Mobilitzacions

STEPV-IV se solidaritza amb la convocatòria de vaga i mobilitzacions a França contra el deteriorament de les condicions laborals i de l’ensenyament públic

El Sindicat se solidaritza amb la convocatòria de vaga i mobilitzacions a França dels sindicats FSU, FNEC FP-FO, CGT Educ’Action, SUD Education per a l’1 de febrer.

Gillaume Horcajuelo / eldiario.es

dimecres 31 gener 2024 14:05 h

La defensa dels salaris en un context d’alta inflació, la necessitat d’augmentar les contractacions per millorar la plantilla i posar fi a la precarietat i la reducció de ràtios són les exigències d’aquesta mobilització.

Les reformes educatives imposades suposen un deteriorament de les condicions laborals i de l’ensenyament públic. S’imposa la necessitat d’una mobilització unitària per canviar el rumb actual.


Manifest dels sindicats francesos:

Salaris, càrrecs, condicions laborals, reformes: l’educació en perill
Vaga unitària l’1 de febrer

Pels nostres salaris, contra les retallades d’ocupació, contra la implementació de reformes forçades, les nostres organitzacions sindicals FSU, FNEC FP-FO, CGT Educ’Action, SUD Education convoquen la vaga i les manifestacions l’1 de febrer de 2024.

La crisi de contractació a l’educació continua i tots els estudis mostren que els salaris baixos són el primer obstacle per fer atractives les professions lligades a l’ensenyament. Les nostres organitzacions exigeixen augments salarials reals, especialment mitjançant un augment significatiu de l’índex de punts per a tot el personal en aquest context d’alta inflació, així com l’abandonament del pacte. En lloc de continuar la dinàmica acabada d’iniciar amb les mesures implementades el 2023, el ministre es nega ara a discutir noves mesures generals que, tanmateix, són necessàries i fins i tot considera una nova transformació de les carreres marcades per un pes cada vegada més gran de les jerarquies.

Finalment, nombrosos símptomes confirmen el fracàs del Pacte. El personal va entendre clarament que no era una millora. L’aplicació del Pacte també ha dividit profundament els equips, sobretot perquè ha donat lloc a pressions o interpretacions contràries als textos reglamentaris amb l’únic objectiu de fer números i salvar el Pacte. A més, el ministre persisteix a rebutjar mesures salarials d’urgència que permetrien traure de la precarietat els treballadors de l’AESH i l’AED.

Encara hi ha temps per renunciar a les retallades laborals per permetre, en particular, reduir el nombre d’efectius per classe, però també garantir reposicions. També hauríem de contractar més personal en tots els equips multiprofessionals… Cal prendre’s seriosament el deteriorament de les condicions de treball i la pèrdua de valor professional. L’educació continua destrossada, la inclusió sense mitjans, la gran afluència a les classes, etc. Tot això contribueix a empitjorar encara més les condicions de treball.

En el tema de la inclusió, han saltat totes les alarmes i el personal docent i de l’AESH es troba en un punt de fallida. És per això que les nostres organitzacions exigeixen:

    -La defensa de l’educació especialitzada i adaptada, el manteniment i la creació de les places necessàries als establiments socials, d’atenció mèdica i social.

  - Situació de funcionari i salari real de l’AESH, contractació d’AESH i recursos humans d’acord amb les necessitats.

    -L’abandonament de les mesures preses en el marc de l’acte 2 de l’Escola Inclusiva (ARE la situació laboral que fusiona l’AESH i l’AED, la creació de centres de suport a l’educació que permeten a l’educació nacional fer-se càrrec de les notificacions del MDPH) i l’obertura de converses amb organitzacions sindicals sobre la base de les demandes del personal.

El projecte de reforma de l’escola secundària vocacional és emblemàtic: menys escoles, menys mestres, més empreses, més subcontractació de missions i més gestió! Aquesta reforma va contra el corrent de les qüestions educatives, implica grans canvis que també tindran un fort impacte en les condicions laborals de tot el personal que treballa a les escoles secundàries professionals i les condicions d’aprenentatge dels estudiants.

Les nostres organitzacions exigeixen la seua retirada! Demanen al ministre que renuncie a presentar aquest projecte i que inicie consultes reals al Ministeri d’Educació Nacional sobre la base d’un diagnòstic rigorós que es compartirà sobre l’estat de la formació professional tant dels estudiants com de les condicions laborals del personal abans de qualsevol reforma.

De manera més general, les mesures de “xoc de coneixement” anunciades pel ministre perfilen un projecte escolar que reprèn l’objectiu de democratització i agreuja les desigualtats. A més, avancen en la direcció d’un control més gran del treball docent (manual únic, mètodes imposats, avaluacions estandarditzades) en contra de la llibertat educativa.

Per totes aquestes raons, les organitzacions FSU, FNEC FP-FO, CGT Educ’ Action i Sud Education criden a la mobilització amb diferents accions per a preparar la jornada de vaga i protestes l’1 de febrer.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR