Professorat interí

STEPV demana la convocatòria urgent de la Comissió de Seguiment de l’Acord de professorat interí

El Sindicat vol abordar les problemàtiques de les adjudicacions contínues i les de difícil cobertura. També tractar l’alta immediata de les persones que són cessades per incorporació de la persona titular

dimarts 22 setembre 2020 12:56 h

STEPV ha sol·licitat a la Conselleria d’Educació la convocatòria d’una reunió de la Comissió de Seguiment de l’Acord de Professorat interí per abordar algunes incidències detectades en les adjudicacions que s’han dut a terme durant el mes de setembre, tant contínues com de difícil cobertura.

Moltes d’aquestes incidències es resoldrien si l’administració comptara amb més personal administratiu

Entre aquestes incidències destaquem les següents:
- Les anomenades places «fantasma». Són places que s’oferten a les adjudicacions i després no existeixen.
- Incidències en l’oferta de places com, per exemple, les publicades ahir, en les quals no apareix cap plaça de les comarques de València.
- Problemàtica amb les titulacions habilitades per a la participació en les adjudicacions de difícil cobertura, com el cas de l’especialitat de Valencià en secundària.
- Retards per a tramitar l’alta en el sistema de participació en les adjudicacions una vegada la persona ha estat cessada d’una substitució, fet que impedeix la seua participació en les següents adjudicacions.
- Adjudicació forçosa de places que han sol·licitat persones que van per davant en la llista.
Per al Sindicat, moltes d’aquestes incidències es resoldrien si les direccions territorials d’educació i la Conselleria d’Educació comptara amb més personal per a la gestió de les borses de treball (fa molt de temps que no s’obrin borses de treball per manca de personal), l’eliminació de l’adjudicació d’ofici o forçosa (reduiria el nombre de persones desactivades en les borses per evitar l’obtenció d’un destí no desitjat), entre d’altres mesures.
El nombre de professorat per a gestionar per part de l’administració aquest curs ha crescut de manera important (més de 4300 persones més) però, en canvi, el personal administratiu que ha de gestionar el sistema no, fet que produeix moltes disfuncions, retards i paralització de procediments com l’obertura de borses de treball. El Sindicat porta molt de temps reclamant aquest increment de personal administratiu i va llançar fa uns mesos, juntament amb STAS-Intersindical Valenciana, la campanya «Més personal per a gestionar el persona» en què es reclama a la Conselleria d’Administració Pública i a la d’Hisenda la dotació urgent d’aquest personal.
STEPV continuarà reclamant aquestes mesures que s’han d’abordar urgentment en la Comissió de Seguiment de l’Acord de Professorat Interí i en les meses sectorials corresponents, però també en l’àmbit del Consell de la Generalitat Valenciana, perquè se solucionen el més prompte possible totes aquestes incidències detectades.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR