Acció sindical

STEPV demana una reunió en Conselleria per l’impagament de substitucions de docents en centres concertats

STEPV-Iv registra una petició de reunió adreçada al Director General de Centres i al Sotsdirector de Serveis de Centres Privats Concertats.

Membres d'STEPV a la Conselleria, amb la sol·licitud de reunió.

dijous 16 gener 2020 19:07 h

Arran de la freqüent demanda de casos que ens estan arribant al Sindicat motivats per l’impagament de substitucions de docents en centres concertats, STEPV ha sol·licitat una reunió bilateral amb el Director General de Centres per poder trobar una solució a una problemàtica que s’agreuja cada vegada més.

Respecte a la reunió de Comissió de Seguiment d’ahir dimecres 15, s’hi van tractar les instruccions d’arranjament escolar del curs 2020/21.

STEPV-Iv ha fet esmenes a la redacció del document i ha insistit en aspectes que no quedaven clars en les instruccions, com ara la nomenclatura de centres concertats “singulars”, que cal que aparega a tot el document, atès que afecta tant als centres públics com als concertats. També hem demanat que se’ns explicara de quina manera faran arribar els recursos extra de personal als centres concertats singulars. Segons el Director General, s’estudiarà quan abordem el punt de la negociació de les plantilles en l’àmbit de les reunions de CS.

Respecte als informes de compensatòria, i atès que el decret d’Inclusió ha derogat l’Ordre de compensatòria del 2001 i els SPE no els visen, hem preguntat com hauran de demostrar els centres que tenen el 25% o el 50% amb alumnat amb necessitats de compensació de desigualtats. I en relació amb això se’ns plantejà el dubte de com es certifiquen les necessitats de compensació educativa,  si l’ordre de compensació educativa està derogada. Aquests aspectes que no queden explicitats a les instruccions.

El document tampoc deixa clar quants informes sociopsicopedagògics fan falta per a una unitat, i qui farà eixa classificació de centres concertats singulars, si planificació educativa, previ informe de la inspecció o d’alguna altra manera. El Director General prengué nota, i es va comprometre a estudiar aquestes qüestions per donar-nos resposta en la pròxima reunió de CS.

Per altra banda, hem demanat que en els centres singulars (centres docents situats en zones desfavorides que escolaritzen més del 50% d’alumnat amb necessitats de compensació educativa, antics CAES), s’aplique la ràtio de 20 alumnes per poder concedir una unitat com vam esmenar en el seu moment en la negociació del Decret d’Inclusió i posterior Ordre.

Finalment, en el torn obert de paraula vam insistir en que s’aplique el RDLlei de l’1 de març 6/2019 sobre igualtat de tracte i gènere pel que fa a poder gaudir simultàniament ambdós progenitors del permís de lactància. Actualment el nostre conveni VI de concertada limita aquest permís sols a un dels progenitors. Segons el RD Llei 6/2019 que modifica al mateix temps l’article 37.4 l’Estatut dels Treballadors, permet gaudir d’aquest permís als dos progenitors simultàniament si així ho desitgen.

Hem insistit que no és convenient esperar a negociar el nou conveni de concertada a escala estatal per modificar aquest article de lactància. Per tant, hem instat al Director General de Centres a dictar una resolució des de la Conselleria d’Educació per fer efectiu el que ordena el RD Llei.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR