Internacional

Crida de la Internacional de l’Educació en defensa del professorat de Turquia

STES forma part de la Internacional de l’Educació

dijous 28 juliol 2016 07:19 h

Turquia no ha d’utilitzar als educadors com a bocs expiatoris en resposta al fallit cop d’estat

La Internacional de l’Educació protesta enèrgicament per les mesures il·legals preses per les autoritats turques contra la professió docent. La suspensió de 15.200 docents, la revocació de la llicència de 21.000 docents de l’ensenyament privat i la dimissió forçosa de 1.500 degans de les universitats de tot el país són una violació de diversos convenis i recomanacions internacionals relatius al sector de l’educació.
La Internacional de l’Educació ha fet una petició urgent al govern de Turquia perquè revertisca aquestes decisions i respecte les normes internacionals que protegeixen els drets sindicals i les llibertats acadèmiques de tots els educadors i personal de suport educatiu.
Sembla que amb aquesta anomenada “neteja” de l’educació s’intenta silenciar els que critiquen les pràctiques antidemocràtiques del govern turc. Turquia ha de deixar d’utilitzar als educadors com a bocs expiatoris en resposta al cop fallit i cessar immediatament la seua caça de bruixes a les escoles i universitats del país.
Animem a totes les organitzacions membres de la Internacional de l’Educació a escriure a l’ambaixada turca del seu respectiu país per exigir que cesse la persecució il·legal dels professionals de l’educació.

 

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR