Concerts educatius

STEPV Ensenyament Privat negocia l’Ordre que desplega el Decret 72/2021 d’Orientació Educativa

dimecres 13 juliol 2022 12:55 h

Es negocia en reunió Comissió Seguiment concertada l’Ordre que desplega el Decret 72/2021 d’Orientació Educativa. La proposta d’Ordre de la Conselleria regula les funcions del professorat d’orientació i de tots els òrgans de coordinació.
A la reunió ha assistit la Directora General d’Orientació i Inclusiva, Raquel Andrés, i el Subdirector Ximo Mas.

El Sindicat ha insistit de manera general en dues demandes que portem temps reivindicant:
1.- Menys excés de burocràcia per dur endavant qualsevol gestió, sobretot als CEE.
2.- Negociació de les plantilles de totes les etapes per millorar les condicions laborals, així com reduir les ràtios d’alumnat en les aules.

A més, el Sindicat ha traslladat una sèrie d’esmenes concretes al redactat de l’ordre, són les següents:

-A l’article 8. Persona coordinadora de l’equip d’orientació educativa
Hem manifestat a la DG d’Orientació que aquesta tasca de coordinació entre orientador/a dels centres concertats i l’equip d’orientació educativa o persona que exerceix aquestes tasques, han de tindre una dispensa horària definida i clara en el redactat de l’ordre per realitzar aquesta funció de coordinació, si no és així, la conseqüència pot ser un augment de feina burocràtica que recau sobretot en aquests professionals atès que es tradueix en més feina extra. 

-A l’article 16. Funcions del professorat que realitza les tasques d’informació i orientació professional.
Hem sol·licitat com ja vam explicar en la reunió de la setmana passada sobre on es tractaren les instruccions dels CEE que s’estudie la possibilitat que aquells CEE que ho desitgen lliurement amb col·laboració amb el LABORA i amb altres centres formatius del tercer sector, -de manera opcional este últim-, puguen impartir en els mateixos CEE, cursos de “certificació professional”, incloent també en estos cursos les corresponents pràctiques en empreses públiques dependents de la Conselleria d’Economia.
Hem argumentat de nou a la DG d’Orientació, que la Conselleria d’Economia basant-se en la perspectiva inclusiva que ha de tindre com a organisme públic que és i amb les diferents empreses públiques que gestiona, tenen l’obligació d’incloure a totes les persones amb qualsevol diversitat funcional en els seus plans d’actuació. Concretament sol·licitem traslladar aquesta demanda a la Conselleria d’Economia perquè els CEE que ho desitgen puguen sol·licitar aquest servei o recurs.
La DG ens ha comunicat el compromís de traslladar la demanda feta pel sindicat al LABORA.

-Article 33. Àmbit d’especialització de dificultats específiques d’aprenentatge i trastorn per dèficit d’atenció i hiperactivitat (TDAH)
Hem sol·licitat la incorporació d’una lletra i).  On quede constància en el redactat de l’ordre la demanda feta pel seminari de les/els professionals fisioterapeutes de CEE concertats, la qual ja vam explicar la setmana passada a la DG d’Orientació quan es van tractar les instruccions d’aquests centres.
Des d’STEPV pensem i estem totalment convençuts que la intervenció d’aquesta figura professional, és necessària per a la identificació, control i ajust dels moviments de l’alumnat amb TEA, el desenvolupament i maduració de la motricitat. Incidir en que STEPV ha donat suport per escrit a la mateixa a través d’un aval elaborat per aquests professionals.

-Al punt Cinquè. Atenció educativa domiciliària i hospitalària.
Apartat “c) Professorat addicional designat per a realitzar l’atenció domiciliària l’alumnat.»

STEPV ha tornat a reivindicar la petició expressa que vam fer la setmana passada a aquesta DG per atendre a l’alumnat de 3 i 4 anys que pateixen malalties greus en atenció domiciliària.
Concretament hem tornat a incidir en la demanda que ens ha fet arribar la plataforma “Permisos Docents Reals”, la qual consisteix en dotar per al curs que ve d’una partida pressupostària per a l’atenció domiciliària d’alumnat de 3 i 4 anys que pateixen actualment malalties greus. Estem parlant de nenes i nens que han de romandre durant llargs períodes del curs escolar hospitalitzats.
 
La DG ens ha comentat que de cara a setembre va a ser inviable fer realitat aquesta demanda pel tema dels pressupostos però que la intenció és abordar-la i treballar-la conjuntament amb la DG de Centres per poder-la materialitzar de cara el pròxim curs.

Al torn obert, STEPV ha preguntat quan eixiran les instruccions que regularan les titulacions i els salaris de les/els orientadors en les etapes d’Infantil i Primària en els centres concertats, si bé serà abans o després que es faça realitat la signatura que estem esperant sobre l’Acord de dotació horària de l’orientador/a en aquestes etapes. Recordar que aquestes instruccions van ser una petició concreta feta pel sindicat quan s’estava negociant la proposta d’Acord de l’orientador/a amb la DG de Centres, i que també vam manifestar a la mateixa DG d’Orientació i la DG d’Innovació Educativa, ja que és competència el desenvolupament d’aquestes instruccions de les tres direccions generals. Ens ha comunicat que estan pràcticament enllestides i per tant no tardaran en eixir.

Adjuntem també la resolució del PAM que s’ha publicat hui mateix:


Resolució PAM ajudes econòmiques.pdf

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR