Comissió de seguiment de concertada

STEPV-Iv fa aportacions al decret d’Igualtat i Convivència en els centres educatius

dimecres 11 maig 2022 10:25 h

Des d’STEPV-Iv valorem positivament la proposta de decret d’igualtat i convivència. Les argumentacions i fonamentació que planteja el decret sobre els principis en que s’ha de basar la convivència als centres educatius dins el marc d’una societat democràtica, ens sembla positiva, sobretot quan parla dels valors que han de sustentar la convivència, la igualtat i el respecte entre tots el membres de la comunitat educativa com són els
valors interculturals, valors democràtics, respecte al medi ambient, així com el valor de la lluita contra tota forma de discriminació.

Igualment resaltem el nivell de detall i concreció de les diferents situacions i actuacions davant les alteracions de la convivència i la prevenció de les possibles situacions que surgixquen als centres educatius.

Sobretot des d’STEPV hem fet aportacions que es concreten en millorar la disruptivitat a l’aula i que es plasmarien en l’apartat de drets i deures de l’alumnat. Atès que les actituds disruptives continuades en l’aula, impedeixen a la resta de l’alumnat rebre docència correctament. Considerem doncs, com bé diu el preàmbul, que per a construir una convivència positiva i participativa de tota la comunitat educativa, partint sempre del diàleg i la conciliació amb la finalitat de resoldre els conflictes en l’àmbit escolar d’una manera no violenta i respectuosa amb les diferències de tot tipus, per tant considerem que cal millorar les conductes disruptives que trenquen la marxa habitual i el bon funcionament a l’aula. 

A més hem afegit en l’article 4 de la gestió de la igualtat i la convivència, una aportació on s’especifique que aquesta gestió ha d’anar de la mà de l’equip directiu amb una efectiva coordinació de la inspecció educativa. Considerem i així ho hem fet constar en l’article 7, punt 7.3 que la inspecció educativa deu d’implicar-se si cap més, en un seguiment de la gestió dels projectes de convivència dels centres.

Finalment hem apel·lat a una coordinació real i efectiva entre les conselleries de Sanitat, Educació i Polítiques d’Igualtat i Polítiques Socials per abordar seriosament el greu problema de les adiccions duals entre l’alumnat adolescent, concretament de drogodependència i addició a les xarxes i internet.  Adolescents amb problemes cada vegada que afecten a la salut mental de la persona. Per la qual cosa hem proposat que cal que hi estiga un membre dels departaments didàctics formant part de la Comissió de Convivència dels centres que arreplega el decret.

Adjuntem document amb les aportacions fetes per STEPV-Iv al projecte de decret:

APORTACIONS STEPV-Iv ensenyament privat decret digualtat i convivència..pdf

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR