Meses de negociació

STEPV proposa millores al ROF dels CIPFP i al decret d’acreditacions professionals

El Sindicat exigeix negociar les noves plantilles en paral·lel a aquesta normativa

dimarts 18 abril 2017 17:07 h

En la darrera Mesa Sectorial s’han tractat dos decrets que afecten la Formació Professional i, en concret, els centres integrats d’FP: el ROF del CIPFP i el decret d’acreditacions professionals.

STEPV ha plantejat aportacions per a millorar aquests decrets. Així, en el ROF dels CIPFP el Sindicat ha demanat més concrecions a l’hora de determinar què serà regulat per la normativa d’FP i què per la de secundària en aquests centres, ja que la redacció queda molt ambigua. També ha exigit que tots els departaments de nova creació previstos en l’esborrany tinguen assignat un crèdit horari de descompte per a garantir la dedicació adequada dels caps de departament. També s’ha d’assegurar el manteniment del departament d’Anglés, que en el nou decret passa a ser optatiu. STEPV també ha reclamat que s’explicite la figura del Coordinador/a d’Igualtat, recollida en el ROF de Secundària però no en aquest esborrany. Igualment, el Sindicat ha fet propostes de millora quant al repartiment dels crèdits horaris per a les FCT.
Segons la proposta de Conselleria, el Departament d’Orientació s’integra en el de FOL i perd el seu perfil. Si es manté aquesta proposta, cal redefinir les funcions del departament i ha de quedar molt clar quines tasques ha de realitzar el personal adscrit a aquest departament, per a evitar problemes posteriors.
Quant al procediment de selecció de les direccions d’aquests centres, STEPV s’oposa que s’aplique la LOMQE i que, per tant, siguen de lliure designació. Per al Sindicat ha de ser el claustre del centre qui trie la direcció.
Quant al claustre, STEPV ha demanat aclariments a la Conselleria sobre el professorat especialista i el que imparteix Formació Professional per a l’Ocupació, ja que no estan contemplats.
El Sindicat ha demanat la negociació en paral·lel a aquesta normativa d’unes noves plantilles de formació professional (i també de la resta d’etapes educatives) ja que és indispensable per a garantir la correcta atenció educativa a l’alumnat. L’administració està aplicant encara unes plantilles retallades per l’anterior govern.
Quant al decret d’acreditacions professionals, STEPV ha traslladat propostes de millora quant a la formació del professorat, l’habilitació d’espais i recursos així com l’assignació del crèdit horari necessari per a atendre aquesta tasca.
Aquestes han estat algunes de les propostes traslladades a l’administració en la Mesa Sectorial.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR