Retallades

STEPV aposta per mantindre la mobilització continuada i progressiva enfront de les retallades

El secretariat nacional prepara l’inici de curs 2012/13, que es preveu conflictiu

divendres 31 agost 2012 17:30 h

El secretariat nacional d’STEPV, sindicat majoritari en l’ensenyament, s’ha reunit, a Xàtiva, per acordar les línies de treball del curs 2012/13. En la reunió s’ha analitzat la situació política, social, laboral i educativa del País Valencià i de l’Estat espanyol. El Sindicat es mostra molt crític amb les polítiques dels governs espanyol i valencià en tots els àmbits. Unes polítiques que pretenen eliminar els drets socials del conjunt de la població, com ara l’educació pública i gratuïta per a totes i tots. També volen suprimir els drets laborals de les treballadores i treballadors, i reduir els seus salaris, incloent-hi el del professorat que presta serveis en tots els nivells del sistema educatiu, des de l’educació infantil fins a la universitat.

La nova llei educativa del ministre Wert recull l’ideari neoconsevador i del nacionalcatolicisme de la dictadura

L’anunci del ministre Wert d’una nova llei educativa que recull l’ideari neoconsevador i del nacionalcatolicisme de la dictadura franquista és força preocupant, ja que va en la línia d’una segregació educativa: una educació per als pobres i una educació per als rics. El govern pretén reproduir en el sistema educatiu les desigualtats socials i potenciar l’ensenyament privat sota la falsedat de la suposada llibertat d’elecció de centre. A més, segons valora STEPV, es pretén un control ideològic del sistema educatiu per a transmetre els valors conservadors en compte de potenciar una escola inclusiva i una pedagogia crítica i emancipadora.

STEPV també ha valorat negativament la gestió de la consellera Catalá que porta a terme, com una bona aprenenta dels neoliberals, les polítiques més conservadores i privatizadores del conjunt de l’Estat, en què només és superada per la Comunitat de Madrid. En aquest sentit, el Sindicat critica la falta de diàleg i de canals de comunicació i negocació amb la màxima responsable de l’educació valenciana. Una consellera que està imposant tota una sèrie de normes i de mesures (augment de ràtios, disminució de plantilles, acomiadament de professorat, precarització del sistema educatiu, reducció de prestacions i beques…) sense cap consens social ni sindical. Mesures que estan empitjorant greument les condicions laborals del professorat i la qualitat de l’educació que rep el nostre alumnat, víctimes en última instància de la política de retallades del govern valencià.

En vista d’aquesta situació, el secretariat nacional del STEPV-Intersindical Valenciana aposta per una mobilització continuada i progressiva en el temps que siga capaç d’obligar les administracions educatives espanyola i valenciana a rectificar. Per això, ha acordat, amb altres sindicats i la resta d’organitzacions de la comunitat educativa, que el curs no s’inicie amb normalitat sinó amb accions de protesta als centres docents i al carrer. Per aquesta raó, el Sindicat impulsarà, unitàriament, accions els dies 7 i 14 de setembre, dia d’inici de les classes en infantil/primària i en secundària; acudirà a Madrid el dia 15-S i participarà en la manifestació convocada per Escola Valenciana el 22 de setembre. Unes accions que han de tindre continuïtat en les properes setmanes i que s’han d’anar concretant en els respectius àmbits unitaris.

D’altra banda, en el marc de la Coordinadora de Professorat Interí, s’han convocat concentracions els dilluns 3 de setembre, a les 11 hores, a les direccions territorials d’Educació de València, Castelló i Alacant. Aquestes accions són la continuïtat de l’acampada interina del mes de juliol i serviran per a organitzar el col·lectiu interí i aturat després de les brutals retallades de més de 2.200 docents interins.

També s’ha acordat recórrer contra la convocatòria de becaris d’anglés davant dels tribunals de justícia i de la Inspecció de Treball, i iniciar les accions legals per la retirada dels concerts als centres que segreguen alumnat per raó de sexe.

Finalment, el secretariat nacional d’STEPV ha acordat impulsar i participar en totes les mobilitzacions unitàries generals convocades per obligar Rajoy i Fabra a canviar de política social, laboral i econòmica. El Sindicat, que s’oposa al rescat imposat pels organismes internacionals i a les condicions exigides, fa una crida a totes les organitzacions polítiques i socials a no acceptar-les i que es compromenten a no tornar el deute, sinó al contrari: promoure una auditoria dels comptes públics que determine les responsabilitats penals i politiques.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR