Condicions laborals

STEPV exigeix que el personal sensible no s’incorpore presencialment mentre no siga avaluat pel servei de prevenció

Tot el personal sensible catalogat com a tal, d’acord amb la normativa vigent, ha de passar per una avaluació del servei de prevenció abans d’incorporar-se presencialment al seu lloc de treball.

dimecres 24 juny 2020 18:32 h

Divendres 19 de juny es va publicar l’Acord del 19 de juny del Consell, sobre mesures de prevenció front a la Covid-19. A l’Annex II es planteja la recuperació de l’activitat administrativa presencial en la prestació de serveis públics en l’àmbit del personal de l’Administració de la Generalitat. Concretament, a l’apartat sisé s’estipula la situació del personal vulnerable davant la ‘nova normalitat’.

Des de l’STEPV hem exigit a la Direcció General de Personal que dicte unes instruccions per tal d’aclarir la situació actual del personal vulnerable que depén de la Conselleria d’Educació, per garantir la seua no-incorporació al lloc de treball mentre no siga avaluat pel servei de prevenció.

Davant la falta de garanties motivada per les diferents interpretacions de la normativa que s’estan donant per part d’algunes Unitats de la Conselleria d’Educació, al voltant de la presencialitat als centres del personal vulnerable, STEPV ha traslladat als responsables d’Educació la seua preocupació. Des del Sindicat volem recordar que el professorat vulnerable té la resolució de persona sensible i no se li pot fer acudir de manera presencial al seu lloc de treball fins que no s’haja realitzat l’informe del servei de prevenció.

És per això que des de l’STEPV s’està demanant de manera insistent a la Direcció General de Personal que solucione la situació creada d’incertesa, bé fent unes instruccions o canviant el pla de contingència per arreplegar el dret de les persones vulnerables a continuar treballant de forma telemàtica. Exactament la mateixa forma que ja contemplava la resolució de la Direcció General de Personal de la Fase 2.


LEGISLACIÓ VIGENT A 23 DE JUNY DE 2020

ACORD de 19 de juny de 2020, del Consell, sobre mesures de prevenció front a la Covid-19 de la Generalitat Valenciana:

ANNEX II

Recuperació de l’activitat administrativa presencial en la prestació de serveis públics en l’àmbit de l’Administració de la Generalitat, a l’apartat sisé, diu:

Sisé. Les empleades i empleats públics pertanyents als col·lectius definits a cada moment pel Ministeri de Sanitat com a grups vulnerables per a la Covid-19 s’incorporaran als seus llocs de treball a partir del dia 21 de juny de 2020.

La no-incorporació de qualsevol persona especialment sensible en relació amb la infecció Covid-19, es determinarà pel SPRL amb l’informe previ d’avaluació emés tenint en compte les previsions i recomanacions establides en el Procediment d’actuació per als serveis de prevenció de riscos laborals enfront de l’exposició al Sars-CoV-2, i altres documents de desenvolupament, del Ministeri de Sanitat.

A aquest efecte, la persona interessada haurà de sol·licitar la no-incorporació al lloc de treball a la unitat administrativa que exercisca les funcions en matèria de personal de la seua conselleria o organisme. Rebuda la sol·licitud, la referida unitat administrativa sol·licitarà al seu torn el preceptiu informe d’avaluació, previst en el paràgraf anterior, a l’SPRL, que determinarà si escau la incorporació de la persona interessada i remetrà el seu informe a la unitat administrativa sol·licitant, que serà l’encarregada de comunicar-li-ho a la persona interessada.


Pla de contingència que el dia de hui continua en vigor:

PLA DE CONTINGÈNCIA I CONTINUÏTAT EN EL TREBALL DURANT LES FASES DE DESESCALADA I TRANSICIÓ CAP A UNA NOVA NORMALITAT DELS CENTRES DOCENTS PÚBLICS DEPENDENTS DE LA CONSELLERIA D’EDUCACIÓ, CULTURA I ESPORT. DE DATA 26 DE MAIG DE 2020

A l’apartat:

4.8.1. INCORPORACIÓ PRESENCIAL DEL PERSONAL EMPLEAT PÚBLIC

Les empleades i empleats públics pertanyents als col·lectius definits a cada moment pel Ministeri de Sanitat com a grups vulnerables per a la COVID-19, no tindran l’obligació d’incorporar-se fins la fase de nova normalitat prevista en el Pla per a la transició cap a una nova normalitat aprovat pel Consell de Ministres el 28 d’abril de 2020. En tot cas, farà falta que el Servei de Prevenció de Riscos Laborals avalue la presència del personal treballador especialment sensible en relació amb la infecció de coronavirus SARS-CoV-2, establisca la naturalesa d’especial sensibilitat de la persona treballadora i emeta informe sobre les mesures de prevenció, adaptació i protecció. Per a això, tindrà en compte l’existència o inexistència d’unes condicions que permeten fer el treball sense elevar el risc propi de la condició de la salut de la persona treballadora. Igualment, la seua incorporació estarà supeditada als criteris que fixe el Ministeri de Sanitat, d’acord amb l’evolució de les fases en cada territori.

 

Etiquetat com a


Comentaris

Vicent-josep Ballester Ballester

26 juny 2020 / 13:34 h

Els que no han rebut resposta del Servei de Riscos Laborals ni de la Direcció General de Personal, que fan?


Vicent-josep Ballester Ballester

26 juny 2020 / 13:37 h

Els que no han rebut resposta del Servei de Riscos Laborals ni de la Direcció General de Personal, que fan?


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR