STEPV guanya una sentència judicial de permís de naixement en una família monoparental

L’administració ha tornat a incomplir l’esperit de la llei i la justícia ens ha donat la raó

dijous 28 abril 2022 11:41 h

El Jutjat del Contenciós Administratiu núm.1 de Castelló ha donat la raó a STEPV en un recurs interposat contra la Conselleria d’Educació i l’Institut Nacional de la Seguretat Social. La sentencia reconeix el dret d’una mare de família monoparental a gaudir dels permisos de maternitat i paternitat.

El recurs de STEPV demanava l’aplicació progressiva del permís a un progenitor diferent de la mare biològica en el cas dels empleats públics, segons el previst en el Reial Decret Llei 6/2019 de mesures urgents per a garantir la igualtat de tracte d’oportunitats entre dones i homes en l’ocupació.  Un recurs que arreplegava una doctrina establerta per altres tribunals en diferents comunitats autònomes per tal d’evitar la discriminació de les famílies monoparentals respecte a les biparentals.

L’ STEPV raonava que la demandant va presentar una sol.licitud de permís de progenitor diferent a la mare biològica el 3 de setembre de 2021. La sentencia estima el recurs contenciós-administratiu dut a terme per STEPV contra la resolució de 22 d’octubre de 2021 de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, que desestimava el recurs d’alçada anterior.
La justicia reconeix com a situació jurídica individualitzada el dret de la demandant a gaudir d’un permís de progenitor, diferent del de la mare biològica , de 16 setmanes de duració . Amb aquest cas, STEPV demostra que esta sentència avala la petició reiteradament defesa pel sindicat i que la conselleria ha de reconèixer aquest permís com un dret que garanteix la igualtat de tracte i d’oportunitats entre homes i dones i la cura dels fills després del naixement.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR