Condicions laborals

La Conselleria concreta el repartiment del nou professorat i avança la previsió del calendari d’adjudicacions

També s’ha informat que en breu es convocaran els comitès de seguretat i salut laboral per a negociar els plans de contingència per al curs que ve

El Conseller, Vicent Marzà, i el Secretari Autonòmic, Miguel Soler, durant la roda de premsa d'aquest matí

dilluns 27 juliol 2020 19:32 h

Aquesta vesprada s’ha reunit la Comissió de Seguiment de l’Acord pel qual es reduirà la jornada lectiva del professorat per al curs 2021/20, entre la Conselleria d’Educació, presidida pel Secretari Autonòmic d’Educació i Formació Professional, Miguel Soler, i els sindicats signants de l’acord, per a concretar el que s’ha informat aquest matí en el Fòrum Educatiu.

El Sindicat continuarà treballant colze a colze amb els centres educatius i el professorat

STEPV ha demanat el desglossament de l’increment de plantilla previst per al curs que ve, que serà de 4374 nous llocs de treball. La Conselleria ha informat que es desglossaran d’aquesta manera:
- Ensenyament públic: 3867 places, de les quals 2402 als centres d’infantil i primària i 1465 als centres de secundària i resta d’etapes educatives.
- Ensenyament concertat: 507 places
Les places del PAM no computen en aquest increment, ja que van a banda, tot i que les direccions dels centres han de comunicar de quines especialitats necessiten tots aquests increments.
STEPV ha traslladat les queixes de diversos instituts perquè s’ha detectat un augment de professorat que tancarà l’horari a 20 hores lectives o, fins i tot, 21 hores, en lloc de les 19 hores previstes. La Conselleria ha informat que revisarà els centres afectats que el Sindicat li comunique per revisar si hi ha cap desajust en la plantilla assignada.
STEPV també ha preguntat pel calendari d’adjudicacions de juliol i la resposta de la Conselleria ha informat de les dates aproximades i previstes, una vegada han tancat avui les plantilles per al curs que ve:
- Publicació vacants per a desplaçaments o supressions i comissions de serveis: dimecres 29 juliol
- Adjudicació supressions i desplaçaments: dijous 30 de juliol
- Publicació adjudicació provisional comissions de serveis: divendres 31 de juliol o dilluns 3 d’agost
- Publicació adjudicació definitiva comissions de serveis: dijous 6 d’agost o divendres 7 d’agost
- Adjudicació resta de personal (reingressat, provisional, en pràctiques i interí): divendres 7 d’agost o dilluns 10 d’agost
Entre les dates de les adjudicacions es publicarien els terminis de reclamació, les vacants per a l’adjudicació de professorat reingressat, provisional, en pràctiques i interí.
També s’ha preguntat pel calendari de negociació dels plans de contingència per a posar en marxa el curs que ve. La Conselleria ha informat que ja tenen el protocol sanitari, que s’enviarà demà als centres i es convocaran prompte els comitès de seguretat i salut laboral per tal de tractar els plans de contingència de cada tipus d’ensenyament.
STEPV també ha preguntat sobre la necessitat de demanar o no autorització a Sanitat per dinar a les aules. El Secretari Atonòmic ha confirmat que no és necessari, ja que estarà especificat a les instruccions de Sanitat. I ha afegit que sí es podrà sol·licitar un augment de les rutes escolars, en cas necessari, per poder mantindre les distàncies de seguretat entre l’alumnat que d’infantil i NEE que no pot portar mascareta, eixí com en altres casos en que siga necessari.
La Conselleria també ha informat que, en previsió d’haver d’impartir classes online per noves situacions de confinament, es disposa del material informàtic necessari perquè tot l’alumnat a partir de cinqué de primària es puga connectar i que totes les aules a partir de primer de primària tindran una línia webex, a més de la línia del centre. STEPV ha sol·licitat que aquesta línia de centre arribe a tots els centres que encara no tenen accés a la plataforma, com ara les escoletes infantils 0-3 anys i també la necessitat de línies per a les unitats d’infantil.
El Sindicat continuarà treballant colze a colze amb els centres educatius i el professorat per garantir que el curs que ve es desenvolupe amb les màximes garanties.

Etiquetat com a

plantilla

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR