Dret a l’educació

STEPV sol·licita la constitució de les Comissions d’escolarització, de districte i sectorials

El Sindicat ha instat a Conselleria a modificar les instruccions dictades

divendres 30 abril 2021 19:35 h

El passat 31 de desembre de 2020, es va publicar al DOGV la LLEI 3/2020, de 30 de desembre, de la Generalitat, de mesures fiscals, de gestió administrativa i financera i d’organització de la Generalitat 2021.

Les comissions han de constituir-se,  almenys, si la demanda de places a algun centre educatiu supera l’oferta

Segons la disposició addicional tercera a la qual es regulen mesures extraordinàries i específiques del procediment d’admissió de l’alumnat i inici de curs 2021-2022, s’especifica que la Inspecció General d’Educació, en col·laboració amb els serveis competents de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i amb el suport dels ajuntaments, assumirà les funcions atribuïdes a les comissions d’escolarització, de districtes i sectorials pel Decret 40/2016, de 15 d’abril, del Consell, i per l’Ordre 7/2016, de 19 d’abril, de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, sense perjudici de les facultats atribuïdes per la normativa bàsica estatal a les comissions d’escolarització.
Si revisem la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’educació, al seu article 86 sobre la igualtat en l’aplicació de les mesures d’admissió, es dicta que les comissions han de constituir-se, almenys, si la demanda de places a algun centre educatiu on actua, supera l’oferta.
Aquestes han de rebre dels centres tota la informació i documentació per exercir les seus funcions i supervisar el procés d’admissió, el compliment de les normes que el regulen, especialment per evitar la segregació de l’alumnat. Han de vetlar per la matriculació equitativa de l’alumnat amb NESE entre tots els centres sostinguts amb fons públics i proposaran mesures a les Administracions educatives.
Així doncs, STEPV considera que, encara que inspecció assumisca les funcions atribuïdes al decret i a l’ordre pels quals es regula l’admissió; en ares de la participació de tots els sectors de la Comunitat Educativa i per garantir el compliment de les competències atorgades per la LOE a les comissions d’escolarització, de districte i sectorials, aquestes haurien de constituir-se a tots els municipis. És per això que el sindicat ha sol·licitat a Conselleria que modifique les instruccions dictades a tal efecte, que no contemplen aquesta constitució. A més, ha animat a tots els seus representants al CEM a què sol·liciten que es constituïsquen dites comissions.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR