Polítiques educatives

La Conselleria d’Educació convoca una reunió per tractar sobre la jornada continuada

STEPV exigirà garanties per posar-la en marxa.

dimecres 15 maig 2013 14:13 h

La Conselleria d’Educació ha convocat una reunió al marge dels òrgans de participació legalment establerts, per tractar sobre la jornada continuada. A aquesta reunió estan convocats els sindicats representatius de l’ensenyament públic i privat, les confederacions d’AMPEs (Gonzalo Anaya, CONCAPA -catòlica- i COVAPA) i les patronals. En la reunió es tractarà una guia de com s’ha d’aplicar la jornada continuada.

Qualsevol normativa sobre jornada continuada ha de ser acordada en la Mesa Sectorial

Per al sindicat, aquesta reunió, en un format al·legal, no reuneix les garanties per arribar a compromisos ni acords amb la l’Administració Valenciana que garantisquen la seua posada en funcionament. De fet, abans de Nadal es va negociar un decret de jornada i de calendari escolar que encara no s’ha publicat i quedava pendent la negociació de l’ordre sobre jornada per al mes de gener, que mai es va produir. Per tant, no s’entén el format d’aquesta reunió més enllà d’una arbitrarietat i nova ocurrència de la Conselleria.
Per això, per a STEPV cal que qualsevol normativa sobre jornada continuada, per ser real i permanent, siga acordada per la Mesa Sectorial d’Educació i tinga la dotació econòmica pertinent.
STEPV aposta, des de fa anys, per la implantació de la jornada continuada si la comunitat educativa del centre ho decideix, es donen les necessàries garanties per la prestació de serveis – transport, menjador…-, no suposa cap cost econòmic per les famílies ni l’augment de la càrrega laboral o empitjorament de les condicions laborals del professorat.
A més, sobre el document presentat per la Conselleria d’Educació, STEPV considera que cal una regulació pròpia de la jornada, desvinculada del contracte–programa, ja que són assumptes diferents i suposa un condicionant innecessari per als centres, per no parlar de xantatge. El Sindicat també considera que, una vegada estiga aprovada pel Consell Escolar del Centre o per la comunitat educativa no cal que siga ratificada anualment per l’administració educativa.
Finalment, STEPV considera que l’administració ha de donar una resposta a les reividicacions que van donar lloc a la convocatòria de vaga general d’educació del 9 de maig. Cal l’obertura d’una negociació real per garantir una escola pública i de qualitat i per acabar amb les retallades, els acomiadaments i empitjorament de les condicions laborals del personal que hi treballa.

Descarrega’t ací la guia presentada per la Conselleria.

Més informació sobre Jornada continuada.

Etiquetat com a

jornada continuada

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR