Dret a l’educació

STEPV-IV celebra la retirada per part del TSJ de les mesures cautelaríssimes dictades pel jutjat de Castelló

El passat dilluns el TSJ va fer pública la retirada de les mesures cautelars que s’havien dictat des del jutjat contenciós administratiu nº 1 de Castelló a petició d’una entitat d’ultradreta

Alguns dels llibres cedits als centres de Castelló

divendres 29 octubre 2021 12:55 h

L’ajuntament de Castelló havia fet una donació de llibres com a material extraordinari a una sèrie d’instituts de la ciutat amb la finalitat de millorar la visibilitat i aportar referents del col·lectiu a la comunitat educativa. Aquests llibres, els quals donen visibilitat entre l’alumnat a les diversitats de gènere i promouen la igualtat, havia estat el resultat d’un estudi encarregat al tècnic de biblioteques del consistori.

EL TSJ no troba cap prova, ni tan sols indiciària, que esdevinga cap il·legalitat el material lliurat als centres

Una associació d’ultradreta va denunciar l’actuació i va sol·licitar unes mesures cautelars a les quals el jutjat va accedir, tot ignorant la Llei 8/2017 de 7 d’abril de la Generalitat, d’igualtat de les persones LGTBI, la qual al seu Capítol 2 “Mesures en l’àmbit de l’educació”, en l’article 23 defineix “Accions en matèria de diversitat sexual, familiar i de gènere” i diu expressament que “Es vetlarà perquè el sistema educatiu siga un espai segur, respectuós, lliure de tota pressió, agressió o discriminació per motius d’orientació sexual, identitat de gènere, expressió de gènere, desenvolupament sexual o grup familiar de totes les persones que conformen la comunitat educativa i aplicarà polítiques efectives que garantisquen la igualtat en la diversitat”. A més, “Inclourà en els currículums reglats i en l’ordenació acadèmica, continguts referents a la diversitat d’orientacions sexuals, d’identitats i expressions de gènere, familiar i de desenvolupament sexual, i els inclourà de forma transversal en totes les assignatures, àrees i mòduls del currículum, per a garantir un millor coneixement d’aquesta realitat diversa”.
Aquesta mesura ha estat retirada pel Tribunal Superior de Justícia perquè no s’ha trobat, segons diu l’auto, cap prova, ni tan sols indiciària, que esdevinga cap il·legalitat en l’entrega denunciada, ni que els materials aportats atempten en contra dels drets humans. Així mateix afegeix que la dotació de llibres s’emmarca sense cap esforç en la llei citada anteriorment i deixa clar que no queda provat que es produïsca cap perjudici.
Des de STEPV continuarem lluitant per una educació afectiu-sexual fonamentada en la diversitat i en el dret de totes les persones a sentir-se i estimar com desitgen. També volem recordar la importància dels referents en l’àmbit educatiu de models de la comunitat LGTBI per una visibilització i normalització necessària en aquests temps, és per això que recordem a la comunitat educativa i a la resta d’afiliació que tindran disponibles a les seus de STEPV el lot de llibres per a poder fer-los servir.

Etiquetat com a

lgtbfòbia

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR