Concerts educatius

STEPV signa l’acord per al foment de la jubilació parcial i l’ampliació del permís de paternitat

L’acord s’ajusta a la legislació actual que encara estava pendent d’aplicació en l’ensenyament concertat

dissabte 09 febrer 2019 07:59 h

Divendres 8 de gener s’ha celebrat una reunió de la Comissió de Seguiment de l’Acord de Concertada per a signar l’acord de jubilació parcial i l’ampliació del permís de paternitat. A la reunió van assistir per l’administració el Secretari Autonòmic d’Educació, Miguel Soler, el Director General de Personal i Centres, Ximo Carrión, i la Subdirectora de Centres Concertats, Mª Carmen Quilles.
Prèviament a la signatura de l’acord STEPV va sol•licitar al Secretari Autonòmic que constara en acta que no és una acord que satisfà totalment les expectatives del Sindicat. Entenem que la Conselleria simplement s’ajusta al que marca la legislació de la reforma de pensions a la finalització del termini de vigència dels acords d’empresa a 31 de desembre de 2018 i aplica els percentatges de cotització que marca l’actual reforma de pensions a partir de l’1 de gener de 2019.

El sindicat entén, a més, que la llei 27/2011 de l’1 d’agost, sobre actualització, adequació i modernització del Sistema de Seguretat Social i el RD Llei de 5/2013, de 15 de març, de mesures per afavorir la continuïtat de la vida laboral i promoure l’envelliment actiu, ha suposat una reforma de les jubilacions parcials, empitjorant les seues condicions de cara a la jubilació parcial.

STEPV ha defensat que allò satisfactori per a les treballadores i treballadors seria signar una pròrroga de les condicions de jubilació parcials que hi havia en l’anterior reforma. Així, STEPV, mitjançant la Confederació d’STES, es va adreçar a la Ministra d’Educació el passat mes de setembre, i davant les manifestacions efectuades pel Govern central que atenen a la millora de la normativa del contracte de relleu que dóna lloc a la possibilitat de la jubilació parcial, i davant la intenció de revisar la seua aplicació en alguns sectors, vam manifestar el desig que aquesta possibilitat afecte també al sector educatiu. És aquesta la línia que continuarem defensant i treballant des de la nostra organització per accedir a una jubilació parcial digna.

D’altra banda, cal aclarir-li al sindicat majoritari del sector que les “extra cotitzacions” dels treballadors que es jubilaven parcialment així com la dels rellevistes ja venien assumint-les l’administració des d’abans que entrarà en vigor l’última addenda de Recol•locació signada el 13 de març de 2017 pels quatre sindicats, entre ells STEPV-Iv, al contrari del que ha afirmat en declaracions a premsa.
Igualment, cal matisar que l’acord al qual s’ha arribat per l’augment de sis setmanes de paternitat ve donat per equiparació amb el personal funcionari de la Mesa General de Negociació de Personal Funcionarial (MGNI), on STEPV té presència i el sindicat majoritari de concertada no.

Sobre aquest acord, el Sindicat reclama que també siga extensible al PAS dels centres concertats de manera que s’evite el greuge comparatiu entre uns treballadors i treballadores i altres en els centres educatius, tal i com va proposar STEPV en el mes de juliol. Cal recordar que el PAS no accediran a aquest acord ja que no és un col•lectiu que tinga el pagament delegat, com el sector docent.

Després de la signatura de l’acord, el Director General ha passat a aclarir aspectes de l’ordre de règim de concerts i pagament delegat que es va publicar el darrer 22 de gener al DOGV. En primer lloc ha explicat que no apareix en el seu redactat l’apartat de la Paga d’Antiguitat ( paga 25 anys), pel fracàs en les negociacions mantingudes durant sis mesos entre la conselleria d’Hisenda i la d’Educació a petició de STEPV. Recordem que el Sindicat va proposar, en prendre possessió el nou govern en 2015 que s’abonara d’ofici la paga d’antiguitat tal com estava abans de la seva judicialització al final de la legislatura de l’exconseller Font de Mora.

Segons el Director General en no haver acord en ferm amb Hisenda han preferit no posar res a l’Ordre i seguir treballant aquest punt en les següents reunions de la Comissió de Seguiment per veure de trobar una solució per a fer possible aquesta mesura.

STEPV-Iv ha manifestat el seu desacord en alguns dels articles de l’ordre del 22 de gener, i ha manifestat el seu malestar per no haver convocat noves reunions de la Comissió de Seguiment per a tancar la negociació d’aquesta ordre de pagament delegat abans de publicar-la al DOGV, fet que no ha sigut així.


Acord permís de paternitat

Acord jubilació parcial

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR