents socials han aconseguit incloure en el calendari d’aquest primer trimestre, com ara les adjudicacions per al personal interí i la mesa de seguiment de l’acord signat en 2012, la provisió dels llocs de treball del professorat especialista, el reconeixement dels sexennis en el període en el qual estan suspesos pel Decret autonòmic 1/2012 i la possible oferta d’ocupació pública.

Entorn del Dia Mundial dels i les Docents han volgut posar l’accent en el fet que sembla que és un dels sectors escollits perquè carregue l’esforç i les retallades que s’estan imposant per intentar pal·liar els efectes de l’actual crisi econòmica i, en aquest sentit, en lloc de revalorar la seua tasca socialment i dotar-la de més recursos, estan empitjorant les condicions laborals, no solament per les reduccions retributives, sinó també pel nivell de sobrecàrrega horària i per l’augment del nombre d’alumnes que cal atendre.
Per contestar aquests atacs, demà divendres, 5 d’octubre, hi ha convocat un altre Divendres de Dol en tots els centres educatius públics, concentracions a l’hora del pati i, amb el mateix esperit reivindicatiu, hi ha també convocades concentracions el 7 d’octubre a les capçaleres de província i l’habitual manifestació a la vesprada del Nou d’Octubre.
Per últim, han fet esment d’alguns detalls destacables dels pressuposts de 2013 i de la política econòmica del govern estatal, com ara la dràstica reducció pressupostària per a educació i sanitat o la reducció del percentatge del PIB destinat a educació del 4,9% al 3,9% previst per a l’any 2013.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR