Arranjament escolar

STEPV es reuneix amb el director general de Centres per traslladar-li la preocupació per l’arranjament escolar

El Sindicat ha presentat una bateria de propostes que evitarien el no funcionament d’algunes unitats.

dimarts 11 maig 2021 09:59 h

En el moment que es va fer públic l’arranjament escolar provisional, en què es preveu el no funcionament d’un important nombre d’unitats, l’STEPV va demanar una reunió urgent amb la DG de centres.

En aquesta reunió, el sindicat ha mostrat la seua preocupació per aquesta situació que suposaria un nombre elevat desplaçaments de professorat d’infantil i primària i ha presentat una sèrie de propostes que evitarien alguns tancaments.

STEPV ha incidit, en:

- La necessitat de separar el còmput d’alumnat de les etapes d’infantil i primària, de cara a la dotació d’unitats als CRA i als centres incomplets, si això beneficia al centre. El director general ha explicat que, en funció de la quantitat d’alumnes de cada etapa, en ocasions ho fan.

- La necessitat de baixar les ràtios dels centres incomplets i de dotar-los per PAM en cas que alguna unitat es pose en no funcionament, per compensar la pèrdua de professorat.

- Mesures específiques per a centres que escolaritzen més del 50% d’alumnat amb necessitats de compensació educativa, com baixar-los la ràtio a 15 per evitar la pèrdua d’unitats i millorar la qualitat de l’ensenyament i una atenció més individualitzada. El director general s’ha compromés a revisar els casos que estiguen en aquesta situació.

- Baixar a 20/23 la ràtio a primer de primària, en aquells centres on es baixa a eixa xifra en 3 anys, si això suposa no perdre uniats.

- Recuperar unitats de les que ixen en sisé, per reduir la ràtio a nivells diferents a primer de primària.

Així mateix, el sindicat ha incidit en determinades mesures que considera necessàries per millorar la inclusió educativa, mesures que STEPV bé demanant des de fa varios anys i que el director general s’ha compromés a estudiar per al proper curs, junt a la DG d’inclusió. Aquestes son:

- La reducció de ràtio per dictàmens.

- Baixar la ràtio en les unitats de referència de l’alumnat escolaritzat a UEEE i aules CIL en centres ordinaris.

- Sumar les reduccions pròpies de l’alumnat amb NEE a les reduccions que el centre puga tindre per les seues característiques. 

A la reunió, el director general ha incidit en t la important baixada de natalitat que tenim i en l’esforç que han fet per baixar la ràtio en deteminades localitats, tant a 23, com a 20, per evitar tancar més unitats. Aquestes baixades ja apareixen en les vacants ofertades pels centres, al nivell de 3 anys. Les propostes fetes per STEPV per reduir la ràtio en localitats amb un únic centre o amb efecte retractiu per a les aules que el proper curs estaran en 4 anys, no han sigut incloses a l’ordre.

El directort general també ha confirmat que les unitats previstes per a no funcionament sí estarien obertes durant el període d’admissió. Fet que permetria un any més la possibilitat per recuperar algunes unitats, principalment enguany que hi ha famílies que no han escolaritzat les seues filles i fills per por a la pandèmia. També ha recordat que en l’arranjament del proper curs se suma el no funcionament de les unitats de 3 anys que aquest han quedat obertes, encara que no tenien matrícula per estar-ho.

STEPV ha aprofitat la reunió per preguntar per l’obertura de les 35 aules de dos anys que la Conselleria havia anunciat. El director general ha explicat que estan tancant el tema i en breu informaran al respecte.

Així mateix, el Sindicat també ha demanat la constitució de les comissions d’escolarització, en compliment de la normativa vigent.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR