Jornada

STEPV negocia l’Ordre de la jornada escolar en les etapes d’infantil i primària.

L’Ordre regula les condicions, procediment de sol·licitud i l’autorització de modificació de la jornada escolar en els centres sostinguts amb fons públics.

STEPV

dijous 07 octubre 2021 16:06 h

Es negocia l’Ordre que regula la jornada escolar en les etapes d’infantil i primària.

STEPV ensenyament privat ha negociat aquest matí en reunió Comissió de Seguiment concertada l’Ordre que regula les condicions i el procediment de sol·licitud i l’autorització de modificació de la jornada escolar en els centres sostinguts amb fons públics de segon cicle d’Educació Infantil i d’Educació Primària.

L’ordre desplega les normes d’autorització i estableix el procediment, documents i requisits formals necessaris i té com a finalitat organitzar la jornada escolar de manera diversa, dotant-la d’una major flexibilitat permetent als centres educatius, triar el model que millor s’adapte a la realitat i a les característiques de l’entorn, ateses les necessitats de l’alumnat i de la comunitat educativa que conforma.

Des d’STEPV hem fet aportacions per aclarir conceptes que no quedàvem massa clars en el redactat de l’articulat, i que poden portat a confusió:

Respecte a l’apartat de les extraescolars hem proposat una esmena transaccional per acotar clarament en quin període s’inclouen les activitats extraescolars que estan fora de la jornada escolar i que segons l’ordre, aquesta jornada està compresa entre les 9:00h a les 17:00h.
En aquesta línia l’article 9 de l’ordre tampoc deixava massa clar la flexibilitat que disposaven els centres per desplegar el període lectiu, l’obertura, i desenvolupament de les activitats extraescolars fora d’aquest horari de la jornada escolar, i hem proposat una redacció alternativa.
Al punt 1 del capítol I sobre la modificació de la jornada escolar dels centres amb jornada partida i que vulguen que la jornada lectiva siga desenvolupada en període únic o flexible, o a l’inrevés, que els centres amb jornada continuada vulguen passar a jornada partida o a jornada flexible, hem proposat que per arbitrar aquesta demanda, siga l’equip directiu a oïdes de 2/3 membres del claustre qui eleve la proposta de modificació de la jornada a l’Entitat Titular.

Finalment, hem valorat positivament que la Conselleria ha afegit una disposició addicional que contemple la modificació de la jornada als centres d’Educació Especial concertats que així ho sol·liciten atenent a les seues necessitats.

 

 

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR