Internacional


STEPV-IV es reuneix a l’Havana amb el Sindicat Nacional de Treballadors de l’Educació, la Ciència i l’Esport (SNTECD)



El sindicat va participar també en la desfilada de l’1 de maig que es va celebrar a Cuba, al costat de milers de sindicalistes de tot el món, convocats per la Central de Treballadors de Cuba (CTC).

dilluns 13 maig 2019 09:48 h

El 9 de maig, en la seu del Sindicat Nacional de Treballadors de l’Educació, la Ciència i l’Esport (SNTECD) i de la Central de Treballadors de Cuba (CTC), va tenir lloc una reunió de Niurka González, Secretària General del SNTECD, i el seu equip, amb l’STPEV-IV, a través de David Rodríguez, representant del sindicat de classe valencià, qui va participar en els actes de l’1 de maig a l’Havana, i va dialogar amb Ulises Guilarte, Secretari General de la CTC, amb Ismael Drullet, Director de Relacions Internacionals de la CTC, i amb Gertrudis Simón, membre del Secretariat Nacional del SNTECD.

En la reunió es va poder intercanviar experiències de treball sindical i informació sobre la realitat en tots dos costats de l’Atlàntic relatives al sistema educatiu, les condicions laborals i salarials, les afectacions del bloqueig dels EUA a l’educació a l’illa, la labor solidària d’alfabetització i les beques per a formar metges i professionals a Cuba, entre altres temes. També va permetre aquesta trobada fraterna enfortir els vincles sindicals, amb l’objectiu de compartir informació constant i coordinada per a la defensa de classe treballadora cubana i llatinoamericana, valenciana i europea, i per a l’intercanvi de delegacions en diversos esdeveniments.


En aquest sentit, el SNTECD, el major de l’illa amb més de 450.000 afiliats i afiliades, té previst llançar la convocatòria al novembre de 2019 de la seua Conferència que se celebrarà en el 2020, així com promourà el Congrés Universitat en 2020 (XII Congrés Internacional d’Educació Superior centrat en la Universitat i l’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible), organitzat pel Ministeri d’Educació Superior i les Universitats Cubanes, i el Congrés Pedagogia en 2021.


Per part seua, STEPV-IV, que celebrarà el seu XIII Congrés els dies 7, 8 i 9 de juny en Alcossebre (Castelló), va traslladar tot el seu reconeixement a la voluntat política de la revolució cubana per una educació pública, científica, democràtica, laica i de qualitat en tots aquests anys, i va expressar el seu total suport i col·laboració en la lluita contra el bloqueig econòmic, comercial i financer dels EUA, recentment endurit pel president Trump amb l’aplicació dels títols III i IV de la Llei Helms-Burton, una política genocida a la qual s’oposa la comunitat internacional i que viola els drets humans.


13 de maig del 2019


STEPV-IV se reune en La Habana con el Sindicato Nacional de Trabajadores de la Educación, la Ciencia y el Deporte (SNTECD)

El sindicato participó también en el desfile del 1 de mayo que se celebró en Cuba, junto a miles de sindicalistas de todo el mundo, convocados por la Central de Trabajadores de Cuba (CTC)

El 9 de mayo, en la sede del Sindicato Nacional de Trabajadores de la Educación, la Ciencia y el Deporte (SNTECD) y de la Central de Trabajadores de Cuba (CTC), tuvo lugar una reunión de Niurka González, Secretaria General del SNTECD, y su equipo, con el STPEV-IV, a través de David Rodríguez, representante del sindicato de clase valenciano, quien participó en los actos del 1 de mayo en La Habana, y dialogó con Ulises Guilarte, Secretario General de la CTC, con Ismael Drullet, Director de Relaciones Internacionales de la CTC, y con Gertrudis Simón, miembro del Secretariado Nacional del SNTECD.

En la reunión se pudo intercambiar experiencias de trabajo sindical e información sobre la realidad en ambos lados del Atlántico relativas al sistema educativo, las condiciones laborales y salariales, las afectaciones del bloqueo de EEUU a la educación en la isla, la labor solidaria de alfabetización y las becas para formar medicos y profesionales en Cuba, entre otros temas. También permitió este encuentro fraterno fortalecer los vínculos sindicales, con el objetivo de compartir información constante y coordinada para la defensa de clase trabajadora cubana y latinoamericana, valenciana y europea, y para el intercambio de delegaciones en diversos eventos.

En este sentido, el SNTECD, el mayor de la isla con más de 450.000 afiliados y afiliadas, tiene previsto lanzar la convocatoria en noviembre de 2019 de su Conferencia que se celebrará en el 2020, así como promoverá el Congreso Universidad en 2020 (XII Congreso Internacional de Educación Superior centrado en la Universidad y la Agenda 2030 para el desarrollo sostenible), organizado por el Ministerio de Educación Superior y las Universidades Cubanas, y el Congreso Pedagogía en 2021.

Por su parte, STEPV-IV, que celebrará su XIII Congreso los días 7, 8 y 9 de junio en Alcossebre (Castelló), trasladó todo su reconocimiento a la voluntad política de la revolución cubana por una educación pública, científica, democrática, laica y de calidad en todos estos años, y expresó su total apoyo y colaboración en la lucha contra el bloqueo económico, comercial y financiero de EEUU, recientemente endurecido por el presidente Trump con la aplicación de los títulos III y IV de la Ley Helms-Burton, una política genocida a la cual se opone la comunidad internacional y que viola los derechos humanos.


Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR