STEPV, USTEC i STEI llancen una revista conjunta per dignificar la labor del professorat

La publicació analitza les diferents pressions que pateix l’escola pública arreu del món.

divendres 10 juliol 2020 09:07 h

‘L’ofici de mestr@: entre el compromís i la repressió’ és una publicació conjunta de l’STEPV i dels sindicats amics de Catalunya (la USTEC) i les Illes Balears (l’STEI) per denunciar les pressions que rep l’escola quan no es plega als interessos del capitalisme i el neoliberalisme que dominen els discursos d’una part important de la societat actual. Una situació que s’ha viscut al llarg de la història i que, tristament, està ben vigent, no només als diferents territoris de l’Estat espanyol, sinó que arreu del món. En la revista, només en format electrònic, trobem articles que denuncien la repressió del franquisme cap a l’escola i la depuració que van patir milers de mestres que, durant la República, havien apostat per una pedagogia que havia de servir per millorar la societat mitjançant la cultura. Hi ha també un repàs de les diverses campanyes de persecució que han patit i pateixen les i els docents per determinats col·lectius de dreta o ultradreta. El professorat, en els últims anys, ha estat en el centre de la diana. La publicació naix amb una vocació global, raó per la qual s’analitza també la situació que es viu a diferents parts del planeta: a Itàlia, a Grècia, al Sàhara, a Sud-amèrica… En definitiva, un discurs conjunt que vol unir veus (i iniciatives) davant el control de l’escola (i de la societat) que les classes dominants volen realitzar.

REVISTA

L’ofici de mestr@: del compromís a la repressió

Etiquetat com a


Comentaris

Francisca Barber Ballester

11 juliol 2020 / 14:05 h

Només veure l’ índex he trobat a faltar la situació educativa a França, a Alemània i altres països europeus,  ( Itàlia i Grècia estàn incloses).
Tot i així s’ ha fet un estudi minuciós d’un bon grapat de països.
La situació de precarietat dels docents i la manca de llibertat dins la seua professió és un fet.
Malauradament aquesta situació continua.
És evident que tenim molt a fer.


STEPV

16 juliol 2020 / 09:26 h

Gràcies Francisca, pels teus comentaris. Com dius tenim molta feina encara per davant


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR