Comissió de seguiment de concertada

STEPV tracta la resolució dels àmbits en 1r i 2n ESO i el calendari escolar del curs pròxim

STEPV es reuneix en Comissió Seguiment de la concertada per tractar la resolució dels àmbits en 1r i 2n ESO i el calendari escolar.

dijous 20 maig 2021 21:22 h

A la reunió ha assistit el Director General de Centres, Ximo Carrión. La idea de l’administració segons el DG de Centres, és consolidar els àmbits en 2n de la ESO seguint el que marca la LOMLOE. En 1r de la ESO seran obligats mentre que en 2n seran de caràcter voluntari a decisió del centre. Ha recalcat que la resolució arreplega que l’assessorament i orientació així com la certificació de la formació en àmbits a través dels CEFIRES abraçarà a totes i tots els docents dels centres sostinguts amb fons públics.
STEPV al seu torn ha manifestat que sobre estar amb sintonia amb la proposta dels àmbits, trobem que ha d’haver una flexibilitat respecte a l’aplicació dels àmbits el proper curs, -no en tots els centres els claustres estan per la llavor d’aplicar els àmbits-, atès la situació pandèmica que estem vivint, la sobrecarrega de feina que han tingut que assumir enguany els professionals dels centres per fer complir totes les mesures de seguretat ha comportat un cansament extra dels docents i en general de les treballadors i treballadors dels centres. Si ha aquest fet li sumen que no hi ha en el redactat una menció explícita a uns recursos per poder fer front a una coordinació i organització adequada entre els departaments didàctics, els departament d’orientació i tutors implicats en les matèries que es van a donar en els àmbits, el resultat potser negatiu, i va a ser complicat que ens els centres s’apliquen en 2n de la ESO si els docents no veuen un incentiu en més hores, desdobles, etc per poder treballar els àmbits amb la dedicació i temps que mereixen.

Respecte al calendari escolar STEPV com ja va fer l’any passat, ha mostrat el seu rebuig a començar el curs el 8 de setembre, en les etapes d’infantil, primària, ESO i batxillerat. Ha demanat que dintre de la forquilla que marca la LOMLOE del còmput dels dies lectius del curs escolar, és viable ajornar l’entrada a les aules en estes etapes, per contra si l’administració es nega, hem demanat que s’estudie la possibilitat d’acabar abans el curs, en compte del 23, acabar el 21 de juny, atès les altes temperaturas que sol fer en esta època de l’any a la nostra comunitat.

Al torn obert el DG ens ha informat que el document de l’Acord de Lactància esta ara mateix a Hisenda, i possiblement la seua signatura serà la setmana pròxima. Recordem que l’actualització d’aquest acord va ser una petició feta pel sindicat el darrer mes de febrer per fer efectiu el compliment del RD Llei del 2019 sobre Igualtat de Tracte entre Homes i Dones.

Respecte al deute dels endarreriments del 2008, estan treballant en unes instruccions perquè es puga abonar en nòmina el més aviat possible. STEPV sempre ha defensat que aquets deute que es generà en el 2008, fora abonat d’ofici, com finalment serà.

Tenen ja actualitzades les taules salarials i tenen previst abonar en un primer pas els triennis i complements de càrrec per posar-los al dia. En un segon pas quan Hisenda done el seu vits-i-plau, s’abonaran els endarreriments dels triennis així com dels complements de càrrec, a més de la pujada del 0’9%.

Finalment ens ha comunicat que estan treballant per tancar un esborrany del bo infantil. El seu pressupost va a dependre de les sol·licituds de les famílies, quan ho tinguen tot podran determinar que pressupost aplicar en aquestes ajudes.

 


 

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR