Formació

STEPV negocia el Projecte de Decret de Formació en reunió Comissió Seguiment concertada.

dissabte 15 gener 2022 20:57 h

Té per objecte regular la formació permanent del professorat, l’estructura, l’organització i les funcions dels CEFIRES a País Valencià.

S’actualitza la norma que s’adequarà a la realitat dels centres i nous reptes per la formació donant cabuda a la nova normativa que ha entrat en vigor aquests darrers anys, com és per exemple el Decret d’Inclusió Educatiu o el de Plurilingüisme.

El nou decret és necessari per a proporcionar una formació actualitzada, adequada, contínua i permanent, orientar i innovar, intercanviar experiències educatives i acompanyar o tutoritzar segons ens ha explicat el Director General de Centres Ximo Carrión i posteriorment el Subdirector de Formació Carlos Sánchez.

Així mateix, segons ha continuat explicant en la seua introducció el DG de Centres, el decret ofereix la possibilitat d’accedir als cursos a altres membres de la comunitat educativa (educadors d’Ed. Infantil, personal de Formació de Persones Adultes, personal orientador municipal, educadors/res d’educació especial, fisioterapeutes, etc) per a aconseguir un model d’escola oberta i participativa.
Seguidament ens ha explicat el PLA DIGITAL del centre on s’ajudarà a través d’assessors que acudiran als centres per a elaborar-lo. La idea és formar a cada professor/a segons el seu nivell de coneixements digitals.

Les propostes d’STEPV al projecte de decret de formació han sigut les següents:

-Hem insistit en l’homologació dels sexennis. Que s’habiliten les vies necessàries per poder començar la negociació on els cursos de formació serveixen en un futur per al cobrament dels sexennis en els docents de la concertada.
-Que la selecció inicial per poder accedir a tots els cursos de formació dels CEFIRES siga més oberta i poder optar als cursos per part de tot el professorat.
- El coordinador/a de formació als centres tinga una dispensa horària per a tal fi.

Al torn obert s’ha tractat:

-L’increment salarial de 2022 del 2% s’aplicarà en la nòmina del mes de gener.
-Queda pendent fer l’actualització i endarreriments dels complements de càrrec i antiguitat segons taules salarials de 2020 i 2021.
-Tutories FP dual. La resolució curs 2021-22 de concessions d’hores eixirà entre hui i el pròxim dilluns.
-Sobre endarreriments nòmines, la Conselleria s’està posant en contacte amb els centres afectats o les seues gestories per a solucionar els problemes d’impagaments.
-Sobre les mascaretes, el 10 de gener es va reprendre el procés d’enviament. Els centres les rebran en breu.
-Sobre baixes Covid, es mantenen les mateixes instruccions que el curs passat.
-Estan treballant perquè la resolució del PAM estiga preparada per al mes de juliol.

STEPV en el torn obert:

-Ha evidenciat el retràs que s’està produint en el pagament de nòmines pel que afecta a treballadors i treballadores que estan fent substitucions, en casos d’actualització de triennis, o bé docents que encara no han cobrat les hores del PAM des del mes de setembre. Ens preocupa sobretot, i així li ho hem fet saber al DG de Centres, les persones que des de setembre no han cobrat res, són molts mesos sense cobrar i la situació per aquests treballadors és insostenible.  A la problemàtica que manifesta STEPV, el DG contesta que estan treballant per agilitzar el procés de tramitació de variacions en nòmina des del programa OVICOM que comportarà una millora en la tramitació de documentació entre els centres i la Conselleria.
-Sobre les baixes provocades pel Covid hem demanat previsió per poder cobrir les baixes sense demora en els centres.
-Mascaretes FFP2 i gel hidroalcohòlic.
-Que es regulen permisos especials per als docents que tinguen els seus fills confinats.
-Es realitze el rastreig de casos COVID als centres i es facen les proves diagnòstiques als contactes estrets.

 

 

 

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR