STEPV exigeix l’elaboració del Pla de Contingència abans que tornen a obrir-se els centres educatius

El Sindicat ja va denunciar en 2014 davant la Inspecció de Treball la necessitat d’un Pla de Prevenció de Riscos Laborals en el sector docent

dijous 07 maig 2020 17:48 h

L’STEPV exigeix a la Conselleria la negociació del pla de contingència per al sector docent de manera immediata. És una temeritat i una irresponsabilitat fer tornar a cap treballadora o treballador als centres, mentre no estiga publicat aquest pla. Situació que s’hauria de produir després que dilluns passat la Comissió Sectorial de Seguretat i Salut aprovara la guia tècnica elaborada per l’INVASSAT, davant la propera entrada en vigor de la fase 1 de desescalada del desconfinament.

El pla de contingència ha de marcar les pautes a seguir davant la situació d’emergència sanitària en què ens trobem. I ha de descriure la forma de vida que d’ara en avant hauran de portar els centres amb la nova realitat.

L’entrada en vigor de la fase 1 de la desescalada fa la falsa impressió, a certa part de la societat, que la vida ja està normalitzada. Al Sindicat ens estan arribant consultes i comunicats del personal docent que ens preocupen. Ens fan saber que la direcció d’alguns centres els estan començant a citar presencialment per a la setmana vinent.
Ja el passat dia 10 de desembre vam fer una concentració davant de la Conselleria per exigir un Pla de Prevenció de Riscos Laborals. Pla que es trobava ja denunciat amb data 22/05/2014 davant d’inspecció de treball. Aquesta va dictar un requeriment el 25/6/2015 per al qual es donava tres mesos de termini per a la seua realització.

Sis anys després encara no tenim resposta. Per això, davant la situació d’emergència sanitària que vivim, no volem, de cap manera, que aquest Pla de Contingència se’ns quede en paper mullat.
Abans que es decretara l’estat d’alarma, STEPV ja va sol·licitar per registre d’entrada el passat 6 de març, a la Direcció General de Personal Docent i a l’INVASSAT, aquest protocol específic per al sector educatiu.  Cal recordar que el dia 22 de març es va dictar una resolució per part de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública (http://www.ceice.gva.es/documents/161634256/169718833/Resoluci%C3%B3%20val/7cd6cb1c-529d-4bcf-bbd7-1b545212e06e) en què es tancaven tots els centres educatius. A dia de hui aquesta resolució segueix en vigor i mentre no se’n dicte una nova, afirmant el contrari, els centres estan tancats. Raó per la qual el personal docent no ha d’acudir als centres educatius mentre no canvie la situació actual i es publique un Protocol Específic per al sector docent, com així ho marca la guia aprovada el passat 4 de maig.

És per tot això, i en la línia de col·laboració i prudència que en tot moment ha guiat les actuacions de l’STEPV, que demanem a la Conselleria d’Educació que els centres educatius del País Valencià no òbriguen, mentre el Pla de Contingència del Sector Educatiu no siga elaborat i negociat, amb la participació dels Comités i dels seus delegats de prevenció com a representants dels treballadors i treballadores, tal com marca la llei 31/1995 de Prevenció de Riscos Laborals i el Decret 123/2001 del Govern Valencià. El contrari és posar abans la teulada que els fonaments.

La salut i la seguretat de tots ha de ser prioritari i en aquest cas, no només la de les treballadores i treballadors, sinó també la de l’alumnat i la de les famílies.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR