STEs - Intersindical denuncia la falta de negociació en la Mesa Sectorial del MEFP

No volem improvisació, volem respecte i autèntica negociació de les condicions de treball del professorat de l’educació pública no universitària

dijous 25 febrer 2021 18:44 h

El dimecres 24 de febrer de 2021 se’ns va convocar a les diferents organitzacions sindicals a la Mesa Sectorial d’Educació del MEFP.

La reunió de nou ens va defraudar, perquè a pesar d’haver-nos convocat per a negociar, en cap moment es van presentar documents per al debat i la negociació, és més se’ns va instar les organitzacions sindicals a presentar o indicar allò que volíem negociar.

 

Ens sembla inacceptable la falta de consideració del Ministeri d’Educació cap a les organitzacions sindicals que representen al professorat de l’educació pública no universitària. Se’ns convoca molt de tard en tard, quan presentem escrits denunciant la falta de convocatòria. A més, de males maneres, amb molts punts (tots ells informatius) i sense temps per a la negociació.

 

Des d’STEs exigim al Ministeri que respecte el professorat i els seus representants en la Mesa Sectorial d’Educació i que presente un calendari real de negociació. Sobretot, ara que tants temes requereixen una resposta urgent: el desenvolupament del currículum, l’ordenació del sistema educatiu, la forma d’accés… És el moment en el qual realment se’ns ha de convocar a negociar.

 

Denunciem que no se’ns escolta i no s’escolta la veu del professorat. En aquests moments en què la incertesa afecta al col·lectiu de Professors Tècnics d’FP, davant la insistència de les diferents organitzacions sindicals de la Mesa, des del MEFP s’han compromés a fer una proposta consistent en una disposició transitòria, en la convocatòria de les oposicions on es permetrà a les Comunitats Autònomes continuar oferint places del Cos Tècnic de Formació Professional, durant els tres pròxims anys, malgrat ser ja – segons la LOMLOE, aprovada al desembre de 2020- un cos a extingir. Als STEs ens sembla un pegat que no soluciona el problema real, i que pot generar que part d’aquest col·lectiu, després d’anys de docència, es quede fora del sistema. A més de deixar-los com a cos a extingir, condicionant la mobilitat, perjudicant-los en els seus drets laborals, i molts altres perjudicis. Considerem que aquest col·lectiu docent s’ha d’incorporar al cos A1, en el marc de la nostra reivindicació històrica d’un cos únic per a tot el personal docent.

 

No permetrem que, des de les diferents administracions, es deixe a ningú arrere. Lluitarem pel professorat tècnic d’FP i la seua incorporació en igualtat de condicions al cos A1.

 

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR