Comissió de seguiment de concertada

STEPV enseyament privat negocia el calendari escolar i la proposta de Conselleria sobre el professional d’orientació en centres concertats

dijous 02 juny 2022 10:49 h

 

Hui dijous 2 de juny s’ha tractat en reunió Comisssió Seguiment de concertada el calendari escolar del curs 2022/23 i la proposta de Conselleria sobre la dotació horària de la figura de l’orientador/a en el centres concertats. A la reunió ha assistit el Director General de Centres, Ximo Carrión, i el subdirector de Serveis de Centres concertats, Rafael Fresquet.

Respecte al calendari escolar STEPV ha proposat començar el 12 de setembre en compte del 8 com proposa la conselleria, i a més hem proposat l’acabament del curs el 21 de juny en les etapes de Secundària, batxillerat, i Cicles Formatius i no el 22 de juny com proposa la Conselleria. Entraríem dins del marge dels 181 dies lectius de calendari que marca el Ministeri.
STEPV entén i així ho ha explicat que la proposta de conselleria de començar el 8 de setembre el curs deixant només 5 dies laborables per la preparació de les classes als docents és massa poc de temps respecte altres cursos, si a més afegin que el curs que ve portarà una carrega extra de feina per als docents, motivada per l’organització i preparació dels projectes interdisciplinars per àrees com exigeix els nous currículums de la LOMLOE, fa quasi inviable que sols en 5 dies puguen tindreu tot preparat per comceçar les classes amb òptimes condicions. Hem recodat a l’administració que part del mes de juliol, els centres tanquen curs, amb les tasques i l’increment de burocràcia que comporta el tancament per als equips directius i departaments, a més d’altres tasques com la preparació de les inscripcions del PAM, formació diversa, etc.


Pel que fa a la proposta d’Acord de la dotació horària de l’orientador/a en els centres, el DG ha explicat que la intenció de la conselleria és posar en marxa aquest acord en dos mesos vista una vegada tinguen els vist-i-plau de la conselleria d’Hisenda. STEPV ha fet especial rellevància en la importància de millorar el quadre d’hores per unitats per a l’etapa d’infantil i primària i els centres d’educació especial. Hem proposat una assignació horària de 12 hores entre 5 i 10 unitats, 18 hores per a més de 10 i fins a 18 unitats, i 23 hores per a més de 19 unitats. D’altra banda hem explicat que cal clarificar en el redactat de l’acord definitiu les competències de titulació i formació per a la figura de les i els orientadors que tinguen que exercir en l’etapa d’infantil i primària, així com ajustar el salari base a la titulació que tenen que és la de llicenciades i llicenciats.

Adjuntem la proposta d’acord dotació horària orientador/a:


Esborrany acord orientador infprim.docx


Al torn obert el DG ens ha explicat els següents temes:

-Sobre les hores d’FP Dual, es farà el pagament este mes de juny. El curs que ve el centre que tinga consolidada la FP Dual continuaran en pagament delegat els docents que la imparteixen.
-Actualització de les taules salarials en els complements de càrrecs que s’aplicarà en la nòmina del mes de juliol.
-La Resolució del PAM estarà per al mes de juliol.
-La Resolució de la figura professional d’AiLl es troba ara mateix en intervenció econòmica. La idea és tindre-la també publicada cap el mes de juliol.
-Ajudes Covid-19, s’estan abonant als centres el segon pagament d’estes ajudes.


STEPV al seu torn de paraula, s’ha queixat en el retràs que està havent per part dels centres en l’aplicació de la pujada salarial de 2% que per llei s’ha d’abonar als professionals del PAS en els centres concertats i que deuria d’haver-se produït en la passada nòmina de febrer.

D’altra banda hem explicat el problema tècnic que s’estan trobant docents alhora de matricular-se en el PIALP (cursos d’anglés per als docents) a través de l’OVIDOC. La Conselleria ens ha contestat que hui mateix s’ha arreglat el problema que afectava a la plataforma OVIDOC.

 

 

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR