Internacional

STEPV s’adhereix a la jornada “Paulo Freire” en defensa de l’Educació Pública

El Sindicat se suma a la crida que fa la Internacional de l’Educació per a Amèrica Llatina per realitzar actes i jornades de reflexió i lluita en memòria de llegat de Paulo Freire en l’aniversari del seu naixement que tindrà lloc el 19 de setembre.

dimarts 17 setembre 2019 08:06 h

Aquesta considera que l’aniversari, en el camí del centenari del seu naixement que tindrà lloc en 2021, és una bona oportunitat per recuperar les seues idees, articular les lluites en la regió i promoure que els processos educatius siguen un camí d’alliberament cultural, social i polític i particularment dels sectors històricament exclosos i oprimits.

En aquest context, tenint en compte les condicions socials i polítiques actuals en Amèrica Llatina, caracteritzades pels retrocessos impulsats pels governs conservadors, cal defensar l’educació pública com un dret social per vèncer l’ofensiva dels sectors interessats en la privatització i mercantilització de l’educació, així com recuperar i resignificar el pensament freirà com una praxi que implique la construcció d’un posicionament col·lectiu crític emancipador per recrear les alternatives pedagògiques que aquests temps demanden.

Per tot aixó, des de l’STEPV, sindicat majoritari en l’educació pública valenciana, membre de la Confederació d’STES, fa seua la iniciativa de la Internacional de l’Educació per a Amèrica Llatina en commemoració de l’aniversari del naixement de Paulo Freire en defensa de l’Educació Pública.

País Valencià, 16 de setembre de 2019

Text en castellà

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR