Dret a l’educació

STEPV exigeix (de nou) la substitució immediata del professorat de baixa que treballa als SPES

El professorat de baixa que atén alumnat amb necessitats educatives especials (NEE) no està sent substituït, novament. La Conselleria al•lega problemes amb la dotació de la línia pressupostària

dimecres 22 maig 2019 16:06 h

La Conselleria d’Educació no està substituint el professorat dels SPES que es troba de baixa o en qualsevol altre tipus de permís, com el de maternitat. Fins i tot hem detectat casos en que s’ha acomiadat a la persona interina, perquè ha hagut un canvi administratiu en el contracte de la persona titular de la plaça, encara que aquesta no s’ha incorporat al seu lloc (per exemple ha passat de permís de maternitat a lactància) i s’ha quedat la plaça sense substituir.

STEPV exigeix a la Conselleria d’Educació un compromís ferm de dotació de recursos i de substitució

No és la primera vegada que el sindicat denuncia aquesta situació. Lamentablement també es va donar a l’inici del curs passat. La Conselleria ha tornat a al·legar manca de recursos econòmics en eixa línia pressupostària específica per a aquest professorat per poder garantir la cobertura de substitucions.
Des de STEPV considerem inadmissible aquesta situació, més ara que la Llei 4/2019 deroga l’article 4 del Reial Decret-llei 14/2012, referit a la substitució del professorat als centres docents públics, que autoritzava la cobertura, únicament després de deu dies lectius des de la situació d’origen, havent de ser atés aquest temps pel professorat del centre. A més, l’Addenda a l’Acord de Professorat Interí determina que es cobrirà el més aviat possible al professorat que preste atenció a alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu.
Aquests professionals, juntament amb la resta de professionals que atenen l’alumnat NESE, són una clau fonamental per a la detecció i l’atenció adequada de l’alumnat amb necessitats educatives especials i per a fomentar la inclusió educativa de l’alumnat de tots els centres educatius en els quals desenvolupen les seues funcions, per tant, han de ser immediatament substituïts perquè el servei i l’atenció a l’alumnat amb més necessitats s’atenga correctament.
Per tot això, STEPV exigeix a la Conselleria d’Educació un compromís ferm de dotació de recursos i de substitució i que aquesta situació siga subsanada amb la major celeritat possible ofertant la totalitat de substitucions i permisos existents.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR