Arranjament escolar

STEPV ensenyament privat negocia les instruccions que fixen els criteris sobre la modificació d’unitats concertades en Infantil 2n Cicle, Primària i Educació Especial del curs 2021-22

dimecres 10 novembre 2021 11:18 h

Per a STEPV-Iv aquestes instruccions fonamentalment deurien tendir a la reducció de la ràtio en tots els nivells de manera generalitzada.

Aquestes instruccions regulen el procediment per a realitzar les modificacions sobre les unitats, llocs de treball i altres característiques en centres de titularitat de la Generalitat en què s’imparteix educació infantil (2n cicle), educació primària i educació especial, per al curs 2021-2022. Així mateix, es regula el procediment per elaborar la proposta, a efectes de planificació educativa, per a la modificació del nombre d’unitats concertades en els centres docents privats concertats.
A la reunió ha assistit el Director General de Centres Ximo Carrión i el Subdirector de Serveis de Centres concertats Rafael Fresquet.
Per a STEPV aquestes instruccions fonamentalment deurien tendir a la reducció de la ràtio en tots els nivells de manera generalitzada, a més hauria d’anar lligada a la negociació de les plantilles del sector prevista per a gener del 2022, perquè done resposta d’aquesta manera, a les necessitats actuals atenent a la normativa d’educació inclusiva i per potenciar la qualitat en l’ensenyament, per tant pensem que deurien haver-se negociat ja les plantilles abans que aquestes instruccions.
Dit açò, li hem comunicat al DG de centres que valorem positivament la baixada de ràtios encetada per aquesta Conselleria, però la veiem insuficient novament en aquestes instruccions, no hi ha pràcticament modificacions respecte a les instruccions del curs passat. 

Respecte al punt de les unitats de suport a la integració, unitats que atenen a alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu, el sindicat ha fet constar al DG de centres la mancança en alguns CEE de professionals fisioterapeutes per atendre a l’alumnat TEA, li hem insistit com ja li vam dir en la reunió de la setmana passada a la DG d’Inclusiva que seria ara el moment per sol·licitar aquests recursos de cara els pressupostos que estan encara per aprovar, i la negociació futura de les plantilles.

D’altra li hem fet arribar la demanda d’algunes direccions en la creació per part de l’administració de més Unitats Educatives Terapèutiques (UET), atès que hi ha una saturació d’alumnat en les llistes d’espera per accedir a aquestes unitats. Hem de tenir en compte que són alumnes sensibles i amb clares dificultats de NEE on es necessita d’una estabilitat en el seu aprenentatge i poder així adreçar-los en un futur cap a l’educació ordinària, com apareix regulat en el Decret d’Inclusió que tenim vigent.

En el torn obert de paraula, el Subdirector General de centres en ha dit que a partir del mes de novembre els professionals de la FP Dual començaran ja a cobrar en pagament delegat com ja ens van dir temps enrere en reunió CS concertada.

Sobre les mascaretes s’ha ajornat l’entrega en els centres perquè han tingut que fer enguany contractació pública fent una oferta oberta a les empreses, i que aquest procés és molt més complicat perquè hi ha que complir amb la normativa d’adjudicació pública segons estableix la normativa. Una vegada assignada l’empresa començaran a repartir les mascaretes a través de la mateixa.

Sobre la gestió hores compensatòria i hores figura d’AiL estan treballant perquè no torne a passar el que s’ha produït enguany en la gestió del PAM i manifesta el compromís perquè la Resolució PAM definitiva estiga abans de les vacances d’estiu.

Hem recordat la pròrroga de l’Acord de Jubilació Parcial del sector, atès que la vigència és d’un any. Ens han contestat que estan fent els tràmits perquè Hisenda done el seu vistiplau i poder signar la pròrroga de l’acord abans d’acabar l’any.

Actualització taules salarials concertada, queda pendent l’actualització de les taules salarials de l’any 2020 i de 2021, ens ha dit que tenen previst fer l’actualització el pròxim mes de gener, aprofitaran l’aprovació dels pressupostos generals i ens faran també l’aplicació de la pujada del 2% anual.

 

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR