Condicions laborals

STEPV reclama a la Directora General de la SS millores en la jubilació parcial d’ensenyament Privat

Una delegació de STEs es va reunir bilateralment ahir dijous 4 a Madrid amb la Directora General de la Seguretat Social, M. Gloria Redondo Rincón, per a tractar els aspectes de la jubilació parcial en el sector educatiu d’ensenyament privat

Delegació de STEs en la Direcció General de la Seguretat Social

divendres 05 abril 2019 11:29 h

El Sindicat ha demanat la pròrroga de la normativa que afecta la jubilació parcial amb contracte de relleu. Aquestes condicions de la jubilació parcial són molt més favorables per als i les professionals del sector que les que tenim en l’actual reforma de pensions.

La directora de l’INSS s’ha compromès a estudiar i valorar en profunditat l’informe dels STEs

Concretament al document registrat que li vam lliurar a la directora de l’INSS apareixen dues reivindicacions que per a nosaltres són crucials:

1.- L’equiparació o homologació de les treballadores i treballadors pertanyents als convenis d’ensenyament: sector educació especial, ensenyament concertat, ensenyament privat, educació infantil, de l’article 1 del RD Llei 20/2018 sobre la jubilació parcial on s’afegeix un apartat 6 a la disposició transitòria quarta del text refós de la llei General de la Seguretat Social en el sector de la Indústria, i que diu així:

“Es continuarà aplicant la regulació per a la modalitat de jubilació parcial amb simultània celebració de contracte de relleu, vigent amb anterioritat a l’entrada en vigor de la Llei 27/2011, d’1 d’agost, d’actualització, adequació i modernització del sistema de la Seguretat Social, a pensions causades abans de l’1 de gener de 2023…”

2.- Que es rebaixen els elements correctors (penalitzacions) que s’apliquen a les jubilacions anticipades, actualment entre el 0’7% i 0’8% trimestral a un 0’2% o 0’3%, en els casos en què, faltant dos anys per a l’edat de jubilació que li corresponga i tenint completada la vida laboral, és a dir els 38 anys i 6 mesos de cotització, decidisquen jubilar-se de manera voluntària.

Arran de les propostes del document que se li ha fet arribar per registre, la directora s’ha mostrat receptiva i interessada. A més, se li van detallar les diferents casuístiques i problemàtiques dels professionals del sector. Per tot això, ens ha demanat elaborar per part dels STEs un informe detallat de la problemàtica que afecten els professionals de l’educació en els centres respecte a la jubilació. Aquest informe es basarà especialment en els aspectes de salut laboral en el sector de l’ensenyament. Una vegada els arribe l’informe, l’estudiaran i aportaran dades objectives de les baixes per malaltia provocades en el sector educatiu.

Finalment, la directora de l’INSS s’ha compromès a estudiar i valorar en profunditat l’informe dels STEs i posteriorment traslladar-lo al Secretari d’Estat de la Seguretat Social. Tot això ens portarà a una nova reunió per a abordar possibles solucions i respostes que milloren la jubilació de les treballadores i treballadors del sector educatiu.

Enllacem ací escrit registrat ahir en la Direcció General de SS

Etiquetat com a

concertada

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR