STEPV participa en la Comissió de Seguiment de Concertada per tractar la proposta de nous programes

dimarts 17 maig 2016 17:05 h

Una delegació de STEPV-Iv del sector d’Ensenyament privat, ha assistit dilluns 16 a la reunió de la Comissió de Seguiment de Concertada per tractar la proposta d’Ordre de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport per la qual es regula el pla d’actuació per a la millora, el programa de reforç per a 4t d’ESO, el programa d’aula compartida per a ESO i s’estableix el procediment per a la dotació de recursos als centres sostinguts amb fons públics per al curs 2016-2017. Els nous programes substitueixen els contractes programa, PDC i el Pla Integra.

A la reunió també estaven convocades les dos principals patronals del sector FECEVAL CECE i E&G, així com la resta de sindicats.
STEPV ha plantejat les següents esmenes al document, atenent a les peticions de l’afiliació:
1.- En primer lloc, hem apuntat la necessitat de regular la incorporació del programa PR3r i PR4t ESO, atés que la desaparició dels programes de diversificació curricular en 4t ESO per la LOMQE (en el centres concertats no hi ha PDC en 3r ESO) deixarà sense cobertura alumnat amb NEE en els centres concertats en aquest nivell. Comportarà, aleshores, la pèrdua de les hores assignades al PDC, amb la conseqüent pèrdua de professorat que imparteixen aquest programa actualment.
2.- Respecte a l’article 13, ajudes econòmiques en sol·licitud de professorat addicional i autorització d’aula PASE. Hem remarcat la necessitat de garantir la partida que ve especificada en l’exercici pressupostari de 2016 de la Generalitat. La disponibilitat pressupostària ha de garantir els recursos per mantenir les hores en aquests programes, que equivaldrà a sostenir els llocs de treball en aquests centres, i s’evitaran així els acomiadaments a curt termini d’entre 50-60 treballadors en el sector. Aprofitem per a recordar a les patronals la urgència a curt termini d’abordar el tema de la negociació pel que fa al punt de la “Recol·locació”.
3.- Pel que fa al capítol II, article 8, punt 6: “Als centres privats concertats, el claustre i el consell escolar seran informats del contingut del PAM (Pla Atenció a la Millora)”. Hem demanat que s’aplique el mateix que en pública, on prèviament a ser informats el claustre i Consell escolar, serà el claustre qui estableix els criteris per designar el professorat que s’encarregarà del PAM amb la posterior supervisió de la Direcció i Departament Psicopedagògic del centre. Trobem que aquesta manera és molt més democràtica i, a més, evitaria possibles discrecionalitats per part de la direcció del centre.
4.- Respecte al capítol II, article 10, punt 1, percentatge en la incorporació d’alumnat en un programa de compensació educativa dintre del PAM. Proposem que el percentatge baixe del 20% al 15%. Trobem que aquesta manera beneficiarà a més centres, sempre que s’haja fet un estudi previ real de les NEE i de l’entorn social del centre.
5.- Pel que fa al Programa d’Aula Compartida per a l’ESO Capítol IV article 39 “Requisits i assignació del professorat”, punt 2e. Proposem a les patronals mantenir un docent en l’aula taller i, en cas de desplaçament fora de les instal·lacions del centre, ser acompanyat per un altre docent.
El Director General de Política Educativa ens explica que, pel que fa al PEMAR, no ha llegit encara l’esborrany de resolució que s’està elaborant. Es compromet a mirar i veure la viabilitat de la regulació d’aquest programa en els centres concertats.
Pel que fa al segon punt (manteniment dels recursos), ens aclareix que no hi ha diferència pel que fa al repartiment de les hores assignades. Serà igual que l’any passat tant per a públics com per als concertats.
Respecte al tercer punt, s’acull a la normativa que hi ha vigent sobre participació en Consell Escolar. Simplement ha fet complit la legislació vigent en centres concertats.
Pel que fa al quart punt, el percentatge del 20% d’alumnat prové d’una ordre de 2001. Segons ens comenta, tenen l’objectiu de canviar-la com més aviat millor.
Respecte a l’últim punt, tant patronals com el Director General es prenen nota de l’augment d’un docent més a l’hora de realitzar activitats que requerisquen eixir fora del centre.
L’administració accepta els canvis de nomenclatura en alguns paràgrafs que poden dur a confusió. A més, es compromet a ajornar el termini de presentació de la documentació que han de presentar els centres i que està fixada en la proposta d’ordre el 20 de juny. Ens contesta que el termini de sol·licituds per part dels centres estarà subjecte a la publicació en el DOGV.
STEPV de concertada continuarà informant i estarà vigilant perquè es complisquen les peticions fetes pel sindicat.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR