Sistemes de protecció

STEPV aconsegueix l’ajornament del Comitè de Seguretat i Salut Laboral de València

S’havia enviat la convocatòria ahir a la nit per a reunir-se avui a les 13h i tractar el pla de contingència en educació sense respectar, per tant, el temps necessari de preparació d’un document tan important

dimecres 20 maig 2020 19:05 h

Aquest matí s’ha reunit el Comité de Seguretat i Salut Laboral del personal docent no universitari de la direcció territorial de València, on STEPV ha mostrat el seu malestar per la manera com l’administració l’ha convocat sense temps per a treballar el document a tractar, ni més ni menys que el pla de contingència en educació davant la reobertura dels centres educatius.

No es pot admetre que un document que el Sindicat porta exigint negociar des del dia 5 de març per a prevenir la situació actual, es presente ahir dia 19 de maig a la vesprada, perquè hui a les 13.00 hores es reunisca el comitè i puga fer les seues al·legacions. Això fa impossible la participació i col·laboració d’aquest òrgan que vigila la salut i la seguretat del professorat en la redacció del Pla de Contingència, tal com marca la Guia Tècnica aprovada per la Comissió Sectorial de Seguretat i Salut en el treball el passat dia 4 de maig.
No es pot al·legar qüestions d’urgència, la urgència es va crear fa més de dos mesos i és de veres que el document s’ha de treballar amb rapidesa, però no d’aquesta manera no consisteix a aprovar o donar el vistiplau, sinó aportar i donar una visió realista dels centres educatius en el Comité de Seguretat i Salut.
És per això que STEPV ha forçat la votació i ha aconseguit ajornar el comitè fins demà, donant una mica més de marge per al millor estudi i participació en aquest pla de tots els treballadors i treballadores amb les seues aportacions i al·legacions, quan STEPV fa aportacions ho fa en nom de tot el professorat i encara que nosaltres teníem faena feta no és aquesta la manera de procedir.
No deixarem de dir allà on calga el que el professorat sol·licita d’aquesta Conselleria, ho direm en el comitè, ho direm en la comissió sectorial i ho direm tantes vegades com calga, perquè amb la salut de les treballadores i dels treballadors no s’hi juga.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR