Universitats públiques

STEPV-Iv ha signat només en dues universitats la pròrroga del conveni col·lectiu

El passat 5 de juliol, STEPV-Iv va concloure la signatura de la pròrroga del conveni laboral d’universitats del País Valencià en la Universitat Politècnica de València (UPV) i la Universitat de València-Estudi General (UVEG).

divendres 12 juliol 2013 11:48 h

En un primer moment, l’objectiu unànime de totes les universitats era aconseguir la pròrroga del conveni col·lectiu de tot el País Valencià (PV), ja que considera que és l’opció més convenient per als treballadors de les universitats valencianes. Així es va fer saber en diverses ocasions al rector de la Universitat d’Alacant (UA), com a president de la conferència de rectors del PV, però la seua falta d’interés en aquest tema, la seua inactivitat i l’aparent abandó de funcions en la qual ha incorregut, atès que no n’ha informat a la resta de rectors, tal com es va comprometre a fer, ha provocat que, davant la imminent finalització del termini de vigència del conveni, aquest haja hagut de prorrogar-se de manera individual en cada universitat. Paradoxalment, EN LA UA NI TAN SOLS HA ARRIBAT A SIGNAR-SE AQUESTA PRÒRROGA. EN L’UJI TAMPOC NO HA S’HA SIGNAT. En ambdues universitats s’ha arribat a un ACORD DE NO DISCRIMINAR CAP MEMBRE DEL PERSONAL LABORAL PER AQUESTA CAUSA I ASSIMILAR TOTS ELS SEUS DRETS ALS DELS FUNCIONARIS EN LA MESURA QUE SIGA POSSIBLE.

STEPV-Iv considera INACCEPTABLE l’actitud del rector de la UA, com a president dels rectors de les universitats públiques del PV, i IRRESPONSABLE la negativa dels dos rectors –UJI i UA– a signar-ne la pròrroga. Ens sembla una mostra més de la DESCONSIDERACIÓ que tenen alguns dirigents universitaris envers els seus empleats.
STEPV-Iv entén que és FONAMENTAL que s’inicie la negociació d’un NOU CONVENI COL·LECTIU DEL PERSONAL LABORAL DE LES UNIVERSITATS PÚBLIQUES DE LA NOSTRA COMUNITAT AUTÒNOMA (som l’única que no en té!) que resolga les GREUS MANCANCES de l’anterior en el qual, entre altres coses, NO S’ARREPLEGA EXPRESSAMENT EL PDI, NI ES RECONEIXEN LES ÚLTIMES FIGURES LABORALS O LES NOVES CATEGORIES PROFESSIONALS. Això, en la pràctica, porta al punt en què algunes universitats, desafortunadament i equivocadament, obvien gran part de l’actual personal contractat en el reconeixement de millores en les condicions laborals, fet que provoca importants desigualtats entre ells. Per aquest motiu, vam reiterar la nostra intenció d’INSISTIR EN LA NECESSITAT DE NEGOCIAR UN NOU CONVENI COL·LECTIU per a tota la comunitat autònoma de manera URGENT.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR