STEPV denuncia que el secretari autonòmic d’Educació es burla del professorat

dijous 25 abril 2024 14:10 h

Etiquetat com a


La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic anuncia vaga d’ensenyament el 23 de maig

dimecres 24 abril 2024 13:39 h

Etiquetat com a


STEPV respon al conseller d’Educació

dilluns 22 abril 2024 08:53 h

Etiquetat com a


Protestes contra les retallades del Consell en les EOI

dimecres 17 abril 2024 19:14 h

Etiquetat com a


Congrés d’Ensenyament STES 2024 - “Ensenyar, aprendre, aplicar per a transformar”

dilluns 15 abril 2024 14:30 h

Etiquetat com a


STEPV convoca assemblees entre el 15 i el 18 d’abril per decidir si hi ha vaga en Educació

dimecres 10 abril 2024 16:50 h

Etiquetat com a


Concentració “Violència zero. Per un bon clima dins i fora de les aules”

dimarts 26 març 2024 13:18 h

Etiquetat com a


STEPV no descarta la convocatòria d’una vaga en l’ensenyament

dissabte 23 març 2024 20:25 h

Etiquetat com a


Debat ILP Per la baixada de Ràtios en les Corts

dijous 21 març 2024 15:01 h

Etiquetat com a


Espai Freire

Paraules d’alliberament

dimarts 09 febrer 2021 22:25 h

Etiquetat com a


Oposicions

Temaris d’oposicions vigents des del febrer de 2012

diumenge 15 abril 2012 19:31 h

Etiquetat com a

temaris oposicions

Borses de treball

Comunitats Autònomes

Borses de treball

diumenge 15 abril 2012 14:16 h

Condicions laborals

La Conselleria castiga els centres a treballar en agost

El calendari d’admissió, una nova barbaritat d’aquesta Conselleria, finalitza a finals de juliol, la qual cosa obligarà els centres a treballar en agost per poder preparar l’inici de curs i condiciona les adjudicacions de fi de curs

Dates en les quals es tancarà el calendari d'admissió

divendres 26 abril 2024 13:09 h

Aquests dies s’han publicat al DOGV els calendaris d’admissió de pràcticament totes les etapes educatives. Aquest matí la d’educació infantil, primària, educació especial, secundària i batxillerat.

STEPV anima a la comunitat educativa a protestar per aquesta nova agressió i a secundar massivament la vaga del 23 de maig

L’obsessió en esperar-se al nou decret d’admissió per incloure el districte únic segregador i el punt perquè els centres trien l’alumnat ha obligat a ajornar fins els darrers dies de juliol, i en molts casos, fins el 31 de juliol, el calendari d’admissió.
Aquest fet complica la vida a les famílies que han d’anar presencialment als centres els darrers dies de juliol però la complica molt més als centres i, especialment als equips directius, que hauran de treballar en agost per tancar el calendari i deixar-ho tot preparat perquè l’1 de setembre comence amb normalitat.
La Conselleria d’Educació és una irresponsable publicant aquest calendari d’admissió. Menysté les famílies, els equips directius i el professorat que acabaran el curs amb una sobrecàrrega de feina, hauran de treballar en agost o no podran començar el curs amb normalitat.
Aquest calendari també afecta les vacants que s’adjudicaran durant el mes juliol, ja que l’admissió d’alumnat no estarà tancada i, per tant, no es podrà conèixer amb certesa quants llocs de treball seran necessaris, especialment en els cursos d’entrada en cada etapa educativa.
STEPV anima a la comunitat educativa a protestar per aquesta nova agressió i a secundar massivament la vaga del 23 de maig i les mobilitzacions que s’organitzen.

 

Etiquetat com a

alumnat admissió

Oposicions

País Valencià

Actualització del document de preguntes freqüents del concurs oposició del cos de mestres 2024

divendres 26 abril 2024 12:22 h

Anuncis

Regulació de l’avaluació de diagnòstic de l’alumnat del País Valencià per al curs 2023-24

divendres 26 abril 2024 09:59 h

Etiquetat com a


DOGV de 26/4/2024, Núm. 9837

divendres 26 abril 2024 09:45 h

Etiquetat com a


Ocupació pública al DOGV

Ofertes d’ocupació pública al DOGV

divendres 26 abril 2024 09:44 h

Etiquetat com a


Anuncis

Calendari d’admissió i matrícula en educació infantil, primària, secundària, batxillerat i educació especial per al curs 2024/25

divendres 26 abril 2024 09:06 h

Etiquetat com a

calendari admissió

Meses de negociació

El Secretari Autonòmic d’Educació es burla del professorat

STEPV ha abandonat la Mesa Sectorial i es planteja denunciar-lo per atemptar contra la llibertat sindical i la defensa dels drets dels treballadors i treballadores recollit en la LOLS (Llei Orgànica de Llibertat Sindical)

dijous 25 abril 2024 14:28 h

Aquest matí ha tingut lloc la Mesa Sectorial d’Educació per a tractar el Reglament de funcionament de les meses de negociació. Com ja va anunciar STEPV el passat 23 d’abril, el Sindicat ha sol·licitat la retirada d’aquest punt i la negociació dels temes que afecten les condicions laborals del professorat, la mal anomenada llei de “llibertat educativa” i la fi de les retallades en la construcció de centres públics i en les EOI, entre d’altres, atenent també a la convocatòria de vaga anunciada ahir per la Plataforma per l’Ensenyament Públic, de la qual forma part STEPV, per al pròxim 23 de maig.

La Conselleria, representada pel Secretari Autonòmic d’Educació, Daniel McEvoy, ha interromput la intervenció del representant de STEPV, mentre estava justificant els motius per retirar el punt de l’ordre del dia i plantejar una negociació sobre els temes que afecten la convocatòria de vaga, i no li ha deixat continuar parlant perquè no s’estava centrant en el punt de l’ordre del dia, és a dir, en el reglament de funcionament de les meses de negociació.
STEPV ha protestat per la interrupció i la retirada de la paraula al Sindicat i ha demanat que constara en acta. Curiosament la resta de sindicats han pogut expressar el que han considerat, tinguera o no a veure amb el punt de l’ordre del dia. STEPV ha tornat a protestar perquè a l’únic sindicat que se li ha retirat la paraula ha sigut a STEPV.

En el torn de resposta del Secretari Autonòmic a les intervencions dels sindicats ha agraït als sindicats que han fet aportacions i ha assenyalat que informaria als tècnics que han preparat el reglament dels sindicats que no han fet al·legacions i no s’ha pronunciat sobre la petició de STEPV de tractar els temes reivindicats en la vaga del 23 de maig.

En el segon torn de paraula, STEPV ha esgrimit el document amb les al·legacions al reglament que havia preparat però que no ha pogut exposar per la retirada de paraula al sindicat, fet que atempta contra els drets sindicals recollits en la Llei Orgànica de Llibertat Sindical, que també reconeix el dret a la defensa dels interessos de les treballadores i treballadors que representa el sindicat majoritari de l’ensenyament.
A continuació STEPV ha fet una pregunta directa al Secretari Autonòmic: “Està disposat a negociar o no els temes plantejats en la vaga convocada per al pròxim 23 de maig?”, a la qual cosa ha contestat: “i quins temes són?”.

Aquesta resposta és una clara burla al Sindicat i al professorat convocat a la vaga, fet que ha acabat amb la paciència de STEPV, que immediatament ha abandonat la Mesa Sectorial.

STEPV denuncia la manca d’interés de la Conselleria d’Educació en mantindre un diàleg amb el sindicat majoritari de l’ensenyament, davant la convocatoria de vaga per al pròxim 23 de maig, juntament amb CCOO i UGT i la resta d’organitzacions de la Plataforma per l’Ensenyament Públic que representen les organitzacions majoritàries de la comunitat educativa.

El Sindicat insta al Conseller d’Educació a convocar de forma immediata una mesa de negociació per a tractar les reivindicacions de la Plataforma per l’Ensenyament Públic i obrir un procés de negociació i un compromís per atendre-les.

Adjuntem la intervenció de STEPV en la Mesa Sectorial que no ha pogut acabar d’exposar.

Etiquetat com a

vaga mesa sectorial

Difícil cobertura

Convocatòria d’adjudicació de llocs de difícil cobertura per al dia 26 d’abril: requisits i llocs provisionals

dijous 25 abril 2024 13:56 h

Etiquetat com a


Llengua

El Col·lectiu de tècniques i tècnics lingüístics de l’Administració del Consell critica la modificació dels criteris lingüístics

El col·lectiu ha redactat un manifest, que adjuntem

dijous 25 abril 2024 10:38 h

Es critica que, des de la LUEV, s’han succeït fins a quatre models diferents d’estàndards, fet que qualifiquen com una “temeritat irresponsable”

El col·lectiu denuncia les intencions de la modificació dels criteris lingüístics que no és altra que condemnar el valencià a l’ostracisme

El manifest conclou amb la denúncia que la modificació dels criteris lingüístics només “només pot condemnar el valencià a l’ostracisme social i econòmic, a la reducció a l’àmbit domèstic i, com a molt, a manifestacions esporàdiques de caràcter purament folklòric”.


Pel seu interés, enllacem Descarrega’t el manifest acíací el manifest del Col·lectiu

Etiquetat com a

llengua

Anuncis

Establiment del calendari i el procediment d’admissió i de matriculació de l’alumnat als cicles formatius d’Arts Plàstiques i Disseny per al curs 2024-2025

dijous 25 abril 2024 10:02 h

Etiquetat com a


Anuncis

Regulació del procediment d’admissió de l’alumnat en els centres docents públics i privats concertats al País Valencià

dijous 25 abril 2024 10:01 h

Etiquetat com a


Anuncis

Resolució que regula l’admissió i matrícula en els ensenyaments d’arts plàstiques i disseny

dijous 25 abril 2024 09:51 h

Contínues

Adjudicació 25 d’abril

dijous 25 abril 2024 09:50 h

Etiquetat com a


DOGV de 25/4/2024, Núm. 9836

dijous 25 abril 2024 09:48 h

Etiquetat com a


Ocupació pública al DOGV

Ofertes d’ocupació pública al DOGV

dijous 25 abril 2024 09:47 h

Etiquetat com a


Anuncis

Ordre de regulació de l’admissió de l’alumnat en centres educatius sostinguts amb fons públics

dijous 25 abril 2024 09:45 h

Etiquetat com a

ordre admissió

Contínues

Adjudicació 25 d’abril: Llistat provisional de llocs oferits per a Mestres, Secundària i Altres Cossos

dimecres 24 abril 2024 18:05 h

Etiquetat com a


Plataforma per l’ensenyament públic

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic convoca una vaga de la comunitat educativa el dia 23 de maig

La vaga es convoca per la millora de les condicions laborals del professorat, contra les retallades en l’educació pública, el districte únic segregador i la llei d’arraconament del valencià o de “llibertat educativa”

Un moment de la roda de premsa d'aquest matí a la porta de la Conselleria d'Educació

dimecres 24 abril 2024 11:18 h

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic – integrada per FAMPA-València, STEPV, Federació d’Educació CCOO PV, UGT Ensenyament Serveis Públics PV (UGTSP-PV), Escola Valenciana, CAVE-COVA, CGT Enseyament, FAAVEM, FEPV, SEPC València, BEA, Sindicat d’Estudiants, Associació de Directors de Primària-PV, Associació de Directors de Secundària, Federació de Moviments de Renovació Pedagògica PV, ADIDE-PV, FAMPA-Enric Valor, FAMPA-Penyagolosa i València Laica – ha convocat de forma unitària entre les organitzacions sindicals i socials una vaga de la comunitat educativa per al dia 23 de maig, per aturar la nova llei educativa PP-VOX.

També parem per demanar l’extensió de la xarxa pública de la gratuïtat de 0-3 anys i per condemnar les retallades d’idiomes a les EOI.

Fem aquesta crida perquè sols així es podrà obrir un camí cap a una major pressió social i sensibilització de l’opinió pública a fi que el Govern deixe d’implementar polítiques educatives regressives com les malament anomenades lleis de “llibertat educativa” i “concòrdia”, que atempten contra els drets de la comunitat educativa i que perverteixen el significat de la paraula “llibertat”.

Estem assistint amb indignació a l’augment d’atacs a l’escola pública i en valencià. Per això, el dia 23 de maig fem una crida a la mobilització a tot el professorat i a la comunitat educativa a que es mobilitzen per exigir els recursos necessaris per a una vertadera inclusió educativa, la millora de les condicions laborals i salarials dels treballadors i treballadores de l’ensenyament com, entre d’altres, increments retributius, reducció d’hores lectives per a docents majors de 55 anys, supressió de la burocràcia, augment de les plantilles i una baixada generalitzada de ràtios i posar fi a les massificacions, les agressions i la conflictivitat a la que no es dóna cap solució. Reclamem una negociació seriosa per corregir aquestes situacions de gran perjuí per als drets laborals dels treballadors i treballadores de l’educació.

El 23 de maig diem NO a la paralització del Pla Edificant i per la millora de les condicions dels centres educatius de l’ensenyament públic. A més, ens oposem al districte únic segregador perquè des de la Plataforma afirmem que quan s’apliquen mesures com la zona única, el sistema educatiu acaba segregant la infància en funció de les possibilitats econòmiques, creant centres de tipus A i centres de tipus B, reforçant els centres gueto.

També parem per demanar l’extensió de la xarxa pública de la gratuïtat de 0-3 anys i per condemnar les retallades d’idiomes a les EOI.

I ens unim per dir sí al valencià, que a hores d’ara intenten arraconar, i perquè es garantisca l’oficialitat plena i efectiva de la nostra llengua a l’escola, a l’administració, als carrers, als mitjans de comunicació i a la societat en general.

Finalment des de la Plataforma per l’ensenyament públic donem suport a la vaga d’estudiants no universitària convocada per a demà dijous 25 d’abril pel Sindicat d’Estudiants, animem a participar a les concentracions de la vaga estudiantil a les 12 h a València, Alacant i Elx, i per últim animem a la comunitat educativa a participar en la Manifestació del 25 d’abril convocada per ACPV a València el dissabte 27 d’abril a les 18h a la plaça Sant Agustí.

Acudeix a defensar l’escola pública i en valencià!


Anuncis

Establiment del calendari d’admissió i matrícula en els ensenyaments sostinguts amb fons públics de FP per al curs 2024-2025

dimecres 24 abril 2024 09:57 h

Etiquetat com a


Anuncis

Regulació del procés d’admissió en els centres docents públics i privats concertats al País Valencià

dimecres 24 abril 2024 09:55 h

Etiquetat com a


DOGV de 24/4/2024, Núm. 9834

dimecres 24 abril 2024 09:46 h

Etiquetat com a


Ocupació pública al DOGV

Ofertes d’ocupació pública al DOGV

dimecres 24 abril 2024 09:46 h

Etiquetat com a


STEPV i STAS-Intersindical Valenciana exigeixen ampliar la xarxa pública d’educació 0-3 anys

Els dos sindicats defensen la gratuïtat de l’etapa i exigeixen que les partides pressupostàries es destinen a la xarxa pública

dimecres 24 abril 2024 09:44 h

Després de molts anys de mancança d’oferta pública de caràcter autonòmic per a l’alumnat del Primer cicle d’infantil, on la mateixa es reduïa a un xicotet nombre d’escoles infantils de primer cicle de titularitat de la Generalitat, hem gaudit d’una ratxa de bonança, Primer, de manera experimental i després de manera estructural es van crear un gran nombre d’aules de 2-3 anys en CEIPs. També va augmentar el nombre d’escoles infantils públiques.

Encara així, eren molts els aspectes que calia millorar per tindre una xarxa 0-3 pública, gratuïta i de qualitat, és per això que STEPV va sol·licitar una reunió amb el Secretari Autonòmic d’Educació  el passat 7 de març per parlar del present i el futur del primer cicle d’infantil, que encara no ha sigut concedida.

La passada setmana, Conselleria anunciava en premsa una partida pressupostària de 160 milions d’euros per a fomentar l’escolarització gratuïta de 0-3, destinada a subvencionar les places privades,  però en cap moment es parla de l’ampliació de la xarxa pública d’aquesta etapa.

STEPV i STAS-Intersindical Valenciana defensen la gratuïtat de l’etapa, però no és casualitat que es duga a terme una inversió tan forta en una etapa on la gestió majoritària és privada i on la pública és residual, mentre s’està retallant en el Pla Edificant per a la construcció de centres públics i en les Escoles Oficials d’Idiomes i incrementant el pressupost per a l’ensenyament concertat.

Aquesta notícia es combina amb l’acord del Consell de recuperar el districte únic i la suposada “llibertat d’elecció de centre”, mitjançant un nou decret d’admissió d’alumnat, que no és més que un eufemisme per afavorir l’ensenyament concertat i la seua patronal. Un districte únic que ja coneixem i que va relacionat amb una retallada d’unitats en l’ensenyament públic per transvasar-los a la concertada.

STEPV i STAS-Intersindical Valenciana exigim incrementar la xarxa pública de 0-3 anys, millorar les plantilles docents i d’educadores i educadors, millorar les ràtios i adequar la normativa a les necessitats d’aquests centres educatius.

Etiquetat com a


Meses de negociació

La Conselleria convoca la Mesa Sectorial per a tractar únicament el reglament intern

Amb totes les problemàtiques que hi ha i una vaga prevista per a maig a la Conselleria només li preocupa el reglament intern de la Mesa Sectorial

dimarts 23 abril 2024 17:30 h

La Conselleria d’Educació ha convocat Mesa Sectorial el proper dijous 25 d’abril per a tractar el reglament intern de funcionament de les meses sectorials. La proposta de negociar aquest reglament ha sigut proposat diverses vegades per altres sindicats de la Mesa Sectorial d’Educació.

STEPV plantejarà la retirada d’aquest punt en la Mesa Sectorial i proposarà la negociació dels temes que afecten les condicions laborals del professorat

STEPV sempre s’hi ha oposat a un nou reglament perquè les meses sectorials han funcionat perfectament amb el reglament actual i, a més, hi ha altres temes més importants que tractar que un reglament. I és especialment greu que només convoquen als sindicats per a tractar únicament aquest tema, quan hi ha multitud de temes prioritaris que no s’estan abordant en les meses de negociació amb la Conselleria d’Educació.

De fet, l’última Mesa Sectorial d’Educació va tindre lloc el passat 21 de març, és a dir, ara fa més d’un mes. I amb la proposta de vaga en educació prevista per al mes de maig i convocada per la Plataforma per l’Ensenyament Públic, de la qual formen part tres sindicats de la Mesa Sectorial d’Educació (STEPV, CCOO i UGT) no és de rebut negociar un reglament intern.

STEPV plantejarà la retirada d’aquest punt en la Mesa Sectorial i proposarà la negociació dels temes que afecten les condicions laborals del professorat, la mal anomenada llei de “llibertat educativa”, les retallades en les EOI i en el Pla Edificant, etc.

Etiquetat com a

mesa sectorial

Adjudicacions 2023/24

Llistat adjudicació del 23 d’abril - Secundària i resta de cossos

dimarts 23 abril 2024 16:09 h

Adjudicacions 2023/24

Llistat adjudicació del 23 d’abril - Mestres

dimarts 23 abril 2024 16:07 h

Adjudicacions 2023/24

Llistat adjudicació del 23 d’abril - Llocs oferits definitius

dimarts 23 abril 2024 16:06 h

DOGV de 23/4/2024, Núm. 9834

dimarts 23 abril 2024 11:02 h

Etiquetat com a


Ocupació pública al DOGV

Ofertes d’ocupació pública al DOGV

dimarts 23 abril 2024 11:01 h

Etiquetat com a


Contínues

Adjudicació 23 d’abril

dimarts 23 abril 2024 10:58 h

Etiquetat com a


Retallades

La Conselleria es reitera en les retallades a les Escoles Oficials d’Idiomes en la reunió amb la DG de Centres

Les EOI s’han concentrat avui novament per protestar contra les fortíssimes retallades

Concentració avui a l'EOI de Gandia

dilluns 22 abril 2024 21:21 h

Divendres passat, l’endemà de la multitudinària concentració de protesta a Conselleria i a diferents EOI arreu del País Valencià, des de la Direcció General de Centres es va telefonar a tots els Sindicats per convocar-los a una reunió específica per parlar de la situació. A la reunió, que ha tingut lloc aquesta vesprada, Conselleria ha justificat les retallades i ha donat les explicacions que ha considerat oportunes per implementar els “ajustos” segons Conselleria o “retallades” segons STEPV.

STEPV ha preguntat per les retallades en les vacants al concurs de trasllats i el DG de Centres ha contestat que depén d’un altre departament

Malgrat les evidències, Conselleria continua afirmant que no hi ha cap retallada en la línia del que ja ha informat a les seues notes de premsa. Segons l’anàlisi que STEPV ha fet públic aquest matí, si comparem la proposta de vacants provisionals per a EOI amb les vacants definitives per la repetició del concurs de trasllats, observem que hi ha una retallada d’un 42% d’aquestes places, que corresponen al menys parcialment amb les retallades anunciades per la Conselleria d’Educació en este sector educatiu i que poden ser l’explicació del retard en publicar les vacant definitives. El Sindicat ha preguntat a la DG de Centres quina relació o correlació podien tindre aquestes dades amb els seus “ajustos” i la resposta ha sigut que el concurs de trasllats es gestiona des d’una altra Direcció General.

A banda de les retallades concretes a cada idioma i escola, que han anat transcendint, les mesures de Conselleria comporten també altres retallades generalitzades com ara les hores de reducció per coordinacions que són part essencial de les tasques docents. Des de la DG de Centres es planteja reduir hores dedicades a coordinacions de departament, mediateca i seccions o eliminar la coordinació d’igualtat i convivència. Aquestes hores per coordinacions no únicament no s’haurien de reduir sinó que s’haurien d’ampliar. STEPV ha volgut recordar que totes aquestes mesures que afecten directament les condicions laborals del professorat han de ser negociades de manera preceptiva en Mesa Sectorial i, en aquest sentit, moltes de les conseqüències que deriven dels “forecats” i es tradueixen en retallades i pèrdues han de ser negociades forçosament.

Conselleria ha confirmat que facilitarà les dades completes a partir de les quals deriven les retallades per a que els Sindicats puguem analitzar de manera detallada. De manera global Conselleria afirma que dels 2842 grups totals del sistema uns 1281 no compleixen la ràtio mínima. Segons eixes dades, que tindrem en breu, Conselleria ha explicat que un 45% dels grups estaria per sota de la ràtio i segons les seues dades únicament estan aplicant la “correcció” o “retallada” de grups en un 8% del percentatge total.

STEPV continua oposant-se de manera ferma a qualsevol retallada i convocarà assemblees de professorat per acordar la continuïtat de les accions i mobilitzacions mentre Conselleria no modifique la seua intenció de tirar endavant amb aquestes mesures completament inacceptables per part dels centres i el seu professorat, de les escoles i del seu alumnat.

Conselleria hauria de treballar per preservar el prestigi i la qualitat de l’ensenyament impartit a les Escoles Oficials d’Idiomes del País Valencià enlloc de plantejar l’oferta dels idiomes i la concepció general del present i futur de les EOI en termes exclusivament economicistes. Segons la Direcció General de Centres s’ha fet un estudi amb un perfil molt tècnic i a partir de les dades i de l’anàlisi de l’oferta i la demanda s’ha enviat la prospecció als centres.
Si analitzem les propostes de Conselleria des d’un punt de vista de les recomanacions recollides a les lleis i a diverses normatives, queda clar que no s’estan implementant els mandats recollits a la LOMLOE (Article 60.2.) “Les escoles oficials d’idiomes han de fomentar especialment l’estudi de les llengües oficials dels estats membres de la Unió Europea, de les llengües cooficials existents a Espanya i de l’espanyol com a llengua estrangera. Així mateix, s’ha de facilitar l’estudi d’altres llengües que per raons culturals, socials o econòmiques presentin un interès especial”.

Conselleria hauria d’intentar mantindre l’oferta dels idiomes i nivells actuals sense implementar cap retallada i concentrar els esforços en potenciar la matrícula, tal i com queda recollit al DECRET 167/2017, Article 32.2 “La conselleria competent en matèria d’educació difondrà l’oferta formativa de les escoles oficials d’idiomes a través dels mitjans de comunicació de què dispose.” o buscar alternatives.

Tal i com queda recollit al preàmbul de l’ordre ORDRE 87/2013, Conselleria hauria de treballar per “potenciar l’oferta educativa –en resposta a la demanda creixent d’estes ensenyances–“ per tal que “continuen sent un referent de qualitat quant a docència, especialització i certificació”.

La baixada de matrícula a la que es fa referencia des de Conselleria en alguns idiomes és en part deguda a les conseqüències del període de pandèmia que encara s’arrossega i per tant s’ha de tindre en compte que si es manté l’oferta i es potencia la matrícula es podria redreçar i recuperar la realitat anterior a eixe període i per tant mantindre el professorat existent.

En el cas d’Espanyol per estrangers no únicament hi ha prou matrícula sinó que de manera sistemàtica des de fa anys molt d’alumnat se queda sense plaça per manca d’oferta i a totes les Escoles se sobrepassen les ràtios de manera sistemàtica. Així doncs les retallades proposades per aquest idioma són totalment injustificades e inacceptables. El ensenyament d’ELE ha de ser impartit des de les EOI i no ser traslladat a altres Escoles que ni emeten els certificats oficials ni poden impartir els nivells propis de les EOI.

A més a més, a banda de desatendre els mandats de la LOMLOE s’incompleix també la Llei orgànica 4/2000, d’11 de gener, sobre drets i llibertats dels estrangers a Espanya i la seua integració social: “Les administracions públiques han d’incorporar l’objectiu de la integració entre immigrants i societat receptora, amb caràcter transversal a totes les polítiques i serveis públics, promovent la participació econòmica, social, cultural i política de les persones immigrants, en els termes que preveuen la Constitució, els estatuts d’autonomia i la resta de lleis, en condicions d’igualtat de tracte.

Especialment, han de procurar, mitjançant accions formatives, el coneixement i respecte dels valors constitucionals i estatutaris d’Espanya, dels valors de la Unió Europea, així com dels drets humans, les llibertats públiques, la democràcia, la tolerància i la igualtat entre dones i homes, i han de desenvolupar mesures específiques per afavorir la incorporació al sistema educatiu, garantint en tot cas l’escolarització en l’edat obligatòria, l’aprenentatge del conjunt de llengües oficials i l’accés a l’ocupació com a factors essencials d’integració.”

Aquest matí STEPV i la resta de Sindicats de la Mesa Sectorial d’Educació (excepte ANPE que va decidir no participar a la reunió) s’han reunit per consensuar una sèrie de demandes bàsiques unitàries molt concretes sobre les retallades que Conselleria està intentant implementar a les EOI del nostre territori.
1. Aturar immediatament les planificacions enviades a cada EOI.
2. Dades detallades de cada centre i obrir un període de negociació amb els sindicats de la Mesa Sectorial d’Educació.
3. Informació sobre el full de ruta de Conselleria relatiu a les Escoles Oficials d’Idiomes.
4. Instem a Conselleria a vetlar per mantindre la qualitat, l’oferta d’idiomes, el prestigi i l’equilibri territorial amb el que compten les EOI del País Valencià amb la plantilla i els recursos adients.
5. Garantir el dret a l’educació a la ciutadania dels idiomes oficials que recull la Constitució espanyola i l’Estatut d’autonomia i tal com recull la LOE i la LOMLOE.
6. Garantir a la ciutadania el dret a l’educació de llengües estrangeres, sense discriminació, mitjançant les EOIs com a servei educatiu públic.

Des de STEPV fem una crida al professorat a continuar participant de les diverses accions i mobilitzacions que continuen sorgint de les diferents escoles i de la mateixa manera a continuar pendents de futures accions més globals que s’aniran convocant.

EOI d’Alzira

Secció EOI Xelva

EOI Llíria

Etiquetat com a

retallades eoi

Un grup de docents de la Comissió Ciutat-Port ha fet unes UD sobre la problemàtica de l’ampliació

Podeu trobar-les al final d’aquesta entrada per consultar-les i aportar qualsevol proposta de millora abans d’elaborar la proposta definitiva.

dilluns 22 abril 2024 18:51 h

Aquestes activitats formen part d’una situació d’aprenentatge més àmplia que es conforma al voltant de tres eixos d’anàlisi:

1. La qüestió econòmica.
2. La qüestió mediambiental.
3. La qüestió de la governança.

Hem triat una tasca per cadascun d’aquests eixos. Ens agradaria comptar amb vosaltres perquè, si podeu, treballeu amb el vostre alumnat, i ens feu arribar després les vostres impressions i reflexions, amb la intenció de millorar abans de presentar la proposta completa.

Podeu enviar els vostres comentaris a la següent adreça: .(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic)

Moltes gràcies per la vostra col·laboració.

Clica ací per veure-les.

Etiquetat com a


Adjudicacions 2023/24

Llistat adjudicació del 23 d’abril - Llocs oferits provisionals

dilluns 22 abril 2024 16:04 h

Oposicions

País Valencià

Llistat de persones admeses i excloses de les oposicions del cos de mestres 2024

dilluns 22 abril 2024 13:36 h

Contínues

Adjudicació 23 d’abril: Llistat provisional de llocs oferits per a Mestres, Secundària i Altres Cossos

dilluns 22 abril 2024 12:58 h

Etiquetat com a


Retallades

Les vacants definitives del concurs de trasllats confirmen la retallada en les EOI

S’ofereixen un 42% menys de vacants que en la llista provisional, en total 47 vacants menys

dilluns 22 abril 2024 12:34 h

El passat 18 d’abril es van publicar les vacants definitives del concurs de repetició de secundària, EOI, ensenyaments artístics i FP, dos mesos després de publicar-se les vacants provisionals (16 de febrer).

Si comparem la proposta de vacants provisionals per a EOI amb les vacants definitives observem que hi ha una retallada d’un 42% d’aquestes places, que responen a les retallades anunciades per la Conselleria d’Educació en les EOI i que expliquen el retard en publicar les vacant definitives.

En aquest quadre comparatiu observem l’abast de les retallades:

LLENGUA VACANTS PROVISIONALS VACANTS DEFINITIVES PLACES RETALLADES % RETALLAT
ALEMANY 5 5 0 0%
ANGLÉS 8 8 0 0%
ÀRAB 4 3 -1 -25%
ESPANYOL PER A ESTRANGERS 15 6 -9 -60%
ÈUSCAR 3 0 -3 -100%
FRANCÉS 16 10 -6 -38%
GREC 1 1 0 0%
ITALIÀ 13 9 -4 -31%
JAPONES 4 3 -1 -25%
PORTUGUÉS 5 2 -3 -60%
ROMANÉS 1 0 -1 -100%
RUS 7 4 -3 -43%
VALENCIÀ 26 13 -13 -50%
XINÉS 4 1 -3 -75%
TOTAL 112 65 -47 -42%

Per centres, les retallades de vacants per idioma són aquestes:

CENTRE IDIOMA VACANTS RETALLADES TOTAL
EOI ALACANT XINÉS -1 -5
ÈUSCAR -1
PORTUGUÉS -1
RUS -1
VALENCIÀ -1
EOI BENIDORM ESPANYOL PER A ESTRANGERS -2 -3
ITALIÀ -1
EOI DÈNIA ESPANYOL PER A ESTRANGERS -1 -2
FRANCÉS -1
EOI ELDA FRANCÉS -1 -3
ITALIÀ -1
VALENCIÀ -1
EOI ELX ÀRAB -1 -2
VALENCIÀ -1
EOI ORIHUELA VALENCIÀ -1 -1
EOI SANT VICENT DEL RASPEIG ESPANYOL PER A ESTRANGERS -1 -1
EOI TORREVIEJA ESPANYOL PER A ESTRANGERS -3 -4
VALENCIÀ -1
EOI CASTELLÓ DE LA PLANA ÀRAB -1 -5
XINÉS -1
ÈUSCAR -1
ROMANÉS -1
RUS -1
EOI ALZIRA FRANCÉS -1 -3
ITALIÀ -1
VALENCIÀ -1
EOI GANDIA ESPANYOL PER A ESTRANGERS -1 -2
ITALIÀ -1
EOI ONTINYENT FRANCÉS -1 -1
EOI QUART DE POBLET FRANCÉS -1 -1
EOI SAGUNT ESPANYOL PER A ESTRANGERS -1 -2
VALENCIÀ -1
EOI UTIEL VALENCIÀ -2 -2
EOI VALÈNCIA-BENICALAP FRANCÉS -1 -3
VALENCIÀ -2
EOI VALÈNCIA-QUATRE CARRERES VALENCIÀ -1 -1
EOI VALÈNCIA-SAÏDIA XINÉS -1 -6
ÈUSCAR -1
JAPONES -1
PORTUGUÉS -2
RUS -1
EOI XÀTIVA VALENCIÀ -1 -1

Les llengües més afectades són l’Èuscar i el Romanés, on desapareixen totes les vacants previstes, seguidament Xinès, Espanyol per a Estrangers i Portugués perden entre el 60 i el 75% de les places previstes. Valencià també rep una forta retallada amb 13 places menys de les previstes, és a dir, un 50%. Àrab, Francés, Italià, Rus i Japonés també veuen reduïdes les places oferides inicialment. Les úniques llengües que mantenen les places previstes són Anglés, Alemany i Grec. Per centres, les que més retallades pateixen són les EOI més grans (Alacant, València-Saïdia i Castelló), seguida de Torrevieja.

L’eliminació d’aquestes places en el concurs de trasllats, per tal que el funcionariat de carrera obtinga un destí definitiu o puga canviar de centre, evidencia que les retallades en les EOI són una realitat, malgrat que la Conselleria s’enteste en negar que afecte el professorat.

Etiquetat com a

retallades eoi

Convocatòries

Convocatòries de lliure designació d’Inspecció Educativa

dilluns 22 abril 2024 12:14 h

Etiquetat com a

inspecció

Anuncis

Anunci de consulta prèvia pel qual es regula la convivència en els centres docents no universitaris del País Valencià

dilluns 22 abril 2024 09:59 h

Etiquetat com a


Anuncis

Calendari per a la inscripció i la realització de les proves d’ingrés i d’accés als ensenyaments elementals i professionals de Música i de Dansa del País Valencià per al curs 2024-25

dilluns 22 abril 2024 09:58 h

Etiquetat com a


DOGV de 22/4/2024, Núm. 9833

dilluns 22 abril 2024 09:50 h

Etiquetat com a


Ocupació pública al DOGV

Ofertes d’ocupació pública al DOGV

dilluns 22 abril 2024 09:48 h

Etiquetat com a


Inauguració de Coeducart a Alacant

Ahir s’inaugurà la VIII Mostra d’activitats coeducatives a Alacant, en la que han participat uns 50 centres de la intercomarcal d’Alacant de tots els nivells educatius.

diumenge 21 abril 2024 23:24 h

Ahir s’inaugurà la VIII Mostra d’activitats coeducatives a Alacant, en la que han participat uns 50 centres de la intercomarcal d’Alacant de tots els nivells educatius des d’infantil, primària, secundària, batxillerat, EOI, Escoles d’Art, CPM, un munt de centres que han estat treballant la igualtat tal i com mostren les manifestacions artístiques exposades en la Facultat d’Educació.

L’exposició va començar el 17 d’abril i acabarà el 17 de maig.
A l’acte de presentació van estar Eva Espinar Ruiz, la Vicerectora d’Igualtat, Inclusió i responsabilitat Social; Rocío Díez Ros, Coordinadora d’Igualtat de Gènere i Suport a la Diversitat de la Facultat d’Educació; Bàrbara Aguilar Hernández, professora associada (LOU); Beatriz Bustos Mendoza, professora associada (LOU); Lourdes Pla Peidró, professora associada (LOU), Irene Barrachina Richart, delegada sindical d’STEPV; així com també, un grup d’alumnat de la Facultat que va participar a l’exposició.

Aquesta iniciativa del sindicat STEPV en la promoció de la igualtat entre dones i homes és una oportunitat per al futur professorat que eixirà de les Facultats. La mostra també ha permés visibilitzar la importància d’una educació en valors que fomente el respecte, la tolerància i el diàleg com a eines fonamentals per a construir una societat més justa i igualitària.

El pròxim 15 de maig clausurarem la VIII Mostra amb una taula rodona en la qual intervindran entre d’altres Amparo Zacarés Pamblanco i Guillermina Revuelta Fernández.

Podeu visitar l’exposició de dilluns a divendres fins al 17 de maig.
Gràcies a tots els centres que feu possible aquesta manifestació coeducativa mitjançant una educació que promou la igualtat de gènere i prepara a les futures generacions per a una societat més justa, igualitària i equitativa quant a oportunitats i drets tant per a homes com per a dones.

Etiquetat com a


Internacional

STEPV fa públic l’informe sobre els danys al sector educatiu a Palestina

Aquest informe (que podeu consultar al final) va ser presentat per Khaldun Almassri, primer secretari de l’Ambaixada de Palestina a l’Estat espanyol, el passat dia 12 d’abril, en el Congrés de la Confederació d’STES-Intersindical, de la que l’STEPV forma part.

Khaldun Almassri, durant la seua intervenció al Congrés d'STES

diumenge 21 abril 2024 21:30 h

Ho va fer davant de nombroses delegacions sindicals de l’educació internacionals i estatals que hi eren presents, com ara la Internacional de la Educació, el Comitè Sindical Europeu de l’Educació, la Confederació d’Educadors Americans, el Congrés Mundial contra el Neoliberalisme Educatiu, que hi van participar al Congrés i a la Conferència Internacional que va tindre lloc.

L’informe presentat pel representant palestí, que ha estat editat i publicat per STES-Intersindical, fa una repàs detallat dels danys causats al sector educatiu després de la invasió d’Israel a Gaza i els successius atacs a Cisjordània. Una situació que ha estat qualificada d’“educacidi”, per la gran destrucció de les infraestructures civils, entre les quals es troben les educatives, amb l’objectiu que la població palestina acabe abandonant els seus territoris ancestrals perquè el procés de colonització puga culminar el projecte de ocupació israeliana.

STEPV, a més de donar difusió l’informe, exigeix que s’ature el genocidi a Palestina, la fi del comerç d’armes i de les relacions amb Israel per part del govern espanyol, així com la posada en marxa de mesures efectives i reals per garantir els drets de la població palestina, especialment de les xiquetes i xiquets, que estan patint una situació de destrucció, desplaçament forçós i apartheid.

Consulta ací l’informe

Etiquetat com a

palestina

Adjudicacions 2023/24

Llistat adjudicació de difícil cobertura del 19 d’abril - participants i lloc adjudicat

divendres 19 abril 2024 16:02 h

Adjudicacions 2023/24

Llistat adjudicació de difícil cobertura del 19 d’abril - Llocs oferits

divendres 19 abril 2024 16:01 h

Difícil cobertura

Convocatòria d’adjudicació de llocs de difícil cobertura per al dia 19 de març: llistats de participants i lloc adjudicat

divendres 19 abril 2024 16:00 h

Etiquetat com a


Mobilitzacions

STEPV acorda convocar vaga general en l’ensenyament públic no universitari

Així ho han acordat la majoria de les assemblees comarcals celebrades aquesta setmana

divendres 19 abril 2024 14:46 h

El Secretariat Nacional de STEPV, reunit aquest matí, ha analitzat el resultat de les assemblees comarcals celebrades aquesta setmana per decidir la convocatòria d’una vaga general en l’ensenyament públic no universitari a finals del mes de maig. La majoria de les assemblees, convocades al llarg i ample del País Valencià, han acordat convocar la vaga.

STEPV anima el professorat i el conjunt de la comunitat educativa i de la societat valenciana a mobilitzar-se per l’educació pública

El Secretariat Nacional ha resolt, per tant, donar el vistiplau a la convocatòria de la vaga i traslladarà la decisió a la Plataforma per l’Ensenyament Públic, com ja es va comprometre el Sindicat en la reunió del passat dilluns, per tal que la mobilització siga compartida per tota la comunitat educativa.

STEPV considera que cal convocar aquesta vaga per frenar les polítiques educatives que està implementant el govern valencià i la Conselleria d’Educació, frenar les retallades iniciades en l’ensenyament públic i forçar la negociació d’una plataforma reivindicativa que millore les condicions laborals del professorat i la millora dels centres educatius i de l’ensenyament públic.

Per què la vaga?

La nova llei s’anuncia com de “libertad educativa” i ho fa negant la llibertat de negociació dels membres de la comunitat educativa per a trobar solucions als problemes de l’educació i la converteix en una llei atempta contra el dret a la negociació col·lectiva.

A més, el Sindicat rebutja:

- la modificació del decret d’admissió que incorpora el districte únic segregador i la possibilitat que siguen els centres els que trien l’alumnat, fet que perjudica l’ensenyament públic perquè facilita que les famílies amb més recursos trien la concertada i, per tant, retallades d’unitats en la pública.

- la proposta de llei de “llibertat educativa”, que només pretén arraconar el valencià a l’ensenyament.

- les retallades en l’ensenyament públic ja han començat a evidenciar-se, en el Pla Edificant de construcció de centres públics i en la retallada d’idiomes en les EOI, mentre s’incrementa el pressupost de la concertada.

- la intenció de la Conselleria de dedicar inversions només en el sector privat, com l’etapa infantil 0-3 anys, mentre retalla les inversions en la xarxa pública.

- la nova llei no afronta temes preocupants entre el professorat com l’eliminació de l’excés de burocràcia, millorar les retribucions del professorat, dotar els centres del personal especialitzat necessari per atendre la salut mental de l’alumnat, reduir les ràtios, millorar la salut laboral i la convivència etc.

El Sindicat considera que cal accions contundents per revertir la falta de negociació que s’ha instal·lat en la conselleria d’educació i que anuncia un futur preocupant, així com l’aplicació de les polítiques educatives regressives que està aplicant el govern valencià i que van contra els interessos del nostre alumnat, del professorat i de l’escola pública.

O reaccionem ara o la suposada “llibertat d’educació” serà la de la “llibertat per desmantellar l’escola pública”.

És per això que STEPV anima el professorat i el conjunt de la comunitat educativa i de la societat valenciana a mobilitzar-se per una educació pública, de qualitat, laica, inclusiva, gratuïta i en valencià.

Etiquetat com a

vaga mobilitzacions

DOGV de 19/4/2024, Núm. 9832

divendres 19 abril 2024 09:51 h

Etiquetat com a


Ocupació pública al DOGV

Ofertes d’ocupació pública al DOGV

divendres 19 abril 2024 09:47 h

Etiquetat com a


Difícil cobertura

Convocatòria d’adjudicació de llocs de difícil cobertura per al dia 19 d’abril: requisits i llocs provisionals

dijous 18 abril 2024 18:54 h

Etiquetat com a


País Valencià

Resultats de la prova de valencià nivell C1 (Concurs-oposició Inspecció Educativa 2024)

dijous 18 abril 2024 17:58 h

Etiquetat com a


Adjudicacions 2023/24

Llistat adjudicació del 18 d’abril - Secundària i resta de cossos

dijous 18 abril 2024 15:59 h

Adjudicacions 2023/24

Llistat adjudicació del 18 d’abril - Mestres

dijous 18 abril 2024 15:58 h

Adjudicacions 2023/24

Llistat adjudicació del 18 d’abril - Llocs oferits definitius

dijous 18 abril 2024 15:57 h

Concurs de trasllats - Cossos de secundària

Vacants definitives del Concurs de Trasllats de secundària i altres cossos 2022/23

dijous 18 abril 2024 15:34 h

S'han publicat leș vacants definitives del Concurs de Trasllats de Secundària I altres cossos 2022/23:

- Resolució
- Vacants definitives

Guia trasllats

Concurs de trasllats - Cos de mestres

Vacants definitives del Concurs de Trasllats del cos de mestres 2023/24


dijous 18 abril 2024 15:26 h

S'han publicat leș vacants definitives del Concurs de Trasllats del cos de mestres 2023/24:

- Resolució
- Vacants definitives
- Vacants definitives amb itinerància

Etiquetat com a

concurs de trasllats

Convocatòries

Convocatòria de proves homologades del nivell A2 del Marc Europeu de les llengües (MECRL) del curs 2023/2024

dijous 18 abril 2024 10:02 h

Etiquetat com a


Anuncis

Modificació de l’adscripció de centres d’Educació Primària i Secundària

dijous 18 abril 2024 10:01 h

Etiquetat com a


Contínues

Adjudicació 18 d’abril

dijous 18 abril 2024 09:59 h

Etiquetat com a


DOGV de 18/4/2024, Núm. 9831

dijous 18 abril 2024 09:57 h

Etiquetat com a


Ocupació pública al DOGV

Ofertes d’ocupació pública al DOGV

dijous 18 abril 2024 09:57 h

Etiquetat com a


Contínues

Adjudicació 18 d’abril: Llistat provisional de llocs oferits per a Mestres, Secundària i Altres Cossos

dimecres 17 abril 2024 18:59 h

Etiquetat com a


Adjudicacions 2023/24

Llistat adjudicació del 18 d’abril - Llocs oferits provisionals

dimecres 17 abril 2024 15:56 h

Centenars de persones es concentren a Alacant, València i Castelló contra les retallades a les EOI

STEPV ha assistit a totes les concentracions en suport al professorat i alumnat de les EOI

Intervenció de STEPV en l'assemblea durant la concentració a València

dimecres 17 abril 2024 15:03 h

Aquest matí han tingut lloc concentracions a diverses Escoles Oficials d’Idiomes d’Alacant, València i Castelló en protesta per les retallades planificades per la Conselleria d’Educació en diversos idiomes i que, com ja va avançar STEPV, comportaran una retallada de, com a mínim, 244 grups, 8450 places d’alumnat i 61 docents.

A l’assemblea realitzada a la concentració de València, a proposta de STEPV, s’ha acordat crear una plataforma unitària

Les concentracions a les capitals valencianes han tingut lloc a la Conselleria d’Educació a València i a les portes de les EOI d’Alacant i Castelló. En altres EOI del país també hi ha hagut concentracions, que han convocat centenars de docents i alumnat d’aquests ensenyaments.
Aquestes retallades se sumen a les del Pla Edificant de rehabilitació i construcció de centres públics i auguren una legislatura de retallades en el sistema educatiu públic
Les retallades que Conselleria intenta implementar estan desoint els preceptes i recomanacions de Lleis i normes tant estatals com autonòmiques i, per aquesta raó, STEPV està estudiant diverses línies d’actuació per la via jurídica.
De moment, Conselleria continua sense donar les dades que des del Sindicat es van demanar i sense convocar cap reunió per parlar-ne. Des de STEPV tornem a instar a Conselleria a retirar totes les propostes de retallada i a seure amb els sindicats, les direccions dels centres i el professorat per reconduir la situació.
A l’assemblea realitzada a la concentració de València, a proposta de STEPV, s’ha acordat crear una plataforma unitària amb tots els sindicats per fer front comú i convocar assemblees descentralitzades i una altra telemàtica més global per a tot el País Valencià amb representació de tots els centres i de tots els Sindicats per acordar la continuïtat de les accions i mobilitzacions.

Concentració a l’EOI d’Alacant


Concentració a l’EOI de Castelló

Concentració a la Conselleria d’Educació a València


Meses de negociació

25 d’abril: Mesa Sectorial sobre el funcionament i el reglament de la Mesa Sectorial d’Educació

dimecres 17 abril 2024 11:05 h

Etiquetat com a

reglament mesa sectorial

DOGV de 17/4/2024, Núm. 9830

dimecres 17 abril 2024 09:53 h

Etiquetat com a


Ocupació pública al DOGV

Ofertes d’ocupació pública al DOGV

dimecres 17 abril 2024 09:52 h

Etiquetat com a


Adjudicacions 2023/24

Llistat adjudicació del 16 d’abril - Secundària i resta de cossos

dimarts 16 abril 2024 12:31 h

Adjudicacions 2023/24

Llistat adjudicació del 16 d’abril - Mestres

dimarts 16 abril 2024 12:30 h

Adjudicacions 2023/24

Llistat adjudicació del 16 d’abril - Llocs oferits definitius

dimarts 16 abril 2024 12:28 h

Contínues

Adjudicació 16 d’abril

dimarts 16 abril 2024 12:22 h

Etiquetat com a


Oposicions

País Valencià

Ampliació dels terminis de la fase de pràctiques

dimarts 16 abril 2024 12:10 h

Etiquetat com a

terminis pràctiques

DOGV de 16/4/2024, Núm. 9829

dimarts 16 abril 2024 09:47 h

Etiquetat com a


Ocupació pública al DOGV

Ofertes d’ocupació pública al DOGV

dimarts 16 abril 2024 09:46 h

Etiquetat com a


Contínues

Adjudicació 16 d’abril: Llistat provisional de llocs oferits per a Mestres, Secundària i Altres Cossos

dilluns 15 abril 2024 18:51 h

Etiquetat com a


Adjudicacions 2023/24

Llistat adjudicació del 16 d’abril - Llocs oferits provisionals

dilluns 15 abril 2024 14:25 h

Retallades

Retallades a les EOI: al voltant de 244 grups eliminats, 8450 places d’alumnat menys i 61 docents desapareixen!

Conselleria intenta justificar les retallades a les EOI amb l’eufemisme de la “optimitzación de recursos”

dilluns 15 abril 2024 12:26 h

Ahir diumenge 14 d’abril e 2024, Conselleria publicava una nota de premsa precipitada en un intent desesperat d’aturar les mobilitzacions i l’extraordinari rebuig públic que estan provocant les retallades plantejades als “forecast” enviats recentment a les EOI del País Valencià pel curs 2024-2025.
A dita nota de premsa, publicada exclusivament en Castellà, Conselleria intenta justificar aquestes retallades amb arguments parcials i informacions que no coincideixen amb la realitat de les dades que alguns centres han fet arribar a STEPV.

STEPV instem a tot el professorat i alumnat de les EOI del País Valencià a sumar-se a la concentració de 17 d’abril a Conselleria

En eixe sentit tot apunta a la falsedat d’algunes afirmacions com ara que les retallades no haurien de comportar cap desplaçament de docent o supressió de places. Al Sindicat li consta que hi ha centres on hi ha professorat funcionari de carrera que perdrà la seua plaça definitiva i altres en els quals les retallades comportaran que aquest funcionariat de carrera no puga completar horaris. Això sense parlar de la quantitat de professorat interí que directament es quedaria a l’atur o el alumnat que ja no podrà estudiar o continuar estudiant afectant a diferents idiomes i nivells.

Per la informació que els centres han anat analitzant, de moment l’abast de les retallades comportaria de manera desigual afectacions a una gran part de les EOI arreu del País Valencià amb un total de 244 grups eliminats, 8540 places menys disponibles per l’alumnat i al voltant d’unes 60 places o docents que es queden fora del sistema o sense feina. De fet l’afectació de les retallades a algunes Escoles queda relativament distorsionat ja que l’oferta dels grups que impartia l’EOI VV s’han redistribuït creant una falsa impressió de creixement.

Lamentablement Conselleria continua sense facilitar dades concretes de cap centre malgrat la demanda que STEPV va fer de manera formal a la Direcció General de Centres i al Servei de Relacions Institucionals de Conselleria el passat dijous 11 al matí. En eixa mateixa comunicació el Sindicat sol·licitava una reunió urgent per parlar de totes les problemàtiques associades a les propostes de retallada però a hores d’ara continuem sense resposta.
Des de STEPV instem a tot el professorat i alumnat de les EOI del País Valencià a sumar-se a la concentració convocada dimecres 17 d’abril a les 13’30 a la porta de Conselleria (Campanar 32 València). També animem al professorat a participar de les assemblees sobre la convocatòria de vaga general en l’ensenyament, convocada per STEPV.

STOP a les retallades d’idiomes i nivells a les EOI del País Valencià!

Etiquetat com a

retallades eoi

DOGV de 15/4/2024, Núm. 9828

dilluns 15 abril 2024 09:34 h

Etiquetat com a


Ocupació pública al DOGV

Ofertes d’ocupació pública al DOGV

dilluns 15 abril 2024 09:33 h

Etiquetat com a


Oposicions

País Valencià

Nomenament de l’òrgan de selecció del concurs oposició d’Inspecció Educativa

divendres 12 abril 2024 10:50 h

Etiquetat com a


Oposicions

País Valencià

Nomenament òrgan de selecció per a les oposicions d’accés a Inspecció Educativa

divendres 12 abril 2024 09:31 h

Etiquetat com a


DOGV de 12/4/2024, Núm. 9827

divendres 12 abril 2024 09:28 h

Etiquetat com a


Ocupació pública al DOGV

Ofertes d’ocupació pública al DOGV

divendres 12 abril 2024 09:27 h

Etiquetat com a


Adjudicacions 2023/24

Llistat adjudicació del 11 d’abril - Secundària i resta de cossos

dijous 11 abril 2024 13:11 h

Adjudicacions 2023/24

Llistat adjudicació del 11 d’abril - Mestres

dijous 11 abril 2024 13:10 h

Adjudicacions 2023/24

Llistat adjudicació del 11 d’abril - Llocs oferits definitius

dijous 11 abril 2024 13:09 h

Contínues

Adjudicació 11 d’abril

dijous 11 abril 2024 12:59 h

Etiquetat com a


País Valencià

Actualització persones convocades a la prova de valencià nivell C1 per a les oposicions d’Inspecció Educativa

dijous 11 abril 2024 11:31 h

Etiquetat com a


Comentaris


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.