STEPV fa una crida a la participació en la manifestació del 9 de febrer

Per la consolidació i l’estabilitat del professorat interí. Per un nou sistema d’ingrés a la funció docent

STEPV

dimarts 05 febrer 2019 13:07 h

Dissabte 9 de febrer STEPV i la Coordinadora de Professorat Interí han convocat una manifestació en la ciutat de València que eixirà a les 12 hores de la Plaça de Sant Agustí per tal de continuar exigint la consolidació i l’estabilitat del professorat interí. A més, també volem mostrar el nostre rebuig al model d’oposicions i a l’oferta massiva de places que pot comportar una situació irreparable:

- En primer lloc, posa en perill els llocs de treball del professorat interí que durant dècades ha treballat en els centres educatius públics del País Valencià amb vacant garantint el dret a l’educació del nostre alumnat, el cobriment de les baixes, permisos i llicències, excedències, etc. El professorat interí que no aprove amb plaça veurà com en la immensa majoria dels casos la seua situació laboral empitjora.

- En segon lloc, el professorat interí es juga el seu joc de treball amb un sistema d’ingrés a la funció pública anacrònic, aliè a la realitat de l’aula i amb tot un ventall de casuístiques que vulneren els principis d’igualtat, mèrit i capacitat. Només hem de recordar la darrera convocatòria de 2018 en el cos de mestres.

A més, les altes ràtios d’aspirants per tribunal, a més de perjudicar les persones opositores, impliquen una sobrecàrrega de treball en les docents que formen part dels tribunals, que es veuen abocats a jornades de treball de més de 10 hores al dia. Un fet que és contraproduent per a la correcta avaluació de les persones aspirants.

Per tot això, des de STEPV i la Coordinadora de Professorat Interí fem una crida a la participació de la manifestació de dissabte 9 de febrer per tal de mostrar el nostre rebuig i exigir a la Conselleria una Mesa de negociació on plantegem:

  • Un pla d’estabilitat per al professorat interí, amb una modificació de l’oferta de les places per tal de que en cap moment, la no superació d’aquesta pose en perill els llocs de treball.
   
  • La defensa davant el Ministeri d’Educació per tal de demanar el procés de consolidació previst en l’article 61.6 del TREBEP consistent en un concurs de mèrits. A situacions extraordinàries, solucions extraordinàries com proposa el TREBEP.
   
  • I mentrestant, la convocatòria urgent d’una Mesa Sectorial per tal de continuar negociant les millores necessàries en el procediment: ràtios màximes de 50 persones per tribunal, anonimat de les proves, proves pràctiques vinculades amb la realitat de les aules, tribunal extern baremador, millora de les condicions de treball dels tribunals, començament de les proves per la defensa de la programació, etc.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR