Universitats públiques

STEPV es reuneix amb el senador de Compromís, Carles Mulet, per a tractar la situació del personal interí

Compromís traslladarà a la Comissió de Funció Pública del Senat, de la qual Carles Mulet forma part com a portaveu, la situació “altament preocupant” que viuen els milers d’interins afectats per la no convocatòria de processos selectius en les places que ocupen en els estaments de l’administració.

dijous 18 juny 2020 18:27 h

En la reunió amb el senador Mulet hi han participat els membres d’STEPV José Francisco Martínez i Fèlix Gargallo, de la Universitat de València, Miguel Marín, per la Universitat d’Alacant, Joan Raül Burriel, de la Universitat Jaume I, i Marc Candela, del Secretariat Nacional del STEPV.

Compromís i el Sindicat comparteixen que la del personal interí és una situació d’abús per part de les administracions, que perpetua la seua precarietat amb la figura de l’interinatge. Davant la dimensió econòmica i de mala governança que està ja suposant indemnitzacions quantioses per condemnes, ambdues organitzacions porposaran al Govern que done solucions extraordinàries a un gran problema que afecta professors, sanitaris, administratius i tècnics, que han demostrat sobradament la seua capacitat i professionalitat per a seguir en els llocs que ocupen.

Compromís proposarà com a mesures la modificació de l’EBEP, l’eliminació temporal de la taxa de reposició per a recuperar el personal perdut al servei dels ciutadans, la convocatòria de processos extraordinaris de consolidació i accés. L’objectiu és acabar amb una bola d’interinitat que pot tindre conseqüències econòmiques imprevisibles, no només per a un personal que es troba sempre en precari, sinó també sobre la Justícia i les hisendes de les administracions i la vida de nombroses persones. Recordem que existeix una sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea de 19 de març, que censura aquesta pràctica i rebutja la seua conversió en indefinits.

Amb anterioritat, el senador Mulet ha presentat ja preguntes referides a situacions concretes per a conèixer el parer del Govern i les seues previsions davant la relació abusiva en la qual viuen milers de funcionaris interins al nostre país.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR