Meses de negociació

La Conselleria acreditarà d’ofici la competència digital a quasi 15.000 docents

Aquest matí ha tingut lloc la reunió de la Comissió d’Acreditació de la Competència Digital Docent (CDD) en la qual els sindicats tenim veu però no vot

divendres 27 setembre 2024 14:44 h

L’administració ha presentat la guia de desenvolupament per a l’acreditació dels nivells B1 i B2 i ha informat que s’acreditaran aquests nivells B1 i B2 d’ofici la setmana vinent a uns 15.000 docents. De moment acreditaran les evidències regulat en la normativa (veure annex I) des de l’1 de juliol de 2022 fins al 31 d’agost de 2024, però intentaran allargar fins al 30 de setembre del 2024. Hi haurà també un període d’al·legacions.

En el concurs de trasllats estatal d’enguany el professorat valencià no podrà acreditar els nivells C1 i C2 encara

La setmana que ve, també obriran el tràmit perquè qualsevol persona puga presentar titulacions de competència digital docent d’altres territoris i administracions competents.

Però en cas d’una persona d’altre territori presente un C1 o C2, li ho reconeixeran però no li ho acreditaran perquè encara no s’ha regulat l’acreditació d’aquests nivells.

L’acreditació dels nivells C1 i C2 s’està estudiant i pròximament publicaran una nova resolució. Tenen pensat realitzar cursos modulars de 10 hores per poder acomplir els nivells de CDD, però més endavant. Igualment, possibilitaran que dins del PAF de cada centre es puga dur a terme la competència digital.

La Conselleria ha informat que, actualment hi ha acreditades uns 3000 docents amb el B1 i que amb el procediment que estan regulant acreditaran fins a 13.417.
Amb el B2 de moment hi ha molt pocs docents acreditats i ara acreditaran a 3.900.

Respecte a l’acreditació per titulació universitària, les universitats ja han facilitat a la Conselleria la informació per poder acreditar segons la titulació i/o els continguts del pla de formació de les universitats. Es publicaran totes les titulacions i els continguts a la web de Conselleria d’Educació.

STEPV ha plantejat algunes qüestions, com per exemple, que no s’entén com una persona llicenciada o graduada d’Informàtica acredite només un nivell de B1 i no un nivell superior.

El Sindicat també ha plantejat la realització de proves específiques d’acreditació, tal i com contempla la normativa. La Conselleria ha contestat que ho estudiaran.

STEPV informarà puntualment en el moment en què es facen efectius aquests procediments.

Afectacions al concurs de trasllats

Un dels temes de debat s’ha centrat en el concurs de trasllats, ja que enguany és estatal i es puntuarà l’acreditació de competència digital. La Conselleria ha informat que acreditaran d’ofici tots els càrrecs unipersonals durant un mínim de 12 mesos en el moment en què s’autoritze (esperen poder fer-ho en una setmana).

STEPV ha manifestat el desavantatge del professorat valencià respecte al d’altres autonomies que ja han acreditat altres nivells (C1 i C2), mentre al País Valencià només el B1 i B2. La diferència entre un B2 i un C2 és d’un punt.


- Annex I (Esborrany Guia certificació B1 i B2 Competència Digital)

Etiquetat com a

digitalització

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR