Mobilitzacions

El Consell Nacional de STEPV acorda un pla de mobilització general a l’ensenyament

El Sindicat convocarà vaga general a l’ensenyament el pròxim 9 de maig

Un moment del Consell Nacional a Alcoi

diumenge 21 abril 2013 08:54 h

El Consell Nacional de STEPV, màxim òrgan entre congressos, reunit ahir a Alcoi, ha aprovat un pla de mobilització general a l’ensenyament. Aquesta mobilització es fa contra la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE), les retallades en ensenyament i l’acord de professorat interí signat el passat 3 d’abril que suposa una rebaremació de les borses de treball.

El Consell Nacional ratifica per unanimitat la no signatura de l’acord de professorat interí i l’actuació al llarg del conflicte

Per al Sindicat, la política educativa dels governs espanyol i valencià suposa un clar atac als drets de les treballadores i treballadors de l’ensenyament, professorat i PAS, i contra l’escola pública. Per això, el Consell Nacional ha considerat necessari mantindre i augmentar la pressió per aconseguir aturar totes les agressions.
En eixe sentit, ha acordat les accions següents:

25 d’abril

Accions (tancaments, assemblees, abraçades…) de tota la Comunicat Educativa als centres docents sota el lema #prenelteucentre #abraçaelteucentre.

Primer de Maig

Fer visible la reivindicació de l’educació en les manifestacions del primer de maig.

29 abril a 8 de maig

Assemblees de professorat i de la comunitat educativa a pobles i comarques per impulsar i organitzar la vaga.

9 de maig

Vaga a l’ensenyament per aturar la LOMQE, contra les retallades i l’acord de professorat interí de 3 d’abril de 2013. Concentracions i manifestacions a diverses localitats valencianes.

1 de juny

Manifestacions per l’escola pública.

15 de juny

Consell Nacional per avaluar les mobilitzacions i per decidir noves accions de cara al final del curs i per al curs 2013-14.

D’altra banda, el Sindicat ha acordat registrar la convocatòria de Vaga amb aquelles organitzacions sindicals que accepten el conjunt de les reivindicacions i que es comprometen públicament i per escrit a consultar i acceptar les decisions que es prenguen per les treballadores i treballadors tant en el procés de mobilització com de negociació.
El Consell Nacional també ha ratificat, per unanimitat, la no signatura de l’acord de professorat interí del 3 d’abril i l’actuació del sindicat al llarg del conflicte. A més, ha acordat: mantindre la pressió jurídica, sindical i política per tombar l’acord; exigir que tots els membres del tribunals d’opsicions siguen triats per sorteig públic i transparent; fer una crida a la responsabilitat dels tribunals per garantir que les persones interines es puguen mantindre en les borses de treball sense ser rebaremades i impulsar la coordinació estatal de tot el professorat interí per garantir el manteniment dels seus drets laborals.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR