Meses de negociació

STEPV demana les 35h setmanals com ja ha acordat Sanitat i s’està estudiant en funció pública

El Sindicat ha traslladat les propostes per a negociar abans de la fi del curs que considera urgents

dimecres 29 març 2023 14:59 h

Aquest matí ha tingut lloc la Junta de Portaveus, reunió entre sindicats i Conselleria per a tractar el calendari de negociació, en aquest cas, del que queda de curs.

STEPV ha proposat la negociació de les instruccions d’inici de curs en el mes de maig i no a juny o juliol

En la reunió s’ha revisat els temes ja negociat des de l’última Junta de Portaves de setembre fins ara. La Conselleria ha fet la proposta dels temes que queden per negociar (que adjuntem) i els sindicats han traslladat les seues propostes (adjuntem les de STEPV).
El Sindicat ha plantejat com a negociacions urgents abans que finalitze el curs, les següents:
- Negociació urgent de la reducció de les càrregues burocràtiques.
- Retribucions: Recuperació del poder adquisitiu del professorat i actualització de les seues retribucions pels efectes de les descompensacions existents actualment entre el professorat dels diferents CCAA. Pressupostos per acabar amb la bretxa salarial i amb altres discriminacions salarials sense haver de dependre dels fons addicionals.
- Aclariment de l’horari del professorat d’orientació en CEIP.
- Reducció de les ràtios. Especial atenció als centres de caràcter singular, als centres rurals i als centres amb UECO, en els quals l’alumnat d’eixes unitats hauria de descomptar de la ràtio de l’aula de referència.
- Aplicació de l’acord del 0,3% del fons addicional: Triennis i sexennis del professorat en pràctiques de 2019 i bretxa salarial (pendent d’anys anteriors).
- Oferta de totes les vacants al concurs de trasllats.
- Negociació de l’equiparació salarial del professorat del Cos A2 amb el Cos A1.
- Negociació de la no aplicació del cessament del professorat interí als tres anys de prestació de serveis.
- Estudi de la situació dels centres educatius i elaboració d’un pla per a fer front al canvi climàtic i adopció de mesures abans d’aquest estiu.
- Avaluació de l’aplicació actual en totes les etapes educatives de la llei de plurilingüisme.
STEPV també ha plantejat la necessitat de negociar l’horari de 35 hores setmanals en educació, com ha acordat Sanitat amb els sindicats i s’està estudiant Funció Pública.
Igualment, STEPV ha proposat la negociació de les instruccions d’inici de curs en el mes de maig i no a juny o juliol, perquè els centres necessiten d’eixa normativa per a preparar el curs que ve i cal que estiga amb temps suficient per a treballar-la.
La Conselleria ha contestat algunes de les propostes del sindicat en els termes següents:
- 35 hores setmanals: ara no poden donar una resposta a la proposta, però es comprometen a tractar-ho amb el govern.
- Burocràcia: s’està treballant per a incorporar en les instruccions d’inici de curs la reducció de la burocràcia. També es vol negociar més endavant una actualització de l’ordre d’instruccions d’inici de curs del 92 per a incorporar també aquestes propostes, ja que les instruccions d’inici de curs depenen d’aquesta ordre. Això no ha impedit que ja s’estiguen donant instruccions per a reduir la burocràcia, com l’ajornament a final de curs de les programacions didàctiques, l’eliminació de l’avaluació trimestral de projectes, etc. 
Estan treballant amb les direccions dels centres per eliminar paperassa supèrflua i reduir la resta de burocràcia que sí que es considera necessària.
- Retribucions: qualsevol proposta retributiva s’haurà de negociar per aplicar-la a partir dels pressupostos de l’any que ve, perquè els de 2023 ja estan publicats i no es poden incrementar per al curs 2023/24. Tant si parlem d’augment salarial com d’equiparació salarial al cos A1.
Horari orientació: es parlarà amb les direccions dels centres per aclarir qualsevol dubte respecte a la flexibilitat horària.
Ràtios: Estan tancant incorporar més localitats a la llista de reducció de les ràtios. Es publicarà pròximament.
Instruccions inici de curs: intentaran avançar la negociació tal i com ha proposat STEPV.
El Sindicat valora positivament la bona predisposició de la Conselleria per a negociar o abordar els temes proposats, però considera que cal un compromís més ferm per abordar temes que el sindicat porta temps reclamant. STEPV continuarà pressionant perquè aquestes mesures es negocien el més prompte possible.

- Consulta ací la proposta de Conselleria

- Consulta ací la proposta de STEPV

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR